Afgelopen zondag hebben we gezien dat er nog nooit zo weinig supporters van de club uit Zuid op de tribunes van ons stadion zaten sinds mensheugenis. Daar in al weer verder verleden, in ons oude stadion, driekwart van de tribunes met noeste havenarbeiders gevuld waren, was het nu vooral een en al gezelligheid met vooral Spartanen. Weliswaar zaten op de TvE-tribune nog aardig wat relaties van onze sponsors met een voorkeur voor de andere club, het waren er een stuk minder dan vorig seizoen en de Spartanen waren ook daar in de meerderheid. Het verkleinde uitvak hielp ook om het thuisvoordeel voor Sparta groter te maken. Met succes want het uitvak was afgelopen zondag nauwelijks te horen. Al met al een stuk betere situatie dan de editie van ’22-’23 waar veel Sparta-supporters zich bij de clubleiding lieten horen over de hoeveelheid supporters van de tegenpartij op de tribunes.

Zwarte handel op X

Wat Sparta ook goed heeft gedaan is dat het zowaar de zwarte handel heeft willen tegengaan. Op een X (voorheen Twitter) liet een supporter van Feyenoord, die via Marktplaats op zoek was naar tickets voor de derby, weten dat hij daar over was aangesproken door Sparta. Aan hem werd in het bericht toegestuurd dat het hem niet was toegestaan kaarten buiten de officiële kanalen te bemachtigen en zijn advertentie dan ook te verwijderen.

Uiteindelijk heeft de supporter via een Sparta sponsor alsnog een kaartje kunnen scoren, maar het is goed te lezen dat Sparta er werk van maakt dat situaties zoals vorig seizoen echt tot een minimum beperkt worden.

Rijnmond

Wat overigens nog wel aangepakt moet worden is dat de “Lekker lullen over Feyenoord-podcast, laten we zeggen een beetje de evenknie van de “Sparta naar voren podcast”, niet meer in ons stadion gemaakt zou moeten worden. Verslaggevers Dennis Kranenburg, Dennis van Eersel en Frank Stout (die ook de “Sparta naar voren podcast” presenteert) kondigden het bij aanvang van deze podcast, net opgenomen nadat de derby was ten einde was gekomen aan: “Vanuit het momenteel grootste bruine cafe van Nederland, Het Kasteel”

Zouden ze zo’n podcast ook opnemen in de JC Arena na Ajax- Feyenoord? Wij denken van niet, net zo min als de Sparta naar voren podcats bij de volgende editie in het Maasgebouw opgenomen zou worden. Er zijn grenzen, en dit is er dus een! Dus heren van Rijnmond, kappen met die onzin! Een Feyenoord programma neem je maar lekker ergens in de deelgemeente Feijenoord op.

Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties