Geen nieuwe spelers kwamen er uit de grote hoed van de nieuwe voorzitter Leo Ruijs. Wel werden de eerste visuals van na de verbouwing van het Sparta stadion gepresenteerd. Ook kwam de situatie rondom NIeuw Terbregge ter sprake.

Het mooiste stukje uit Leo Ruijs zijn toespraak was eigenlijk dat daags ervoor zijn collega op Terbregge in al zijn enthousiasme wat zaken had verkondigd die op hun beurt wereldkundig waren gemaakt door de lokale media. Tja, zo gaat dat nu eenmaal. Welkom in de spotlights van het betaalde voetbal meneer Ruijs!

Wie had gehoopt op een nieuwe speler kwam toch wat bedrogen uit. Nu de transfer van Bryan Smeets afgeketst is, lijkt Laros Duarte de enige in de winterstop gehaalde versterking. Wie gisteren de nieuwjaarsspeech hoorde was toch wel wat in de overtuiging dat het niet behalen van een kampioenschap wat teleurstellend zou zijn voor de leiding van onze club. Of dat gaat lukken, met slechts één versterking, is nog maar de vraag. Zondag in Leeuwaarden wacht immers de uitermate sterke tegenstander SC Cambuur en kort opeenvolgend wachten aan het begin van de tweede seizoenshelft nog meer zware tegenstanders. Laten we hopen dat de ambitie van onze bestuurders uiteindelijk geschiedenis worden en we aan het eind van dit seizoen een schaal rijker zijn en terug kunnen naar het hoogste niveau.

En dan waren daar opeens de nieuwe visuals: het hoofdgerecht van de nieuwjaarsbijeenkomst welke Sparta nu ook op haar website gepubliceerd heeft.

Twee opmerkelijke zaken die supporters aangaan:

1. Mooi al die sponsorboxen en de doorgetrokken pui naar de hoeken van het stadion, maar waar is ons supportershome gebleven? Uiteraard wordt daarover gesproken tussen Sparta en het bestuur van de SV. Het is echter wel belangrijk dat hier snel meer informatie over naar buiten gaat komen. Er mag op geen enkele wijze de suggestie gewekt worden dat de supporters straks moeten inbinden voor nieuwe sponsorboxen en/of sponsorfaciliteiten.

2. Er komen twee nieuwe rijen bij die in de grachten van het stadion die direct aan het veld gesitueerd zullen worden. In totaal levert dit 1.100 onoverdekte zitplaatsen op. Of onoverdekte zitplaatsen nog van deze tijd zijn, daar valt over te twisten. Wie wil er nu zeiknat in de regen plaatsnemen om een voetbalwedstrijd te zien? Anderzijds, zo dicht op het veld, waar je straks het “echte gras” kan ruiken (en op je bolus kan krijgen) heeft natuurlijk ook wel weer wat. Bovendien wordt daarmee de 20-jaar oude belofte van bouwmeester Peter vd Burg nagekomen. Deze oud-voorzitter van Sparta beloofde ons ooit een stadion waar je vanaf de tribunes de spelers nagenoeg aan zou kunnen raken!

Verder wordt nog e.e.a. duidelijk: Het ophouden in de gracht en plaatsnemen aan de muurtjes die de gracht van het veld scheid is eigenlijk geen enkel probleem. Sparta veiligheidsapparaat meldde in het verleden meerdere malen dat de gracht zoveel vrij zou moeten blijven omdat bij noodgevallen er een ambulance en hulpdiensten de gracht in zouden moeten. Dit was dus eigenlijk een bullshitargument nu we de visuals te zien hebben gekregen. Uiteraard hebben er de nodige mutaties op veiligheidsgebied plaats gevonden, maar toch blijft het vreemd dat je niet met je biertje en bij zo’n muurtje mag staan terwijl je er wel mag plaatsnemen als er zitplaatsen zijn?

Over de faciliteiten voor de sponsors kunnen we kort zijn. Deze zien er in de gepresenteerde plannen prima uit. Meer extra skyboxen en meer faciliteiten: het lijkt niet op te kunnen. Hopelijk zal Sparta net zo genereus zijn als het gaat om te investeren in een mooie verbouwing van een nieuw supportershome. Dit om ook aan de supporters het gevoel te geven er helemaal bij te horen!

De hele nieuwjaarstoespraak is terug te lezen op de website van Sparta.

We zijn benieuwd hoe de lezers van ITWM de plannen van onze bestuurders vinden. Laat dus vooral een reactie achter.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties