Ja beste mensen. Het is een wat laat bericht, maar niemand van de redactie had verwacht dat de transfers elkaar op dit tempo op zouden volgen. Na het aantrekken van Lauritsen, Kitolano (beide Odds BK) en Lokilo (Gornik Leczna) heeft Sparta weer beet. Op de eerste training verscheen ene Koki Saito langs de lijn. Niet veel later is bekend gemaakt dat de spits van Lommel wordt gehuurd voor één seizoen.

De jeugdinternational van Japan is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is 1,70m lang en staat bekend als schaduwspits. Anderhalf jaar geleden streek hij neer bij Lommel als onderdeel van de City Group. Je weet wel, die groep waar NAC-supporters zo ontzettend fan van zijn. Hij heeft het afgelopen seizoen op het tweede niveau van België twintig wedstrijden gespeeld. Hierin heeft hij vijf doelpunten gemaakt en twee assists afgeleverd.

Onze TD is bijzonder te spreken over zijn aankopen (hoe kan het ook anders?). Hij ziet de kleine Japanner als een creatieve speler die een man kan passeren. Daarnaast heeft hij diepgang en overzicht. Hij werd ook nadrukkelijk in de gaten gehouden en Nijkamp is overtuigd van zijn aandeel dat hij kan brengen in de selectie. Of hij van toegevoegde waarde zal zijn, moet nog blijken. Sparta doet wel zijn best om zich te laten zien op internationaal vlak. Misschien zien wij over enkele maanden miljoenen Japanners met Sparta shirts rondlopen? Laten wij in ieder geval hopen dat hij voldoet op het veld! Succes Koki!

Eerste interview Koki Saito met Sparta Rotterdam
Abonneer
Abonneren op
42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties