Sparta heerste vandaag als nog niet tevoren op het Kasteel. Geen moment lieten de mannen van Maurice Steijn de controle los met als gevolg een makkelijk lijkende overwinning op Spangen

Jonathan de Guzman on fire

Grote regisseur op het middenveld was Jonathan de Guzman. De routinier won nagenoeg elk duel en was opbouwend in al zijn facetten zijn directe tegenstanders de baas. Een absoluut rust- en aanspreekpunt in het toch al formidabel presterende middenveld dat vandaag ook Koki Saito in de basis zag aantreden.

1-0 : Abels

Het duurde niet lang voordat Sparta op voorsprong kwam. Al in de 7e minuut kwam de club van Rotterdam op voorsprong na een wat makkelijk gegeven corner. Cilessen deed zijn beklag over deze hoekschop, maar baalde pas echt toen Abels de hoekschop verzilverde in de 1-0

Cillessen de fout in.

Sparta bleef makkelijk overeind en net voordat het eerste half uur was verstreken ging de keeper van NEC volledig de fout in. Op een geplaatst, maar houdbaar schot van de Guzman had de WK kandidaat geen antwoord: 2-0

Onvriendelijk

Met name vervelia Tannane, die heel de wedstrijd op zoek was naar een gele kaart, deed er samen met de zwak fluitende debuterende arbiter Hensgens, alles aan om het duel te laten ontsieren.

Dat lukte aardig, want de spelers van beide teams vlogen elkaar af en toe letterlijk en figuurlijk in de haren. Het deed Sparta overigens niets want geen moment waren de spelers onder de indruk van Tannane en zijn maten.

3 punten in de knip, 6e plaats stevig in handen.

De tweede helft was voor Sparta een gecontroleerde formaliteit die professioneel werd uitgespeeld. Daardoor staat Sparta stevig op de 6e plaats. Met 17 punten uit 10 wedstrijden – dat zijn net zoveel punten dan Sparta vorig seizoen na 24 wedstrijden binnen harkte – kan Sparta met vertrouwen afreizen naar Utrecht waar de ploeg van oud coach Fraser de volgende tegenstander is.