Tijdens de loting voor de eerste ronde van de KNVB beker werden ADO en Sparta aan elkaar gekoppeld. De wedstrijd wordt in Den Haag gespeeld op maandag 26, dinsdag 27 of woensdag 28 oktober.

De KNVB laat speciaal weten dat de balletjes tijdens de loting gedesinfecteerd waren. Fijn. Balletjes met (lichte) verkoudheidsklachten werden overigens niet toegelaten, maar dat spreekt voor zich. Het nut van mondkapjes bij balletjes is nog niet bewezen, dus de KNVB besloot dat aan de balletjes zelf over te laten. Uiteindelijk besloot geen van de balletjes een mondkapje te dragen.

Zodra er meer informatie over deze wedstrijd bekend is, komt dit natuurlijk naar buiten. Of ADO thuissupporters zal mogen toelaten is nog niet bekend. Dat Sparta geen uitsupporters mee zal mogen nemen is al wel bekend. Navraag van ITWM leert dat supporters die bereid zijn zich te laten desinfecteren ook niet toegelaten worden tot het stadion in Den Haag. “Supporters zijn geen balletjes”, aldus de KNVB in een officiële reactie.

Sparta wil in 2021 de finale in De Kuip gaan spelen en dus zal ADO het eerste slachtoffer moeten gaan worden van de Spartaanse dadendrang in de beker.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties