Onze club heeft het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) schorsing voor Jeffrey Chabot geaccepteerd.

Volgens de aanklager betaald voetbal maakte Chabot in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een overtreding, die door de arbitrage niet beoordeeld werd, maar de
situatie leek al wel beoordeeld en normaal gesproken kan er dan volgens de door de KNVB opgestelde regels dan geen straf meer volgen. Een rare spelregel die al jarenlang een doorn in het oog is van vele voetballiefhebbers, maar wel een regeltje dat tot aan vandaag altijd gehandhaafd werd.

Sparta had vermoedelijk dan ook best een kans gehad om te winnen als onze club in hoger beroep was gegaan. Sommige clubs gaan voor het laten meespelen van spelers tot het gaatje. De advocaat van Feyenoord bijvoorbeeld is berucht voor het vrijlullen van spelers die over de scheef zijn gegaan. Sparta accepteert netjes de straf. Valt wat voor te zeggen. Chabot had immers een rode kaart moeten krijgen en een schorsing van 2 wedstrijden is meer dan terecht. Sportief zullen we hem de komende 2 wedstrijden wel gaan missen. We zijn benieuwd hoe Advocaat dit gaat oplossen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties