LARS VELDWIJK NIEUWE SPITS VAN SPARTA ROTTERDAM

Lars Veldwijk heeft een contract getekend bij Sparta Rotterdam. De spits komt over van FC Groningen en tekent een overeenkomst voor één seizoen met daarbij nog een optie voor een extra jaargang. De 26-jarige Veldwijk is éénmalig international van Zuid-Afrika en speelde voor zijn tijd bij FC Groningen voor Aalesunds (Noorwegen), KV Kortrijk (België), PEC Zwolle, Nottingham Forest (Engeland), Excelsior, FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam.

De spits kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in Rotterdam-West. “Ik heb heel duidelijk gekozen voor Sparta Rotterdam. Na gesprekken met de technische mensen bleek duidelijk dat de ambitie van Sparta heel erg aansluit bij mijn plannen. De club wil promoveren. Dat de Eerste Divisie komend seizoen een hele interessante editie wordt met veel clubs die bovenin willen spelen is bekend, maar die uitdaging gaan we graag aan. Persoonlijk vind ik het ook prettig om terug te keren naar deze regio en dan is Sparta een uitstekende keuze,” aldus Veldwijk.

Technisch Manager Henk van Stee vult aan: “Met de komst van Lars Veldwijk vullen we al in een vroegtijdig stadium de spitspositie in voor het komende seizoen. Lars is een spits die bekend staat als een speler die doelpunten kan maken. Hij is niet voor niets eerder topscorer geweest van de Eerste Divisie.” Over de transferperiode tot nu toe vertelt Van Stee: ”We hebben te maken met veel concurrentie bij het aantrekken van spelers, niet alleen van clubs uit de Eerste Divisie maar ook uit de Eredivisie. Lars was uiteraard nationaal en internationaal bij andere clubs in beeld, maar we hebben ook teams uit de Eredivisie afgetroefd die hem graag wilden aantrekken. Wij hebben dezelfde ambitie als Lars, promotie naar de Eredivisie! Voor de club is dat een belangrijk doel en Lars wil daaraan een grote bijdrage leveren om zodoende na Sparta weer een mooie stap te maken in zijn voetbalcarrière.”

Bron: Sparta Rotterdam

=====================

Update: afgelopen middag volgden er interviews op TV Rijnmond met Lars Veldwijk en Henk van Stee. Uit deze interviews kwam naar voren dat ook Excelsior Veldwijk wilde inlijven nadat Sparta met hem afspraken had gemaakt. Gelukkig is Veldwijk een man van zijn woord en ging hij niet in zee met een club die volgend seizoen degradatievoetbal gaat spelen! En terecht!

Wat ook naar voren komt, en dat is wel jammer, dat Veldwijk een slippertje maakt door te melden dat hij de club uit Zuid, de mooiste en grootste vind en dat hij daar ook wel zou willen voetballen. Wie geeft Lars voor de volgende keer instructies?

Wat zeer goed nieuws is, is dat Chabot, Dervisoglu en Duarte niet zo maar door de lijkenpikkers van Heracles en PEC opgehaald kunnen worden, er hangt een prijskaartje aan die normaal alleen door de traditionele top 3 uit de eredivisie betaald kan worden.

Floranus zal, zoals eerder deze week op ITWM stond vermeld, wel het Kasteel gaan verlaten. Er zijn volgens van Stee voldoende spelers die op zijn positie kunnen spelen en met een aflopend contract van nog 1 jaar brengt de door Sparta opgeleide verdediger volgens de Technisch Manager op dit moment nog wat euro’s op.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties