Deroy Duarte en Abdou Harroui zijn opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O20, dat op 6 en 10 september oefen(!)interlands speelt. Leuk natuurlijk. Maar omdat de eerste divisie volgende week niet stil ligt mist Sparta tegen FC Eindhoven zowel Harroui als Duarte. Voor oefen(!)interlands, mist Sparta dus 2 basisspelers in een competitiewedstrijd.

Sparta mist tegen Eindhoven dus 2 basisspelers op het middenveld. Helaas zal dit niet de enige keer zijn. Er komen dit seizoen meerdere interlandweekends aan waarin Sparta moet voetballen. De KNVB heeft er bij het opstellen van het competitieschema namelijk helemaal geen rekening mee gehouden dat ook elftallen uit de eerste divisie (jeugd)internationals kunnen leveren. En ook de vertegenwoordiging van de eerste divisie (de coöperatie eerste divisie) heeft het goed gevonden dat de eerste divisie niet aansluit bij de internationale voetbalkalender.

Dervisoglu / Veldwijk?

En het is natuurlijk vervelend, zo’n middenveld missen. Maar het nog best erger worden. Dervisoglu zou bijvoorbeeld in de toekomst ook voor Jong Turkije opgeroepen kunnen worden en als Veldwijk gaat draaien krijgt hij misschien wel weer eens een belletje van de bondscoach van Zuid-Afrika. Tel uit je winst: een belangrijke wedstrijd in de competitie zonder Veldwijk, Dervisoglu, Harroui en Duarte.

Sparta zou er goed aan doen om met andere clubs die hier ook last van kunnen krijgen of hier niet iets aan gedaan kan worden

Deroy Duarte en Abdou Harroui reizen volgende week met Oranje Onder 20 af naar Portugal. Donderdag 6 september wordt daar de eerste van de twee oefeninterlands (hadden we al gezegd dat het om f^cking oefen (!)interlands gaat) te spelen. Maandag 10 september staat in eigen land de tweede oefen(!)wedstrijd op het programma, dan wordt in eigen land gespeeld tegen Engeland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties