Deadline day is voorbij. Sparta heeft op de valreep Giannis Masouras gehuurd. Ok dan. Daarmee mogen we wel stellen dat de transferperiode teleurstellend is verlopen. Daarin staat we als ´supporters´niet alleen. Fraser en Rankovic wilden zelfs voor het vertrek van Duarte er in ieder linie één speler bij. Na het vertrek van Duarte hadden het er vier moeten worden. Het werden alleen Meijers en Masouras. Teleurstellend.

Laros en Van Stee hebben centjes, maar hebben deze zomer ook gefaald

Het samenspel Laros – bestuur – Van Stee heeft deze zomer gefaald. Sparta heeft een prima bankrekening, maar een matige selectie. Het kan in een seizoen altijd goed vallen en bij de concurrentie niet. Dan heb je mazzel en is er geen probleem en veel geld op de bank. Dat is gokken. Maar zoals we vaker hebben meegemaakt kan het ook tegenzitten en kan een club als Sparta zonder de juiste versterkingen ook degraderen. Dit is het risico dat Manfred Laros en het bestuur nemen. Het is kaarsjes opsteken en hopen. Van Stee had zijn lijstjes niet goed genoeg op orde. Laros let op de centjes, maar houdt blijkbaar ook wel van het casino en gaf Van Stee onvoldoende ruimte. De afgelopen drie seizoenen waren prima. Maar dit lijkt nergens op. Laten we van harte hopen dat aan het einde blijkt dat Sparta dit seizoen goed gegokt heeft.

Van Stee laat doorschemeren dat hij nog spelers zonder contract – die dus ook nog na 1 september gehaald kunnen worden – op het oog heeft. In de wandelgangen valt de naam Ryan Koolwijk nog weleens. We mogen toch hopen dat Sparta het niet van hem moet gaan hebben! Het is pure armoede om zo nog op zoek te moeten naar spelers in september. Laros en Van Stee mogen zich tussen het tellen van het geld door best even kapot schamen. Maar misschien vindt Van Stee nog een kanjer. We gaan het zien.

Geplukt van www.sparta-rotterdam.nl

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Olympiakos over de huur van Giannis Masouras. De 25-jarige rechtspoot kan de gehele rechterkant bestrijken en speelt tot het einde van het seizoen voor de Kasteelclub.

Technisch directeur Henk van Stee: “We hadden Giannis al langer in het vizier, ook vorig seizoen toen hij op huurbasis speelde in Polen, maar uiteindelijk hebben we toch overeenstemming bereikt met Olympiakos om hem het seizoen af te laten maken in Rotterdam. Met ruim 100 wedstrijden in de benen in zowel Griekenland als Polen en ook internationale ervaring met het Griekse elftal onder 21 en Champions League wedstrijden met Olympiakos versterken we onze rechterkant in de selectie. Hij heeft snelheid, een goede drive en komt graag richting het strafschopgebied van de tegenstander.”

De selectie van Sparta is nog niet rond volgens Henk van Stee, maar er is vandaag wel weer een stap in de goede richting gezet. “Natuurlijk steek ik als eerste de hand in eigen boezem en had ik net als onze supporters meer verwacht in deze transferperiode. We moeten echter realistisch zijn en dicht bij onszelf blijven en onze visie. Met het aantrekken van Aaron Meijers eerder deze week en Giannis Masouras vandaag slaan we wel de juiste weg in. We laten ons niet van onze visie afbrengen door spelers te halen ten koste van alles. In het verleden is vaak genoeg gebleken dat paniekaankopen tot slechte sportieve resultaten kunnen leiden. Ook na de deadline die vannacht verloopt kunnen wij onze spelersgroep nog versterken,” aldus Van Stee.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner