Aanstaande zondag om 14:30 uur wordt er in Friesland afgetrapt voor de wedstrijd Heerenveen – Sparta. Heerenveen speelt nergens meer om. Het mag bekend zijn: Sparta kan de play-offs halen! Dat moet het resultaat dat onze club haalt gelijk of beter zijn dan het resultaat dat Heracles haalt. De club uit Almelo speelt zondag op hetzelfde moment in Alkmaar tegen AZ. In theorie kan Fortuna onze club ook nog inhalen, maar dan moet er wel een bizarre ontknoping ontstaan.

In Heerenveen is Jeroen Manschot de fluitist van dienst. De Nas en Lapar vlaggen. Het heerschap Sam Dröge is de vierde official. Martin van den Kerkhof is de VAR. En Maarten Ketting de assistent VAR. We hebben aardig wat VAR-blunders gezien dit seizoen, maar zelden wordt de vraag gesteld: wat doet die assistent-VAR daar dan in vredesnaam? De A-AVAR zou een oplossing kunnen zijn, als is het misschien ook een opties om direct een A-A-AVAR aan te stellen. De 8e man.

Met dit soort ultra-belangrijke zaken houdt Henk Fraser zich allemaal niet bezig. Hij moet oplossingen zoeken voor de geschorste Auassar en Beugelsdijk (bij Heerenveen ontbreekt Lasse Schöne). Fraser maakt zaterdag de balans op. Hij heeft ook besloten om met zijn elftal al op zaterdag af te reizen naar het hoge noorden en laat zich tijdens de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion op de hoogte houden van de ontwikkelingen in Alkmaar. Allemaal erg logisch. De technische staf pakt het zeer serieus aan en we hadden niet anders verwacht. Realistisch bezien heeft Sparta met een 9e plaats ook al een geweldig seizoen te pakken. Maar nu we zover gekomen zijn, wil iedere Spartaan die play-offs in ook!

Abonneer
Abonneren op
104 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties