sparta podcast

In de meest recente aflevering van “Sparta naar Voren!” nam een van de meest iconische spitsen ooit, Danny Koevermans, plaats aan de podcasttafel. Het was een aflevering waar hij de hoogtepunten van zijn rijke voetbalcarrière doornam, zijn ambities als scheidsrechter deelde en samen met Anton Slotboom, Ruud van Os en de presentator Jesse van Someren terugblikte op een memorabele dag voor de Spangenaren.

Danny Koevermans, een naam die als muziek in de oren klinkt voor menig voetbalfan, heeft een indrukwekkend traject doorlopen. De geboren Schiedammer begon zijn loopbaan bij Excelsior ’20 voordat hij zijn weg vond naar de professionele velden. Zijn kenmerkende loopbaan als spits omvatte onder meer clubs als AZ, PSV en de Canadese club Toronto FC. [Red: dank aan de reageerders voor de terechte correcties.]

Koevermans voetbalde van 1999 tot 2005 bij Sparta en was daar een van de sterktehouders dat uiteindelijk na vele diepe dalen wist te promoveren naar de eredivisie.

Dat seizoen, seizoen 2004/2005 was een heus gloriejaar voor Sparta en Koevermans. Ten eerste omdat Sparta erin slaagde terug te keren naar de eredivisie, ten tweede omdat Koevermans topschutter werd van de Gouden Gids Divisie. In dit seizoen scoorde hij 24 doelpunten in 29 wedstrijden. Bovendien was er nog een leuk extraatje voor Sparta. Drie spelers van Sparta vormden de top 3 in de topscorers-ranglijst. Koevermans met 24, Ricky van den Bergh met 22 en Riga Mustapha met 22 doelpunten vormden een ‘dodelijke’ aanval voor Sparta.

Het zou Koevermans’ laatste seizoen voor Sparta blijken. Omdat hij ook na zijn vertrek nog regelmatig blijk geeft van zijn verbondenheid met de Rotterdamse club, blijft “Koef” echter onverminderd populair bij de Sparta-aanhang.

Koef heeft in de podcast uiteraard over de zaken die actueel zijn rondom de actie van de Spangenaren die supporter Dennis herdachten en over de blind geboren Mads van 11 jaar oud die afgelopen zondag voor eventjes de taken van Jack Kriek overnam.

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties