ESPN B zender

Als je de kranten er op naleest, de sport programma’s op tv bekijkt en de online media raadpleegt, dan weet je het inmiddels wel: Sparta – PEC is net zo belangrijk als de titelstrijd van de eredivisie. De zender die dit allemaal live zo moeten verslaan, ESPN, kiest er echter voor om deze kraker uit de kelder niet uit te zenden op een van de vier hoofdkanalen.

Sportief belang minder belangrijk

ESPN kiest er vanavond voor om op het hoofdkanaal een schakelprogramma uit te zenden. Daarmee zijn de vaste kijkers die nooit in een stadion komen meer dan bediend. Je kent ze wel: die teletekst-supporters die gratis met hun Ziggo of KPN abonnement dit kanaal ook kunnen zien. Morgen staan zij weer bij het koffie-apparaat te vertellen hoe goed jouw cluppie het gedaan heeft, terwijl ze louter de hoogte- of dieptepunten aan zich voorbij hebben zien komen.
Op de andere drie kanalen van ESPN wordt uiteraard aandacht gegeven aan de titelstrijd die na afgelopen zondag door de dienaren van de KNVB al werd beslecht. En ESPN geeft graag aandacht aan de derde plaats die voor 99,9% reeds vergeven is. Leuk voor de massa, minder leuk voor de supporters van Sparta en PEC die door ziekte geveld zijn dan wel niet allemaal kunnen komen (lees: de PEC supporters). En een dikke middelvinger voor sportliefhebbers die van echte voetbal-emotie houden. Sparta – PEC is een wedstrijd waar juist alles in zit en zou dus een beter podium verdienen.

Sparta – PEC Zwolle op B-kanaal

Vanavond kunnen de Spartanen en PEC supporters, die deze belangrijke wedstrijd wel willen zien, alleen afstemmen via ESPN Extra. Dat is een online kanaal waar senioren vooral de nodige moeite zullen hebben dit voor elkaar te gaan krijgen. Hoe het allemaal werkt kan je HIER lezen. Succes ermee Opa en Oma! Je moet om van deze optie gebruik te kunnen maken overigens wel een abonnement hebben op ESPN.

TV-voetbal kan niet op tegen stadionbeleving

Allemaal leuk al die dure abonnementen van ESPN. Je betaalt je scheel en dan komt jou club niet voorbij. Tip voor alle lezers van ITWM: Afschaffen die B-zender als het maar enigszins kan. Dit soort kanalen zorgt ervoor dat we op zondagmiddag om 12:15 voetballen of op zondagavond om 21:00. Beter ga je gewoon naar het stadion. Daar beleef je voetbal op zijn mooist.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties