Waar de oefencampagne tot aan vandaag nagenoeg smetteloos verliep heeft Sparta uitgerekend op de eigen open dag een slechte prestatie geleverd. Met 0-2 ging het terecht onderuit tegen Cambuur. (foto: Carla Vos)

En dat is jammer te noemen. Juist op een dag als vandaag kunnen supporters die nog geen besluit hebben genomen om hun seizoenkaart te verlengen overtuigd worden als ze een geïnspireerd Sparta aan het werk zouden zien. Uiteindelijk kwamen de bezoekers bedrogen uit, want Sparta leek voorbereidingmoe te zijn en lijkt te snakken naar de echte wedstrijden waar punten verdiend kunnen worden.

De eerste helft kon Sparta zich absoluut als de bovenliggende partij benoemen. Het had nagenoeg niets te duchten van de mannen uit Friesland. Ondanks het vele balbezit wisten de mannen op het veld niet echte kansen te creëren. De nieuw aangetrokken spits Veldwijk leek niet echt makkelijk bereikbaar te zijn. Ook de aanvallen over de vleugels waren te slap en niet scherp genoeg om de score voor Sparta in de eerste 45 minuten open te breken. Eén afstandsschot van Cambuur was daar wel voldoende voor.

In de tweede helft leek het eigenlijk helemaal nergens meer op en was Cambuur, betreurenswaardig, de betere van de twee ploegen op het veld. De wissels aan Sparta zijde pakte ook al niet best uit en door zwak verdedigen kon Cambuur de 0-2 op het scorebord neerzetten.

Moeten we ons hier nu druk om maken? Ja en nee. Ja omdat vanmiddag duidelijk werd dat ondanks alle goede aankopen en de positieve flow die er bij onze club hangt duidelijk is geworden dat ook en ploeg als Sparta altijd voor 100% moet gaan. Is die focus er niet of in onvoldoende mate aanwezig dan gaat dit Sparta onvermijdelijk een x-aantal potjes verliezen. Nee, want ondanks dat het de openfamiliedag was, moeten we zeker niet te zwaar tillen aan dit soort potjes. De selectie lijkt voor het echt te willen gaan en is misschien al bezig met de 6 puntenwedstrijd tegen FC Twente op 17 augustus a.s.

Henk Fräser en zijn staf hebben nog een kleine 2 weken te gaan voor aanvang van de competitie en kunnen volgende week nog één keer oefenen voordat de eerste divisie van start gaat. In Deventer tegen Go Ahead Eagles zullen we zien of deze nederlaag een uitzondering is geweest van de verder tot nu toe prima verlopen voorbereiding.

Basisopstelling Sparta op zijn Henk Fräsers: Kortsmit; Holst; Wuytens; Auassar; Drenthe; Vriends; Duarte; Harroui; Veldwijk; Rayhi; Alhaft

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties