AfficheI IJsselmeervogels - Sparta KNVB Beker

Sparta heeft vanavond met 0-2 gewonnen van de IJsselmeervogels. De ploeg van de voormalige aanvoerder van de 3e divisionist uit Spakenburg had de nodige moeite om tot dit resultaat te komen.

De doelpunten werden vanavond gescoord door Camiel Neghli en Charles-Andreas Brym.

Lauritsen blijft thuis

Voorafgaand aan een komende Eredivisiewedstrijd tegen Almere City FC, koos trainer Jeroen Rijsdijk ervoor om slechts één speler, Tobias Lauritsen, thuis te laten. De opstelling zag een paar veranderingen, met nieuwkomers in de basis zoals Charles-Andreas Brym en Agustin Anello, ter vervanging van de geschorste Arno Verschueren en de rustende Jonathan de Guzmán.

Schaapachtige blunder

Het spel begon met Sparta in balbezit, terwijl IJsselmeervogels op de counter loerde. Het eerste doelpunt kwam na 37 minuten van Camiel Neghli, met een verrassend schot dat doelman Jaimy Schaap te machtig was. Voor rust had IJsselmeervogels een kans om gelijk te maken, maar de kopbal van Dennis Kruiman werd recht op de Spartaanse doelman Nick Olij gekopt.

Slechte tweede helft

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend maar ook slecht. IJsselmeervogels miste kansen en Sparta slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden, ondanks enkele veelbelovende momenten. Uiteindelijk besliste Charles-Andreas Brym de wedstrijd in de 88e minuut met een prachtig afstandsschot, waardoor Sparta met 0-2 zegevierde.
En dat werd tijd, want Sparta had het de hele avond lastig. Met de bal, het beroerde kunstgrasveld, met de opportunistische spelende tegenstander en met arbiter Joey Kooij die tot 3 x vergat geel te geven.

Irritante verslaggever

De supporter die niet naar Spakenburg was afgereisd kon zich naast het ergeren aan het vertoonde spel ook nog eens geïrriteerd raken aan ESPN verslaggever Koert Westerman, die er alles aan deed om zijn voorkeur deze avond niet te verbergen.

Op koers naar 4e beker

De overwinning betekent dat Sparta doorgaat naar de volgende ronde van de bekercompetitie, terwijl de focus nu verschuift naar de komende competitiewedstrijd tegen Almere City FC op zondag. Hopelijk is het dan weer net iets meer genieten dan deze avond. Desondanks zijn we natuurlijk blij dat Sparta geen uitglijder heeft gemaakt en dat we nog steeds in de race zijn om de 4e KNVB-beker bij te zetten in de prijzenkast van het Sparta museum.