De in Spanje afgewerkte oefenpot tussen Waasland-Beveren en Sparta is geëindigd in 2-2.

Sparta kwam twee keer op een achterstand en kwam eerst terug tot 1-1- en later tot 2-2. Dat zegt verder natuurlijk helemaal niets, maar voor het gevoel is het wel lekker om niet te verliezen. De 0-1 viel in de 5e minuut en Auassar maakte na 12 minuten gelijk, maar voor rust kwam Waasland-Beveren tegen de verhoudingen in op voorsprong. In de 79e minuut scoorde Auassar de 2-2-.

Fraser zijn basisopstelling bleef zo dicht mogelijk bij de opstelling die we op het laatste in de eerste seizoenshelft zagen, al stond Pinto in de basis en begon Faye op de bank. Ook dat zegt natuurlijk helemaal niets, Fraser wil Pinto gewoon ook even in wedstrijdverband aan de slag zien, maar Faye zal de concurrentie voelen en dat is ook wat Fraser heeft aangegeven te willen zien; dat spelers beter worden door concurrentie. Dervisolgu is er uiteraard niet meer bij; ook Joosten mocht ook in de basis starten. Smeets werd uit voorzorg aan de kant gehouden en daardoor kreeg ook Rigo een basisplek en kon Auassar -net als tegen AZ- iets verder naar voren spelen.

De opstelling waar Sparta mee begon was dan ook: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Pinto, Rigo, Harroui, Auassar, Rayhi, Ache, Joosten

In de tweede helft kwamen Coremans, Faye en Piroe in het veld (Harush, Pinto en Joosten verlieten het veld) en in de 57e minuut was er nog een ’triple-wissel’ : Maththeij, Ache en Harroui gingen eruit en Karami en beide Duartes kwamen erin. Beveren wisselde nog wat steviger: de Belgen speelde in de tweede helft met een volledig gewijzigd elftal.

Niet iedereen die mee was op trainingskamp kwam dus in actie, in die zin gebruikte Fraser de wedstrijd wel als serieuze test richting de rest van het seizoen. Maar ach, uiteindelijk is het toch gewoon een lekker potje onder de Spaanse zon, waar we vooral geen enkele waarde aan moeten hechten.