Janaf Bynoe krijgt een kans bij de A-selectie

Jafar Bynoe is aankomend seizoen weer speler van Sparta Rotterdam. De 20-jarige middenvelder liep bij Bologna FC uit zijn contract. Op Het Kasteel tekent Bynoe voor één jaar met een optie voor nog één jaar.

In 2011 kwam Bynoe op achtjarige leeftijd binnen in de jeugdopleiding van Sparta. De verdedigende middenvelder doorliep vervolgens alle jeugdelftallen bij Sparta tot Jong Sparta. Na acht wedstrijden in de Tweede Divisie en zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen Heracles, vertrok Bynoe in 2022 naar Italië. De Rotterdammer sloot aan in de jeugdopleiding van Bologna, waar hij de laatste 2,5 jaar goed was voor 53 wedstrijden bij Bologna O19. Bij Sparta zal Bynoe de eerste weken van de voorbereiding aansluiten bij de A-selectie.

“De afgelopen weken zijn we met Jafar in contact geweest over een terugkeer bij Sparta. Veel mensen binnen de club kenden Jafar uiteraard nog goed, waardoor we zijn ontwikkeling bij Bologna op de voet hebben gevolgd. We vinden dat Jafar in die 2,5 jaar verder gegroeid is als speler. Op het moment dat hij vertrok bij Sparta, zat hij al dicht tegen de A-selectie aan, de komende weken mag hij het laten zien om daar helemaal bij te horen. Samen met Jafar gaan we er alles aan doen om er zowel voor hem als met het team een mooi seizoen van te maken”, laat Technisch Directeur Gerard Nijkamp weten.


Sparta legt Marvin Young vast

Waar onze club Bynoe een kans geeft voor het eerste, moet Marvin Young zich in eerste instantie richten op Jong Sparta. De rechtsback, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan, tekent voor drie jaar en ligt daarmee vast tot medio 2027.

Young was acht jaar oud toen hij gescout werd door Sparta. De verdediger kon destijds niet elke dag de reis van zijn geboorteplaats Middelburg naar Rotterdam maken, waardoor hij één jaar later aansloot in de jeugdopleiding bij Sparta, waar hij begon in de O11. De rechtervleugelverdediger doorliep vervolgens alle jeugdelftallen tot de O18. Anderhalf jaar geleden debuteerde Young voor Jong Sparta, waarna hij in de vorige zomer zich definitief voegde bij de selectie van de beloftenploeg. Young speelde zich vervolgens eind 2023 in de basis en stond die basisplaats de rest van het seizoen niet meer af. Daardoor staat de teller inmiddels op 22 wedstrijden voor Jong Sparta, terwijl Young tussendoor ook nog twee interlands speelde voor Oranje O18.

“De afgelopen periode hebben we met Marvin gesproken en hem daarbij een traject en profcontract aangeboden. Over de ontwikkeling van Marvin zijn we namelijk erg tevreden. Hoewel het pas zijn eerste echte seizoen is bij Jong Sparta, laat hij zien op dit niveau prima mee te kunnen. Met het vastleggen van Marvin spreken we vertrouwen uit in hem en gaan we er samen alles aan doen om de komende jaren als voetballer verder te groeien”, aldus Technisch Directeur Gerard Nijkamp.


Devi Remie komt op amateurbasis naar Het Kasteel

Devin Remie gaat volgend seizoen onderdeel uitmaken van de selectie van Jong Sparta Rotterdam. De 21-jarige doelman komt over van FC Utrecht en tekent op amateurbasis.

In 2011 werd Remie door Feyenoord opgepikt bij amateurclub SAB. De Bredanaar doorliep in Rotterdam-Zuid de gehele jeugdopleiding en zat meerdere keren bij de selectie van het eerste elftal. Tot een debuut kwam Remie niet, waarna hij vorig seizoen Feyenoord inruilde voor FC Utrecht. Daar maakte de goalie wel zijn opwachting in het betaald voetbal. Bij Jong FC Utrecht debuteerde Remie in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was tevens de enige wedstrijd die de sluitpost voor Jong Utrecht speelde, een officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Domstedelingen bleef uit.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties