sparta podcast

Alles in de podcast over het vertrek van Maurice Steijn. De domper van afgelopen zondag komt uitgebreid voorbij. Ruud begrijpt niet helemaal waarom er geen feestvreugde was met het behalen van de zesde plaats. Anton duidt dit net even iets beter en komt ook nog even terug op de 100% belofte van Steijn die niets waard was. Jos van Eck is ook weer aangeschoven en samen wordt geconcludeerd dat we van de roze wolk zijn afgedonderd… Daarbij stelt Ruud dat hij zijn rol in de podcast wellicht moet veranderen als vriend Berhalter de trainer van Sparta wordt.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

197 REACTIES

 1. Oké Berhalter is het dus niet.
  Ben wel benieuwd met wie ze nu al in gesprek zijn. Denk dat ze toch naar transfervrije trainers kijken. Of denken jullie dat Sparta gaat betalen voor een D schreuder , Penders , die nog vast liggen bij hun club

 2. Door Berhalter gaat een streep. Ik vrees dat Nijkamp nu gaat voor van der Looy. Zo’n verschrikkelijke dooie. Ik kan het perspraatje al horen. Omgaan met jeugd, beker gewonnen bij Groningen, Steijn kwam ook vergelijkbare situatie blablablabla. Wat mij betreft zetten we gewoon Gerard de Nooijer voor de groep.

 3. Waarom zo moeilijk doen als het echt makkelijk kan ….
  Rijsdijk en de rest wat al beschikbaar is een plek opschuiven
  Als de Heeren met verstand volgens Plan A B OF C gewoon een
  gunfactor neerzetten voor de komende Winterperiode mocht zoiets
  echt nodig zijn dan ben je simpel gedekt met mensen die van de hoed
  en de rand weten en zijn er weinig tot geen fratsen nodig
  Laat die van RIJNMOND zich er gewoon ECHT BUITEN HOUDEN
  Bemoeizieke gozer en gewoon irritant als boventoon ….

  • Leek mij ook prima eerste gedachte, maar ik vond het wel plausibel wat Harry van der Laan geloof ik zei, die assistenten staan vaak wat meer midden in de groep, als 1 van de jongens. Dan lijkt het me idd heel moeilijk als ze dan ineens toch iets meer erboven moeten staan. En inderdaad, pakt zelden goed uit als assistenten het over nemen

    • Maurice Steijn heeft het OOK met de hele Staf gedaan
     Stel dat het vertrouwen in de huidige selectie wordt versterkt
     wat wil je nog meer plek 6 – 10 komende seizoen ?
     Het geluk dat Steijn aan z’n kont had hangen het afgelopen
     seizoen daar tekent hij bij Ajax voor heeft niks met de GunFactor
     te maken maar gewoon met de staf rondom en iedereen erbij
     Zo zit Teamsport in elkaar en niet anders

     • Daarbij komt dat er geen tot weinig communicatie
      richting de leden en commissarissen was ….
      Ik weet van niks enz.enz. uiteindelijk wordt het toch
      allemaal geslikt via de sluwe weg …..
      Personality dat is waar het om draait ….
      Je kan nu eenmaal niet voor een dup op de eerste
      rij zitten je kan soms met wat geluk het toch voor
      elkaar krijgen en dat had Sparta in 21/22 ….
      en een voor Sparta prachtig afgelopen seizoen
      En nu doorpakken doorpakken en wederom
      doorpakken niet verslappen met fratsen en meer

 4. Ik lees de naam Wiegman en dat dat uit Pr een stunt zou zijn met name. Ik hoop toch Sparta beseft dat er nu stappen gemaakt kunnen worden en het niet de tijd om is te experimenteren met een vrouwelijke coach. Er hangt hoe dan ook een zeker risico aan en Sparta moet hier niet aan beginnen. Als we in de eerste divisie hadden gespeeld, dan kan je het nog proberen. Maar nu moet je er niet aan beginnen, ongeacht haar kwaliteiten.

 5. Laten we toch gewoon een sterke supportersvoorkeur voor Ron Jans uitspreken ! Behoorlijke garantie op voortzetting van ons succes. Goed voor de PR van SPARTA, een echte Kasteelheer. Wordt tijd voor Jans hier (en niet daar, ten oosten van Amersfoort) !

 6. Het hedendaagse mannenvoetbal en een vrouwelijke trainer… tja…

  We kennen het voorbeeld nog van Nacer Barazite, die een vrouw al geen hand wilde geven vanwege geloofsovertuiging. Ik wilde het niet over Moslims gaan hebben, maar daar hebben we er erg veel van in het mannenvoetbal.

  Verder hebben we in een stadion te maken met (generaliserend) veel mannenvolk die bier zuipen, broodje bal eten en vrouwonvriendelijke grappen niet schuwen.

  Op een gegeven moment komt er kritiek op de vrouw die met het team niet goed presteert, en dan dendert de hele Woke wereld weer over de voetballerij en zijn supporters heen.

  Als je als keeper bij het damesvoetbal 4x in de wedstrijd over een bal heen duikt wordt dat stilgezwegen door alle supporters en commentator. In de mannenwereld wordt je dan kapot gemaakt.

  Buiten wat ik er persoonlijk van vind, ben ik van mening dat de mannenvoetbal wereld hélemaal niet klaar is voor vrouwen als trainer.

  • Nacer Barazite is een beetje het extreme geval de meeste moslims geven vrouwen gewoon netjes een hand en ja ik ook. maar de meeste voetballers ( ook niet moslims) gaan een vrouw niet serieus nemen. Ook in een stadion ga je allemaal grappen krijgen van Wiegman laat je tieten zien bijvoorbeeld.

   Dan sta je als team al met 4-0 achter dit moet je als club niet willen. Ik luister trouwens wel graag naar bijvoorbeeld Helène Hendriks maar dat is natuurlijk heel anders dan een team coachen met allemaal mannen.

   Ik heb alle vertrouwen in Nijkamp en Laros dat ze de juiste trainer gaan vinden.

   • Geloof dat inmiddels 40% van de eredivisie stadionbezoekers vrouw is. Dus die doen sowieso niet meer met de puberale liedjes die je vreest.

    Er zijn vrouwelijke scheidsrechters en grensrechters, die op het WK gewoon hun wedstrijden hebben gefloten en gevlagd. Heb ik iets gemist met dat dat niet werkte of de spelers niet luisterden? Of dat er vanuit het publiek spreekkoren waren? Of dat de nogal Islamitische Saudische officials de vrouwelijke scheidsrechters geen hand gaven? Die Saudises hebben werkelijke alles verboden – maar toch mooi het debuut met vrouwelijke scheidsrechters op een WK.

    Als Greg Berhalter een geschikte kandidaat is, iemand hij 1 dozijn wedstrijden voor Sparta heeft gespeeld en redelijk succesvol met het national team. Dan is Sarina Wiegman met ook een kort verleden bij onze club en succes met 2 nationale elftallen dat net zo goed.

  • Vind jij dat anderen er niet klaar voor zijn? Of vind je dat gewoon zelf?
   Ik bedoel als je alleen bang bent voor de reactie van anderen, zou ik zeggen: trek je er niets van aan. Sarina Wiegman lijkt me een uitstekende coach voor het niveau Sparta.

   Of als je er zelf niet klaar voor bent, zeg dat gewoon en wijs niet naar anderen.

   Overigens denk ik dat we Sarina Wiegman niet kunnen betalen, ze zal sowieso een stap terug moeten doen. En dan moeten we de FA nog afkopen. Dure grappen, dus vrees dat Wiegman te hoog gegrepen is voor ons.

 7. Ik beluister het niet meer maar als men de naam Sarina Wiegman oppert dan zou ik dat juist wel serieus nemen, waarom zou een vrouw het niet kunnen in het betaalde voetbal, zij heeft meer gepresteerd dan Berhalter, heb geen enkel idee van wat hij kan, Wiegman heeft het vrouwenvoetbal op de kaart gezet, Oranje Europees Kampioen en finale van het WK, met Engeland werd zij Europees Kampioen, zijn toch knappe resultaten, wij zijn toch een club die soms durft af te wijken, nou Sparta waarom niet, ik zou het durven!!!