Affiche ADO - Sparta

Vanavond trad Sparta aan tegen ADO voor de tweede ronde van het KNVB Beker toernooi.
De uitslag was zwaar teleurstellend : 2-0
. Daardoor verlaten we voor zoveelste keer de beker in een veel te vroeg stadium.

Beroerde kerstdis

Er zat afgelopen avond helemaal niets in Sparta. Het leek wel een stel weerbare kindertjes die in een geelgroen donker bos op de vlucht waren voor de boze wolf. Een schril contrast in vergelijking met het Sparta dat ons dit voetbal-jaar veel mooie dingen heeft laten zien. Daar leek in de Hofstad helemaal niets van over. Alsof de heren al aan de kerstdis zaten. 
Het voorgerecht bestond uit geklungel, de hoofdmaaltijd was slap en saai van structuur, het dessert was misselijkmakend. 

Rosanas stelt teleur

Sparta trad tegen een gehavend ADO verrassend aan met de Spaanse versterking waarover Gerard Nijkamp bij het aantrekken nog het volgende had gezegd: “Sergi Rosanas is een rechtsback met een goede techniek, die zowel aanvallend als verdedigend sterk is.”

Vanavond bleek dit toch niet helemaal uit te komen. 

Juist de Spanjaard zorgde er met nodige geklungel voor dat we op een soort onoverbrugbare achterstand kwamen waarbij de toon gezet was: Het middenveld werd afgetroefd, de aanval miste alle scherpte en vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging de verdediging opnieuw de fout in. Van der Kust, Metinho en Velthuis grepen niet in waardoor ADO meer dan verdiend de 2-0 in kon schieten. Tussendoor creëerden we helemaal niets van wat een beetje op voetbal moet lijken. Kommer en kwel. 

Dromen van succesvol bekervoetbal is ons niet gegeven

Het is anders dan we ons vooraf ervan hadden voorgesteld. Dromen van een finale; het lijkt ons sinds 2017 al niet meer gegund te zijn. De beker lijkt ons toernooi niet. Voor de vijfde keer op rij komen we niet verder dan de tweede ronde. Schaamteloos!

Sparta, die Neghli tot overmaat van ramp, ook nog zag uitvallen, zal alle zeilen bij moeten zetten om in de winterstop echte versterkingen te gaan halen. De plaats op de ranglijst verbloemt enigszins de realiteit. Met nog een paar van deze wedstrijden zoals vanavond komen we weer te dicht bij de gevarenzone. En juist daarvan willen we ver weg blijven. 

Nijkamp moet zijn toegevoegde waarde waar gaan maken

Gerard Nijkamp zal deze transferperiode zijn echte toegevoegde waarde moeten laten zien om 2024 mooi te laten beginnen en ervoor te zorgen dat we weer wat glans gaan krijgen. Die glans is hard nodig omdat de wedstrijd van vanavond zelfs de meest blinkende Sparta kerstbal in een rap tempo tot een dof exemplaar heeft laten veranderen. Aan de technische baas de opdracht om Aladin te gaan spelen, zodat de glans weer terug gaat komen.

Jeroen Rijsdijk ziet ook dat het er niet uit zag

Abonneer
Abonneren op
246 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties