Sparta pakt door: Lokilo van Gornik Leczna wordt vastgelegd

369
15524

Na de dubbelslag van gisteravond pakt Sparta vrolijk door. De geruchten dat Sparta de 23-jarige vleugelspeler Jason Lokilo wilde kopen waren waar. Hij is vandaag om 13:00 gepresenteerd op de website. Hij tekent voor twee seizoenen met een optie tot nog één seizoen.

Jason Lokilo

Jason Lokilo is een 23-jarige vleugelspeler uit België met Congolese roots. Hij speelde in de jeugd van Anderlecht en Crystal Palace. Hier wist de aanvaller nooit door te breken. Hij wist wel zijn debuut te maken bij Crystal Palace, maar na een verhuur aan FC Lorient verkaste hij naar Doncaster Rovers. Hier was Lokilo een vaste waarde voor de ploeg. Tot afgelopen seizoen transfereerde hij naar Gornik Leczna. Hij speelde dit seizoen vijfentwintig wedstrijden voor de Poolse degradant. Hij wist hierin twee doelpunten te maken en was vijf keer de aangever.

Gerard Nijkamp

‘Jason is een creatieve aanvaller, die met zijn snelheid en individuele acties voor gevaar en kansen kan zorgen. Hij kan zowel aan de zijkanten spelen, maar heeft ook ervaring als aanvallende middenvelder’. Het lijkt er hier op dat Lokilo een soortgelijke speler is als de Canadees Brym. Snelheid, individuele acties en creativiteit. Iets wat afgelopen seizoen zeker ontbrak. Hij wordt gezien als waardevolle aanvulling en zal per direct worden overgenomen, in tegenstelling tot de twee Noren. Volgens VoetbalPrimeur blijft het hier niet bij. Er zou nóg een speler op weg zijn naar Sparta. Het is in ieder geval een slagvaardige transferzomer voor Sparta!

Zie hierboven het interview van Sparta met de Brusselse Jason Lokilo.

Abonneer
Abonneren op
369 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties