Speelde Sparta in het geniep weer een geheime oefenwedstrijd en waren er supporters die daar lucht van hadden gekregen? Enz ou de lokale driehoek daarop keihard hebben ingegrepen? Of was “the war of drugs” van het Spangen uit de jaren’90 weer terug gekeerd?. Niets van dit alles….het was een vooropgezet plan waarbij Het Kasteel het decor van een bestorming door speciale eenheden mocht zijn.

Politie en leger

RTV Rijnmond meldde vanmorgen dat de Dienst Speciale Interventies van de politie en het leger aan het oefenen waren om op Het Kasteel een eind te maken aan een nagespeelde gijzeling. Ninja-Turtles van de DSI bestormden het meest iconische gebouw van onze stad en omdat de oefening zo waarheidsgetrouw moest lijken, werd er niemand van te voren om de hoogte gesteld dat deze oefening plaats zou vinden. Hilariteit alom natuurlijk.

8e oefening

De oefening van de DSI is de achtste oefening in rij van een hele serie. Vandaag zal er nog eentje volgen. Eerder werd geoefend op de Haringvlietsluizen nabij Stellendam en Hellevoetsluis.

Meer info?

Plaatjes kijken van alles wat aan het oog van de wijkbewoners van Spangen voorbij ging. Surf dan eens naar de website van RTV Rijnmond of die van Media TV

Abonneer
Abonneren op
25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties