We hebben er even mee gewacht dit te publiceren omdat we zeker wilden zijn dat er sprake was van een deal. Bij Sparta weten we het nooit. En als we meegaan in de regionale berichtgeving over een nummer 10 en/of echt gras op Het Kasteel weet je het nooit of je weer een flater slaat. Maar deze keer weten we het zeker, breaking is het natuurlijk niet, maar vol gepaste trots melden we jullie: We’ve got him: Dirk Abels komt Sparta voor 2,5 jaar versterken!

Wie is Dirk Abels, zal menig Spartaan denken , en waar is die vooral goed dat Henk van Stee hem verleid heeft om voor de club van Rotterdam te tekenen.

Dirk Abels is een 21 jarige Brabantse jongen uit Udenhout die door PSV in 2009 uit de jeugdopleiding van Willem II werd weggehaald. PSV, de club die bekend staat om het wegroven van jeugdig talent bij andere BVO’s, leidde Dirk op tot een vaste kracht van Jong PSV waar hij sinds seizoen 2014/15 voor uitkomt. Voor het eerste van PSV kwam hij 1 x uit. Dat was niet de meest gelukkige wedstrijd, want het betrof de blamage waar bij de landskampioen het onderspit delfde tegen het RKC waar Sparta dit seizoen nog zo makkelijk overheen wist te walsen 🙂

Dirk Abels is (rechts)back en zal bij Sparta de concurrentie aan moeten gaan met de matig presterende Dries Wuytens, Dabo en Saksela. Dus kijk niet raar op als we op Dirkie i.p.v. Driessie vanuit achteren voorbij zien komen. Dirk kan zover wij nu weten ook als centrale verdediger uit de voeten en daar ligt eigenlijk wel zijn voorkeur.

Of met de transfer van Abels een einde komt aan de aankopen is niet zeker, de transferwindow loopt nog even door. De nummer 10 waar een ieder volgens de presentator van TV Rijnmond steil van achter over zal slaan en nog een extra centrale verdediger zijn natuurlijk van harte welkom, maar lijken nog ver uit zich van Van Stee. Van Stee besteed verder het werk tegenwoordig uit aan Laros Duarte, althans dat zien we in de videobeelden van Sparta zelf. Wie weet hebben we naast Manfred straks nog een Laros die een managementpositie bekleed!

De redactie van ITWM wenst Dirk Abels heel veel succes in het echte Rood en Wit!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties