Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Sparta heeft op haar website laten weten dat 3 werknemers uit de staf- en spelersgroep positief zijn getest op Corona.

Op de website zijn de volgende mededelingen gedaan:

Vanwege het interlandweekend en de daarbij behorende vrije dagen voor een aantal spelers heeft Sparta Rotterdam gisteren een extra testronde ingepland voor spelers en stafleden. Dit is gedaan om vroegtijdig eventuele positieve gevallen te signaleren. Uit deze testronde is gebleken dat drie werknemers positief hebben getest op het coronavirus.

Sparta Rotterdam heeft hierbij direct gehandeld en de werknemers volgen de richtlijnen die daarbij horen zoals thuisisolatie. Vanwege de privacy maakt Sparta geen namen bekend. Voordat de komende speelronde start is er een nieuwe testronde waarbij alle spelers en stafleden wederom getest zullen worden.

Al eerder testten spelers positief bij Sparta. Ook trainer Henk Fraser werd door het virus geveld.

Wat de positieve testen voor de komende derby tegen Feyenoord betekenen is niet duidelijk. In het gehele betaalde voetbal zijn Corona-uitbraken aan de orde van de dag. Er werden al diverse wedstrijden afgelast in zowel competitie- als in oefenverband. Sparta maakte zelf een keer eerder een wedstrijd mee die niet doorging. De oefenwedstrijd tegen RC Lens ging niet door.

Inmiddels is de pers ook bovenop dit nieuws gesprongen. Het AD wist al met Henk van Stee te spreken. De technische zegt het volgende over de besmettingen: “,Ik hou mijn hart vast voor vrijdag, wanneer onze medewerkers opnieuw getest worden”, “We moeten er rekening mee houden dat het niet bij deze drie medewerkers blijft.”

4.3 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
212 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Nico Pijpers
3 maanden geleden

Denk wel eens is onze site nou voor de ITWM OF RIVM Berichten .

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Bij F.C. Groningen ook 4 gevallen.
Maar die melden wel gewoon wie.
Hou nou toch op met die pseudo-geheimzinnigheid.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dikker, bij PEC ook een geval van Corona geconstateerd vandaag en daar geeft men ook geen naam van de betreffende speler. Alleen maar dat hij ‘uiteraard’ niet bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen PSV…

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dikker, misschien meld Groningen wel wie het zijn omdat die 4 personen in kwestie daar ook toestemming voor hebben gegeven?. Je kan de club er toch moeilijk op aanvallen wanneer die zich gewoon aan de wet houd…?

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ik zeg dat af het begin van de Corona het Rivm (vanDissel) grote fouten heeft gemaakt .
Met de mondkapjes hoe er in de bejaarde tehuizen en in stellingen gewerkt moest worden .
Hoefde geen mondkapjes hoefde niet ventileren .
Die hebben de verkeerde berichten naar buiten gebracht
Ik heeft al van af het begin gezegd deze meneer praat niet de waarheid .??

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Wel eens van voortschrijdend inzicht gehoord ?

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nico zegt helemaal niks vreemds, hij stelt een kritische vraag. En voortschrijdend inzicht is nu juist hetgene wat we totaal missen bij de beleidsmakers, maar dat zou zomaar wel eens de bedoeling kunnen zijn.

Er is GEEN ONDERGRENS in de routekaart…het laagste nivo is WAAKZAAM. Dat is bij minder dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners! Waarom??? Dus ook als er NUL besmettingen zijn, moet ik altijd 1.5 meter afstand houden, blijven clubs en discotheken gesloten en worden volgende zaken VERPLICHT gesteld door verankering in de Corona spoedwet:

Samenkomen • Registratie en placering bij bijeenkomsten groter dan 100 (binnen) of 250 (buiten) personen. • Meldplicht voor evenementen groter dan 100 personen. • Placering in eet- en drinkgelegenheden. Opening- en sluitingstijden • Nachtclubs en discotheken sluiten. • Tijdelijke sluiting van locaties bij constatering bronbesmetting. Overige maatregelen • Preventieve maatregelen gericht op voorkomen van clusteruitbraken hoog-risicosectoren. • Prioriteren van handhavingscapaciteit op naleving van basisregels. • Afspraken met brancheorganisaties tot striktere naleving van bedrijfsprotocollen. • Afspraken met vakbonden en werkgeversorganisaties over implementatie en naleving van thuiswerken. • Instellingen in de langdurige zorg treffen maatregelen onder andere voor: – Het uitvoeren van een gezondheidscheck en registratie bij bezoek; – Het aanbieden van online alternatieven voor activiteiten en evenementen voor kwetsbare personen. • Inzet persoonlijke beschermingsmiddelen voor de langdurige zorg conform risico-inschatting zorgprofessional. • Voor reizen naar het buitenland, volg de reisadviezen van Buitenlandse Zaken. 

Dit alles voor een virus met een volgens de WHO vastgesteld voorlopig sterftecijfer wat wel factor 10 lager ligt dan ze aanvankelijk veronderstelden en niet heel veel hoger meer dan bij influenza.

Dan is er het persbericht van het CBS van vandaag16-10-2020 | 10:00 uur

CBS Centraal Bureau voor de Statistiek : Sterfte neemt niet verder toeHet CBS meldt vandaag in de week van 5 tot en met 11 oktober, net als in de voorgaande twee weken, een iets hogere sterfte dan verwacht. De sterfte is ten opzichte van de week daarvoor niet verder toegenomen.

Conclusies mag je nooit te vroeg trekken bij het vaststellen van de impact van een ziekte, om mortaliteit van een virus te kunnen inschatten heb je nu eenmaal de statistieken nodig en de paramaters van jouw berekening. Mortaliteit kun je op 3 manieren berekenen:

case fatality rate
crude fatality rate
infection fatality rate (IFR)

Alleen die laatste is accuraat te noemen, omdat je bij die methode de sterfte relateert aan het totaal aantal besmette mensen. De WHO schatte vorige week in dat ongeveer 10% van de wereldpopulatie besmet moet zijn of zijn geweest. Dat betekent dus circa 700 miljoen mensen. Er zijn bij ongeveer 1 miljoen mensen gerapporteerd dat ze aan Corona zijn overleden, dan wel mede door Corona zijn overleden, vooral dat laatste is zeer belangrijk, want die 89 jarige vrouw die hoegenaamd voor de 2e keer besmet was geraakt en door Corona zou zijn overleden, leed wel op haar zeer hoge leeftijd aan een ongeneeslijk zeldzame vorm van ******….dus wel heel vreemd om dan Corona als doodsoorzaak aan te wijzen!

Hugo de Jonge zei telkens..TESTEN TESTEN TESTEN. Ga even terug in de tijd..1 juli stopte het Kabinet met de wekelijkse persconferenties, stopte met dagelijks publiceren van besmettingen en gaven de doventolk Irma een bos bloemen…3 maanden werd er eigenlijk nauwelijks nog zo strikt getest of gemeten of over gecommuniceerd als nu. Waarom vraag je ja af? Was Corona dan minder besmettelijk in de zomer? Of waren er wellicht net zoveel besmettingen als nu, of naar rato net zoveel, maar werden die nauwelijks vast gesteld omdat er niet werd gemeten op het nivo van nu? Dus als je nu veel meer test, zal je veel meer besmettingen vinden (zoekt en GIJ zult vinden), maar zal wel het sterftecijfer uiteindelijk veel lager gaan uitvallen, zoals je al in de VS ziet. Daar staat het sterftecijfer op 216.000 bij 6 miljoen vastgestelde besmettingen, terwijl het eerst nog 100.000 doden was op 2 miljoen vastgestelde besmettingen.

En het is ook van belang dat er geen Case Fatality Rate bestaat voor welke ziekte dan ook, dus ook niet voor Covid19!! Simpelweg omdat je nooit kunt vaststellen of iemand aan een griep, ******, hoge bloeddruk of diabetes is gestorven. De enige echte goede indicator is de zogenaamde OVERSTERFTE. En laat nu die Oversterfte niet hoger zijn statistisch gezien!

Kortom…we geven onze vrijheden op, met name de kinderen en jongvolwassenen, dwingen ze een NIET MEDISCH MONDKAPJE te dragen (waarom geen MEDISCH MONDKAPJE, als het zo gevaarlijk is, dan neem je toch geen masker wat in lab tests onweerlegbaar 99.7% van het Corona virus ongefilterd door liet!) en dwingen scholieren in gangen een masker te dragen, om ze vervolgens in de schoolbanken zonder masker schouder aan schouder in slecht geventileerde lokalen te laten plaats nemen….is er dan echt niemand die hier vraagtekens bij stelt?

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

De fouten komen nu naar buiten .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

De fout zit bij die Covidioten die ook gisteren weer tot 22.00 volop aan her feesten waren. Zag net beelden van Den Haag en Rotterdam.
Je gaat je gewoon schamen dat je Nederlander bent.
En iedereen maar schelden op de regering.
Wie er ook in de regering zit maakt geen reet uit met dit soort randdebielen die schijt hebben aan alle regels.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Idioten heb je overal. De beelden uit Liverpool gezien?

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Zijn kinderen tot 13 jaar dan ook idioten? Die spelen met elkaar en houden geen afstand…maar jij gelooft echt die Pinokkio dat kinderen geen virus besmetting kunnen oplopen…of is corona een virus waarvoor mensen beperkte weerstand hebben, maar net als destijds de mexicaanse griep uiteindelijk wel weerstand voor gaan ontwikkelen? Dat heet Evolutie….

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Regels? Handen schudden en 1.5 meter….misschien eens logisch en onafhankelijk nadenken? De subsidie slaven van de NPO zullen geen kritische onderzoeksjournalistiek voeren. Doe eens moeite en lees onderstaande opinie en ontnuchterende analyse van Vicki Van Lommel:

https://groningerkrant.nl/opinie/met-de-coronawet-mondkapjes-voor-onbepaalde-tijd/

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Keihard aanpakken Ruud dat is het probleem in de maatschappij de overheid moet meer en harder optreden dan pas zullen zij respect krijgen nu niet met dit half zachte beleid ook met corona. De bevolking is ook veranderd door immigratie en een andere aanpak is nodig waar bijvoorbeeld de politie veel harder op kan/mag treden zonder dat moraal ridders discriminatie en racisme gaan roepen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  sparta vlaardingen
3 maanden geleden

Dan moeten we dus een soort communistisch land worden.
En dat allemaal omdat wij Nederlanders niet om kunnen gaan met alle vrijheden die we allemaal zo graag willen hebben.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ehh Ruud begrijp ik je nou goed? als een democratisch land zich dus inspant om de in dat land geldende regels en wetten te handhaven dan worden ze dus communistisch volgens jou..? Gisteravond in Den Haag hadden ze naar mijn mening gewoon 2 pelotons ME in moeten zetten om de orde en wet te handhaven en de boel daar schoon te vegen in die feesttent. Dat maakt Nederland dan niet direct communistisch hoor maar gewoon een democratisch land wat laat zien waar de grens precies ligt.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Dr. Clavan
D
ton
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Want in feesttenten worden altijd bezoekers in elkaar geslagen…toch? Ook jou de vraag…wanneer is Corona voorbij? Kijk even naar de routekaart van het Kabinet en de WHO..daar staat namelijk geen ondergrens besmettingen in om maatregelen op te heffen..met andere woorden, er zit geen eindtijd op de beperkingen…dus het Kabinet kan nu onbeperkt maatregelen blijven afkondigen, dus zou de komende 3 jaar kunnen duren…tot die beroemde 60% is bereikt, waar Rutte in het begin aan refereerde. Dat is ok voor jou? Hoeveel van de economie is nog over na 3 jaar beperkingen denk jij? En zou Sparta nog bestaan? Even kijken of je dan nog steeds de ME op normaal menselijk gedrag wilt afsturen. De maatregelen die afgekondigd zijn, zijn namelijk abnormaal, niks het nieuwe normaal. Als de regering een ondergrens had ingesteld, had ik het kunnen bevatten…maar om bij minder dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners nog steeds rigoureuze maatregelen te nemen is niet eens absurd, het is fascistisch.

Nico Pijpers
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Dr Clavan ben het hele maal met jou eens .
Wat die meneer gisteren heeft verdiend dat bedrag laten betalen als bekeuring en meer niet .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Lees mijn reactie op Sparta Vlaardingen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Duidelijk! 🙂

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nu sla je door typisch Nederlands niet links maar dat gelijk helemaal rechts…. Overigens er zijn genoeg mensen die zich aan houden Ruud het gaat om die ongeveer 25-30% schat ik

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  sparta vlaardingen
3 maanden geleden

Juist die 25-30% zorgt voor het probleem.
En ik zie dat percentage wel stijgen de laatste jaren.
En even voor de duidelijkheid, ik ben het volkomen eens met je eerdere reactie hoor.

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Even een vraag…wanneer komen we Corona te boven volgens jullie?

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Mee eens Ruud schandalig hier op nieuw kerk stijg de Virus ook enorm.
Mijn vrouw kon gisteren van iemand een knal krijgen om dat ze zei meneer u spoeg op me .
Me kleinzoon heft gisteren deze zelfde persoon aan gesproken .
Er ontstaat meer agressie om dat de mensen niet willen luisteren .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
Michel Crans
Spartaantje
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

we hebben behalve meer covid testen, ook IQ testen nodig voor die idioten.

D
ton
Je reactie op  Michel Crans
3 maanden geleden

Nou dan maar niet de regering aan die test leggen…..zoek ff in de tijdlijnen hoe vaak ze last hadden van voortschrijdend inzicht..en het is niet idioot om geen ondergrens te hebben bij Corona? Dus NUL besmettingen, toch houd je dan clubs, disco’s etc dicht en mag ik jou geen hand geven..dat is het NIEUWE NORMAAL?
Lees de bovenstaande link aandachtig en vraag je dan nog eens af, of dit zogenaamde nieuwe normaal echt wel zo normaal is!

Nico Pijpers
Je reactie op  Michel Crans
3 maanden geleden

Ja dat is zo zelf ben ik al vanaf het begin niet meer in de winkelcentrum geweest .
Maar je hoort veel dat de mensen gespannen lopen te winkelen

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

In de winkelcentra valt het wel mee hoor.
Ook in de Reigerhof kan je rustig winkelen zonder spanning.

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
3 maanden geleden

Iemand er al eens bij nagedacht dat het proberen te controleren van Covid net zo zinloos is als het proberen tegen te gaan van een snotneus? En nee, ik zeg hiermee niet dat Covid hetzelfde is als een snotneus…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Het begrijpen van je reactie is net zo moeilijk als het bestrijden van het virus.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dus met andere worden ik lieg .
Dat er een spanning is reigerhof wat mijn vrouw zeg .

Bericht te laag

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Je reageert nu op mijn reactie op Demie van Hoeven.
Maar als je reactie was bedoeld op mijn bericht over de Reigerhof het volgende.
Ik heb familie wonen in Nieuwerkerk en die komen dagelijks in de Reigerhof. Hebben nergens problemen mee.
Dus ik weet niet wat er laag is aan mijn bericht.
Ik kan nu ook dus schrijven ; dus met andere woorden ik lieg.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het is natuurlijk ook hoe laat ga je winkelen om de drukte te ontlopen
Voor negen uur loop je alleen
Ja dan is het rustig .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Nico jij weet ook dat ik regelmatig in Nieuwerkerk ben. En ook dat ik daar niet voor 9 uur ’s ochtends kom.
Misschien ervaart jouw vrouw spanning anders dan ik.
Sommige mensen zijn al bang als iemand ze aankijkt.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud ik heb het over boodschappen halen niet over wandelen .
Is toch wel een beetje anders .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Wat denk je dat ik doe in de Reigerhof ?
Ik ga daar niet heen om te wandelen hoor.
Jij geeft aan dat je er heel lang niet geweest bent en krijgt de info van je vrouw. Maar mijn eigen waarneming is dus niet betrouwbaar.
Je doet verdomme net of het heel risicovol is om boodschappen te doen bij de Jumbo of AH.
Pure stemmingmakerij.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nee dat bedoel ik niet ophol geslagen idool .
ik heb het over dat mensen niet willen luisteren en maar gewoon doen of er niks aan de hand is .
Maar ik stop je heeft gewonnen .
Het Corona gesprek .
Eetse.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Maar wat zeg je nou eigenlijk wél?

D
ton
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dat Corona volgens de WHO een vergelijkbare sterfte kent als bij Influenza…check even op mortality rate WHO, op de WHO website. Stop met de angstcultuur en het normaal vinden dat mensen altijd afstand tot elkaar MOETEN houden, zoals in de Coronawet is vastgelegd! Kijk minder naar de propaganda kanalen van de NPO, daar hoor of zie je geen kritische geesten meer. Allemaal bangmakerij om de hele bevolking straks te verplichten te vaccineren…grappig..er is GEEN influenza vaccin, maar er zou WEL een corona vaccin komen? Er is een griepprik wat enige bescherming biedt tegen de meest gangbare griepvirussen, elk jaar wordt er een inschatting gemaakt. Covid19 is al vele malen gemuteerd en het is dus dan net als bij ieder ander Influenza virus, volstrekt onvoorspelbaar geworden of een vaccin voldoende bescherming biedt, simpel omdat ieder vaccin zich weer op andere receptoren richt, een soort van roulette dus. En dan gaan we een hele populatie verplicht vaccineren voor een virus wat een mortaliteit kent, wat intussen vergelijkbaar is met de meeste sterkere influenza varianten. Wat is er mis met het opbouwen van natuurlijke weerstand? Want naarmate een populatie meer wordt bloot gesteld aan een virus, zal die populatie steeds weerbaarder en toleranter worden tegenover zo een virus, net als bij influenza! Dus wat speelt er nu echt op de achtergrond? Kijk kritisch naar dit hele verhaal…

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Vanavond het Laatste Avondmaal in de horeca.
De reserveringen in café’s en restaurants stromen binnen.
En vanaf morgen doen we het allemaal beter, we wachten niet tot iets verplicht wordt, maar houden ons aan de regels en tonen de goede mentaliteit.
We zetten de schouders er onder en gaan de klas samen klaren. Het besef en motivatie is er nu.
Zo krijgen we het Corona eronder.
Hopelijk zitten we dan weer snel op het Kasteel ons aller Sparta aan te moedigen en luidkeels de Spartamarsch te zingen.

D
ton
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

je klinkt als die Pinokkio…samen de klus klaren…welke klus? Een open samenleving als we hebben moeten we helemaal niet dicht willen gooien! Bescherm de kwetsbaren had het motto moeten zijn, zeker na de eerdere ervaringen. Het is schandalige politiek om alles te sluiten. Maar wel kerken en onbeperkt moskeeen openhouden, maar het restaurant moet dicht, de voetbalstadions leeg en amateur competities afgelast…bewijs? Nul komma nul, maar ze moeten toch wat doen…waarom dat die kerken en moskeeen ook niet dicht? Lullen ineens over de Grondwet als het religieus wordt, maar Sparta is voor mij belangrijker dan Religie..Sparta is mijn geloof en niet een of ander fictief opperwezen die in een boekje regels zou hebben laten optekenen 2000 of 1000 jaar geleden…had dat opperwezen geen vooruitziende blik om het digitaal dan alvast te noteren…pfff en die onzin blijft ongemoeid open…yeah right….tot zover het dodelijke virus…want god beschermt ze wel…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

“De reserveringen in café’s en restaurants stromen binnen.”

Weer een voorbeeld van het gebrek aan discipline bij de mensen. Alleen een volledige lockdown en keiharde handhaving gaat misschien werken.

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

hoe lang dan moet die lockdown duren? 1 maand, 2 maanden, 6 maanden, 3 jaar? Niet die Pinokkio napraten en zelf nadenken helpt echt hoor.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Zo denk ik er ook over.
en bij Jinek en Op 1 en zeker in de politiek moet maar eens gestopt worden met dat tegengesputter om het maar niet te doen.
Geef die roeptoerende dombo’s geen podium.
want dat hoort de meute graag.

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Nou, nou. Mensen met een andere mening maar meteen wegzetten als roeptoeterende dombo’s (waaronder deskundigen) getuigt ook niet van al te veel intelligentie.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Tietveld
3 maanden geleden

Willem Engel, Femke Louise, de Hondt,Jetten, Klaver en Asscher heb ik niet bepaald hoog zitten.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik mis Katja Schuurman in je rijtje. ?

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gezellige avond toegewenst

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

daarom kijk ik ook niet meer naar Jinek en Op1

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik ‘kijk’ alleen nog Op1 op de avond dat Welmoed Sijtsma de presentatie doet 🙂

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik ga voor Op Jinek

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Bofferd

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik neem het ook niet HOOG op.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Voor jouw gemoedsrust. Ik om net van AH vandaan. Iedereen had een mondkapje op, ook de cassiërres. Overigens vind ik het sluiten van restaurants een vreemde regel.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Ik begrijp niet wat dat met mijn reactie te maken heeft.
Of mensen begrijpen niet waarom de cafés en restaurants dichtgaan of ze nemen het virus niet serieus als ze nog even snel gaan boeken.
Ik ben vandaag ook bij twee supermarkten geweest en inderdaad heeft een groot deel van de klanten mondkapjes op.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gewoon door gaan tot we aan het gaat je zijn .
.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Zie mijn antwoord aan Nico.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Dus eigenlijk zijn we het volledig met elkaar eens.
Hoewel ik niet het idee heb dat het dragen van mondkapjes in AH met verplichtstellen te maken heeft maar meer met een soort kuddegedrag.
“Als meer mensen het doen doe ik het ook maar.”

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

En toch weer 7000 besmettingen vandaag.

D
ton
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Nico…bij griep in 2018 waren er circa 10 duizend doden en lagen de ICs vol…er waren dagelijks zeker 20 duizend besmettingen, maanden lang! Pfff zie het nou eens in perspectief man!!

Nico Pijpers
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Nico vanaf woensdag tot vandaag bijna 8000 positief .??

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik liep twee weken geleden al met een mondkapje door AH Nico, als een van de weinigen. Dus men luistert wel als het maar verplicht wordt.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
ton
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Rob…in Duitsland ondanks de mondkapjes en hun zo geprezen moraal…record hoeveelheden besmettingen…..NIET MEDISCHE MONDKAPJES…check ff online hoeveel die het Covid19 virus filteren….je zult schrikken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Mondkapjes zijn nu nog niet verplicht in de supermarkt.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

De zijn enkele bedrijven die het wel in gaan zetten .
Intratuin en Hornbach gaan mond kapjes plicht in stellen .van af morgen .
Het gaat er heus wel door komen .

D
ton
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

o dan is het veilig…met een niet medisch mondkapje van de Etos….kijk even of je een kwaliteitsstandaard kunt vinden op de verpakkingen….nogmaals..kritisch nadenken mensen…jullie laten je allemaal enorm bang maken en dingen aanpraten…erger nog het is nu al wettelijk vast gelegd….onbeperkte macht om ons te laten beperken…hebben jullie enig idee wat dat betekent? En er zitten toch best veel mensen op dit Forum die oud genoeg zijn om de oorlog direct of indirect te hebben meegemaakt en te begrijpen wat fascisme is..

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Daarom schreef ik “nu”.
Ook in supermarkten is het volgens mij vanaf vandaag verplicht.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Oké Ruud Sorry .

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Wat wilt u hiermee zeggen?

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Dat maatregelen alleen maar helpen als er dwang achter zit. Je schaamt je soms om Nederlander te zijn.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Inderdaad.
prettige en gezellige avond

D
Jaap
Spangenaar
3 maanden geleden

Niet zo raar dat er bij Sparta besmettingen zijn. Rotterdam is een echte corona brandhaard. Vandaag zijn er weer 500 besmettingen bijgekomen. En dat soort aantallen (honderden) zien we al weken. En dit zijn dan nog de mensen die zich hebben laten testen, er zijn er zat die niet gaan als ze weinig last hebben. Officieel zijn er nu sinds maart meer dan 15.000 mensen positief getest. Dat is 2,3% van alle Rotterdammers. Dan doet Sparta als club het echt wel beroerder. Zijn nu volgens mij al een geval of 7 spelers/stafleden geweest en dan moeten we de uitslagen van de testen van vrijdag nog afwachten. Contactsport (betaald) voetbal is misschien toch niet zo healthy.

disqus_HJRMXtdpIy
Spartaantje
3 maanden geleden

hebben jullie allemaal een sparta mondkapje dan maak je nog een beetje reklame voor de club ik heb trouwens over het algemeen positieve reacties op mijn mondkapje

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
3 maanden geleden

Zeer goed bericht van Manfred Laros op de mail gehad zojuist! Na deze 2 stappen terug snel weer hopen op een stap vooruit.

Sparta naar voooooorrrruuuhhhh!

D
HansG
Spangenaar
3 maanden geleden

Beetje onduidelijk allemaal.Op deze website heeft men het over 3 werknemers uit de staf-spelersgroep. Het AD schrijft vandaag dat het om 3 positief geteste spelers gaat en dat zij vrezen dat meerdere spelers zullen volgen. Heel onzeker of Feijenoord-Sparta wel zal doorgaan. NAC-Cambuur gaat ook niet door.Weer pech voor NAC,want tegen de Graafschap ging ook niet door.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door HansG
D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Veiligheid regels zijn er om nageleefd te worden.
je leeft ze na of niet, maar niet een beetje.
En ga aub niet wijzen naar “ze” doen het niet goed en “wij” hebben hier last van.
Waarom moet de horeca dicht?
om de eenvoudige reden, dat “ze” op de weg er naar toen niet de veilgheid regels in acht namen.
Een voorbeeld:
een kluis in een bank moet ‘savonds dicht voor de veiligheid en niet een klein beetje dicht.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Het probleem is dat bij het toenemende aantal besmettingen in de afgelopen vakantieperiode, er een klein beetje regels werden opgesteld en slechts vriendelijk werd verzocht ze na te leven.
Geen verplichting, geen repressie, niets.
Dan gaan mensen ze ook een klein beetje naleven, of helemaal niet.
Voorbeelden genoeg van groepen waarvan je toch mag aannemen dat ze genoeg verstand hebben, zetten het samen nog even op een zuipen, voordat er een nieuwe maatregel ingaat.
En kan het niet in een café, dan doen ze het in besloten kring.
Het valt te vergelijken met de ontkenning van rokers: Het risico wordt zwaar overdreven en roken is niet gevaarlijk voor de omgeving.
Je kan dan als bond, club / stadionbeheerder doen wat je wilt, maar als het besef van het grote gevaar niet aanwezig is, sta je machteloos en tref je maatregelen voor niets.
Zie de besmettingen bij Sparta en andere clubs: Tijdens de interlandperiode en zonder voetbal in competitieverband raken mensen besmet, waarschijnlijk door onvoldoende naleven van regels in de privésituatie.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

“Voorbeelden genoeg van groepen waarvan je toch mag aannemen dat ze genoeg verstand hebben, zetten het samen nog even op een zuipen, voordat er een nieuwe maatregel ingaat.
En kan het niet in een café, dan doen ze het in besloten kring.”

Die aanname klopt dus niet.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Van groepen studenten, scholieren HBO en groepen werknemers met goede functies mag je dat veronderstellen.
Bij zo’n groep head bangende Willem II supporters, heb ik daar zo mn twijfels over.
Maar als het gaat om verslavingen en opvattingen over persoonlijke vrijheden, zit het verstand vaak in de dikke darm.
Het is ook zo tegenstrijdig: De bijna ziekelijke behoefte aan contact in massaverband, contra het groeiend individualisme in de maatschappij.
Ikke , ikke en de rest kan stikke.
Door dat gedrag zijn horecazaken en voetbalclubs / supporters die zich uitstekend aan de regels hielden, nu het slachtoffer.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Ik begreep wat je bedoelde hoor.
Maar juist die studenten is één van de probleemgroepen die het op een zuipen zetten en thuis gaan feesten.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik weet wat je bedoelt.
Die studenten in Groningen en in Kralingen waar het verantwoordelijk heids kwabje ook nog niet aanwezig is. Zij beseffen het niet, dat ze hun eigen toekomst aan het verpesten zijn.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Helemaal met u eens.
Nederlanders en discipline en gezag, dat zit er bij velen niet in.
We zijn er graag tegen, om er tegen te zijn en het daarom niet te doen.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Die indruk heb ik ook. Het is meer van: Kijk mij is een lekkere eigenzinnige Hollander zijn. Dat is de veramerikanisering van onze Nederlandse maatschappij . Het individu is belangrijker dan het algemene belang en welzijn.
Absurd, als je kijkt naar wie er allemaal slachtoffer van worden.
Gezonde bedrijven en straks ook clubs, gaan omvallen.
Dit gaat grote gevolgen hebben voor de eredivisie.
Misschien is het financieel zwakke Sparta, wel een van de eerste clubs die het niet gaat redden.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Onzin. De horeca heeft voor vele duizenden euro’s geïnvesteerd om zich aan de maatregelen te houden. Tel daarbij op de lagere omzet. De cijfers geven duidelijk aan dat het aantal besmettingen in de horeca al maanden laag is. Wat moet iemand als horeca eigenaar nog meer doen?

Ter vergelijking: Jij zegt tegen je zoon dat hij zijn kamer moet opruimen. Je zoon ruimt zijn kamer netjes op. Jij gaat je zoon daarna straf geven omdat zijn zusje haar kamer niet heeft opgeruimd.

Daar mis jij net als de politiek waar het probleem zit. Je gaat mensen straffen die het goed doen terwijl je de brandhaarden ongemoeid laat. Ik kan je nu al te voorspellen dat de cijfers de komende maand blijven stijgen. De huidige maatregelen zetten geen zoden aan de dijk.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

De horeca, sportscholen, winkels, enz, enz, enz. hebben het bijna allemaal keurig geregeld.
maar nu komt het: veel klanten houden zich niet aan de regels.
Dus niet de horeca, enz, enz. hebben de schuld, maar die dombo’s die het domweg verdommen hebben de schuld dat de horeca failliet gaat.
Als je naar een winkelcentrum gaat zegt dat genoeg, toch?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Hoe zit het dan met school? Is het puur toeval dat juist als de scholen zijn begonnen dat de besmettingen explosies toenemen? Iedereen gaat weer naar school inclusief de studenten en de meeste kinderen komen weer thuis zou het kunnen dat die groep (schoolgangers) de besmetting mee naar huis neemt zonder dat zij daar erg in hebben want de meeste kinderen en jong volwassenen hebben weinig of geen last. Per slot van rekening vinden de meeste besmettingen thuis plaats.

D
Danny T.
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Scholen zijn tegelijk open gegaan met het einde van de vakanties waar veel mensen zijn gaan vliegen / feesten etc. De studenten feestjes…
Denk niet dat de kinderen een bron is maar een resultaat is de bovengenoemde groepen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Dat weet ik niet.
Ik stel alleen vast, dat het minste wat je moet doen is je aan de veiligheid regels houden.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Nee dat is geen toeval. Ik werk als beveiliger op een Albeda school, en daar zie je dat 90 procent compleet schijt heeft aan welke regel dan ook.

De leraren handhaven niets en laten dat aan ons over. Als wij dan wel handhaven krijg je discussies dat het van de leraren wel mag.

Daarmee worden de regels ondermijnd, en neemt het aantal besmettingen op school ook flink toe.

Zowel onder leerlingen als schoolpersoneel

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Peter Bonnier
D
Nilo de Roock
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

In de metro hebben (van een afstand herkenbare) scholieren er ook “schijt aan”. – Tjsa, als het schoolpersoneel zelf de regels niet volgt, dan kun je het de leerlingen eigenlijk niet kwalijk nemen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Ik was hier al bang voor, het stoort mij ontzettend dat de overheid dit negeert in Groningen was bij de eerste golf bijna geen besmetting en nu de Universiteit open is zitten de Groningers met een brandhaard. Ik vind het vervelend dat jij in die situatie terecht bent gekomen dit is werkelijk onverantwoord misschien moet je je eigen ziek melden.

D
Nilo de Roock
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Kom jij uit Groningen, Jan? Nog verder weg dan Gerco.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nilo de Roock
3 maanden geleden

Nee ik kom niet uit Groningen ik heb daar wel familie wonen. Ik woon in Limburg.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Die discussies krijg trouwens ook over dat slappe mondkapjes beleid.

Want “ met klem aangeraden”
is wat anders dan verplicht.

Dus dat is ook niet te handhaven.

Zeg gewoon wat wel mag en wat niet. Zo willen kinderen/jongeren dat graag

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dat slappe beleid komt omdat mondkapjes niet zo maar ingevoerd kunnen worden omdat dat wettelijk niet zo maar kan. Eerst moet daar een wet voor worden aangenomen in de tweede kamer waarna dit goedgekeurd moet worden in de eerste kamer. Daarnaast speelt er een RIVM discussie die de invoer niet zomaar mogelijk maakt: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5187238/dit-maakt-het-invoeren-van-een-mondkapjesplicht-zo-lastig

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Het is toch te zot voor woorden, dat er eerst een wet moet komen, waarin staat dat het dragen van mondkapjes verplicht gesteld kan worden. En dat gaat maanden duren.
En maar klagen, dat de maatregelen zo zwaar en onzinnig zijn.
hoe komt het toch, dat we nu in deze bijna lockdown zitten?
omdat we het gewoon weg verdommen om de regels op te volgen.

Adje
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Peter, de kern van het probleem is helaas dat veel volwassenen net zo reageren als kinderen en jongeren. Is iets niet verplicht? OK, dan hoeft het niet en doen we het ook niet. Ik denk dat je het kabinet weinig kunt kwalijk nemen. Wij hebben de geboden vrijheid ”per ongeluk” opgevat als vrijblijvendheid. Het gaat een hele lange en sombere winter worden!

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

We kunnen het kabinet en het OMT in dezen wel veel verwijten vind ik. Het constante gedwaal heeft natuurlijk niet bijgedragen aan het draagvlak. Was de overheid en het adviesgevende OMT vanaf het begin stellig geweest over het nut van bijv. mondkapjes, was het draagvlak véél groter. Maar het OMT heeft zelfs tot vorige week nog geroepen dat mondkapjes eigenlijk geen zin hebben….

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Die verplichting die komt er ook.
Maar ook hierbij schieten ze hun doel voorbij, afstraffing van lakse houding van ook het kabinet.
We gaan het verplicht stellen, maar dat duurt even. Want we moeten eerst de wet gaan aanpassen en dat duurt.
Dat hadden ze al eerder moeten regelen, dat dat mogelijk was dmv noodwet ofzo.
Dan had je het nu je het wilt omdat het noodzakelijk is, ook gelijk kunnen invoeren ipv “over een tijdje, als we het geregeld hebben”…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

En de bevolking denkt:
ik ga het pas doen als het verplicht is.
Ook zoiets…
Ik was vrijdag in de daluren in een grote kledingzaak.
Bij de ingang stond een verzoek een mondkapje te dragen.
van de weinige mensen die er waren hadden er, buiten mezelf, nog 2 een mondkapje.
Er had misschien beter kunnen staan: wil je geen mondkapje op, pleur je toch lekker op !!!
Maar ja, het was wel Brabant.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Ik hoorde nou juist vanmorgen nog iemand uitleggen dat burgerlijke vrijheden niet ‘zomaar’ kunnen worden aangepast of ingeperkt d.m.v. een noodwet. ‘This is Holland, you know’….?! daar moet dus echt het traject voor worden afgelegd zoals voorgeschreven staat in onze grondwet.

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. Die grondwet is er natuurlijk niet zomaar. Daar kunnen we niet even omheen en dat moeten we ook niet willen.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

In Nederland willen ze altijd vergaderen en minstens tien uitzonderingen op de regel. Om de Corona te overwinnen zullen een aantal burgerlijke vrijheden tijdelijk in de kast moeten. Door dit nu al een dik half jaar te weigeren zitten we nu nog met een virus dat binnen drie maanden overwonnen had kunnen zijn. Dat heb je puur te danken aan mensen die ondanks een verbod op samenscholingen nog met 400 man in een slecht geventileerde moskee of kerk gaan zitten.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Nee, dat heb je te danken aan de tweede kamer die de noodwet niet accepteerde maar aangepast wilde hebben.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Nederland is ziek.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Hear hear !!!
De Coronacrisis in een notendop.

D
Jaap
Spangenaar
3 maanden geleden

Wie helpt mij de routekaart te lezen? Bij welk niveau mogen we nu weer naar het voetbal met aanpassingen zoals dat bij de thuiswedstrijd tegen Ajax het geval was? Is dat nu waakzaam of zorgelijk?

Zoals ik het lees is dat bij waakzaam waarbij het aantal besmettingen in een week bij elkaar opgeteld in een veiligheidsregio niet hoger dan 50 is per 100.000 inwoners. Opgeteld bij elkaar is dat maximaal 604 gevallen per week op een bevolking van 1,209 miljoen

Afgelopen week was dat aantal in Rotterdam Rijnmond 3.933. Als ik het zo lees is er nog wel wat werk aan de winkel voordat we weer mogen…

Of lees ik het verkeerd. De routekaart kan je hier downloaden: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kaarten/2020/10/14/routekaart-coronamaatregelen

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Zal denk ik over landelijk 50 per 100.000 inwoners gaan. Lijkt mij niet dat bijvoorbeeld Emmen wel met publiek mag voetballen en Sparta niet

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dat weet ik nog niet zo net. Heb je dat document gelezen?

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Ja, daar staat niks over veligheids regio.s

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Peter Bonnier
D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

In de te overwegen maatregelen bij het niveau zorgelijk staat dat de veiligheidsregio bepaalt hoeveel bezoekers er maximaal zijn toegestaan. Dat gaat dan over een doorstroomsector. Ik denk niet dat een voetbalwedstrijd dat overigens is omdat mensen op een bepaald moment en tijdstip komen kijken. Maar er staat wel degelijk iets over veiligheidsregio’s vermeld.

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

in het Bekertoernooi is het doorgaan van ADO-Sparta waarschijnlijk één van de weinigen (11).
Hoe nu verder?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Dikker
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dan is er maar één oplossing: De winnaar van Ado – Sparta krijgt de beker en mag volgend jaar Europa in?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Ja kan gewoon niet anders.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Ik ben voor!
Maar er zijn nog 10 wedstrijden tussen ere/eerste (van de 28)

D
Ron Essen
Spangenaar
3 maanden geleden

Ik lees op voetbal Rotterdam dat drie spelers in afwachting op de uitslag van hun test de hele dag op de club hebben gelopen. Als dit zo is vind ik dit onverantwoordelijk. Bij klachten thuis blijven test doen wachten op de uitslag. Volgens dit zelfde art kunnen er mogelijk nog meer mensen besmet zijn geraakt en staat de derby op losse schroeven.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ron Essen
D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

De spelers worden volgens mij wekelijks gecontroleerd, dat is preventief, er zijn dus geen symptomen of klachten. Het is daarom logisch dat er wordt doorgetraind.
Maar nu blijkt dat er toch spelers met het corona virus besmet zijn zonder dat er aanwijsbare klachten zijn.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Let wel dat is logisch…..alles spelers worden namelijk regelmatig getest. Het is dus niet zo dat zij met klachten op de club hebben rondgelopen. Hadden dus geen symptomen maar zijn toch positief getest.

D
Danny T.
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Ze zullen geen klachten hebben gehad zoals kruiswijk bijvoorbeeld.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Iedere week worden alle spelers in het betaalde voetbal getest. Als je na het testen alle spelers in quarantaine moet doen tot de uitslag bekend is kan je beter direct stoppen.
Spalers hebben geen klachten maar uit de test blijkt dat ze positief zijn. Heeft dus niets met onverantwoordelijkheid te maken.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

In quarantaine in afwachting van de uitslag van een preventieve test? Lijkt me onhaalbaar. Dan zou twee dagen per week de hele selectie thuis moeten afwachten en niet kunnen trainen. Met zo’n beleid is betaald voetbal eigenlijk onmogelijk.

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Ze zijn niet getest omdat ze klachten hadden. Ze zijn getest in een algehele testronde.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Ik las dat 2 op de 10 mensen die positief getest zijn gewoon hun dingetje blijven doen. Dat is zorgelijk en geeft ook aan dat we met zo’n instelling niet snel van dit virus af zullen zijn. In GB zijn ze wat strenger en hebben daar boetes voor ingesteld die oplopen tot £ 11.000 als je de quarantaine regels overtreedt.

Zouden die spelers van Sparta zich ook niet aan de richtlijnen hebben gehouden? Valt lastig te zeggen. Wat ik wel weet is dat het merendeel van de groep 20-29 valt, waarmee de huidige tweede golf is begonnen.

D
Danny T.
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

De leeftijd 20 29 inderdaad.
Boos dat het nachtleven dicht is en geen biertje meer kunnen doen. maar wel zelf feestjes regelen. Waardoor de horeca een nog hardere klap krijgt.

D
jack m
Spartaantje
3 maanden geleden

Wat haat ik die journalisten na de aankondiging van nieuwe maatregelen. Wat heeft het nou voor zin om te vragen : vind u niet dat u te laat bent met maatregelen nemen, hadden jullie niet eerder strenger moeten reageren, waarom nu wel mondkapjes ?
Hadden wij als mensen niet meer de eerdere regels moeten accepteren en volgen.
De schuld ligt niet bij de regering maar bij die gekken die nog steeds vinden dat het allemaal wel mee valt en de regels aan hun laars lappen. Ik vind het niet gek dat we zo als land naar de kl..e gaan als je in sommige kroegen en sportscholen kijkt.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door jack m
D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

ik dacht, dat ik één van de weinigen was, die zich hieraan stoorde. Ook ik denk er zo over net als u.
maar ja, Nederlanders en gezag en discipline.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Inderdaad ik zou bijna gaan zeggen al gehele lockdown. En maar klagen het volk. Kijk is om je heen wij met een paar miljoen mensen zorgen voor werk. De ziekenhuizen, rouwcentra’s en de uitvaartbranche heeft nog nooit zo’n goed jaar achter de rug. Wat zijn we goed bezig. NOT.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

Ik vind de toon van de vraagstelling ook wel eens irritant. Maar vragen van journalisten, hoe irritant ook, moeten altijd kunnen. Dat is een onderdeel van hoe er controle wordt uitgeoefend op het gezag.

Geldt trouwens ook voor onze club, maar daar worden de kritische vragen door de geaccrediteerde pers nauwelijks gesteld. Dit om er elkaar ingangen en netwerk voor de journalisten te bewaren. Zou het wel eens fijn vinden dat er wat meer doorgevraagd wordt.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Hoe kritischer de vraag, hoe ontwijkender het antwoord. Journalisten zullen als ‘professionals’ ook wel aanvoelen op welke vragen ze nog een eerlijk antwoord krijgen en op welke vragen niet.

Zou het bijvoorbeeld zin hebben om het functioneren van Roks of Kooiman aan de kaak te stellen als Van Stee aan tafel zit bij FC Rijnmond? Die gaat daar toch niet op in. En als ie het doet zal ie benadrukken dat ze goed werk doen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Het punt is, er worden helemaal geen kritische vragen gesteld.
Of mis ik ze?
ik heb toch op 502 zitten kijken tot einde Persco

D
Fan
Spangenaar
3 maanden geleden

Ook dat nog…

D
Peter Bonnier
Spartaantje
3 maanden geleden

Betaald voetbal wel, amateur voetbal niet. Leg mij maar de logica uit

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Alles draait om het geld. Betaald voetbal verbieden kost ze te veel geld. Voor je het weet moeten de clubs geld teruggeven aan sponsors en supporters met de nodige faillissementen tot gevolg.

Nico Pijpers
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Wat is nou belangrijke voetbal geld of je gezondheid.
Dan ben je met mijn gauw uit gepraat sorry hoor.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Het is helaas hier in Nederland zo bij de meeste mensen: ikke, ikke, ikke en rest kan stikken.
Nico, ik hoop van harte dat de test uitwijst dat je niet besmet bent.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Nico ik neem aan dat men zich bij de BVO’s wel wat beter aan de regels houdt dan bij een gemiddeld amateurelftal.
Ik hoorde gisteren nog van een masseur/verzorger van een amateurclub dat bij zijn club de elftallen gewoon zelf kratten bier meenemen en in de kleedkamer na de wedstrijd lekker gaan bieren omdat het in de kantine niet mag.
Bij BVO’s zal dat echt niet gebeuren.
En natuurlijk is gezondheid het belangrijkste maar de meeste mensen gaan zich dat helaas pas realiseren als ze er zelf mee geconfronteerd worden.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Dat is het enige juiste argument, maar geld dat ook niet voor horeca bedrijven? Daarnaast zullen ook tal van amateurclubs gaan verdwijnen. Niet alleen in het voetbal, maar in tal van sporten..

De vraag is of het allemaal gaat helpen

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Het is erg genoeg dat die nieuwe maatregelen nodig zijn.
Als iedereen eens een keer zijn gezonde verstand gaat gebruiken.
Als ik langs een sportschool loop zie ik dat het heel druk is en staan ze voor het raam naast elkaar te sporten.
Waarom staat de sportschool dat toe ?
Wees wijs en ga even niet naar die sportschool en ga wandelen, fietsen of what ever.
Ze komen verdomme wel allemaal met de auto naar die sportschool dus zo sportief zijn ze ook weer niet.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud, ik denk dat sport wel degelijk helpt om je algemene weerbaarheid te verhogen. Overgewicht, slechte gezondheid etc. krijg je in een sportschool niet, sterker nog dat is een plaats waar deze risicofactoren voor corona gereduceerd worden.

Eens dat een besmetting ook opgelopen kan worden in een sportschool. Maar er is nogal een verschil.

Gelukkig ga ik naar een sportschool die zijn verantwoording neemt, waar je dergelijke excessen niet hebt en er overal netjes afstand gehouden wordt en je een ontsmettingsmiddel en doekje meekrijgt alvorens je aan het sporten gaat.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Maar ik begreep dat juist binnen de kans op besmetting het grootst is. Waarom dan wel buitensporten aan banden leggen en binnensporten door laten gaan.
En ik ben nog nooit in een sportschool geweest, heb geen overgewicht en heb een prima conditie dus een paar weken niet naar de sportschool is voor de sporters helemaal geen ramp als ze vanaf de voordeur gewoon even zelfstandig gaan sporten.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

En hoeveel besmettingen vinden er plaats op de sportschool? Inderdaad, amper besmettingen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Tietveld
3 maanden geleden

Beetje kort door de bocht.
Mensen lopen de kans overal besmet te raken, dus ook op de sportschool, maar besmetten elders weer anderen.
Er bestaan toch ook geen lijstjes wie waar en wanneer is besmet?
Wintersport en Carnaval was in het begin nog wel te duiden, nu zijn we het helemaal kwijt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Tietveld
3 maanden geleden

Hoe weet je dat ?

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Blijkt uit de contactonderzoeken van de GGD (je hebt een punt, die zijn niet helemaal op orde). Maar bij mij op de sportschool is hetzelfde als bij Jaap. Veel apparaten/gewichten weg dus meer ruimte, een beperkt aantal mensen per tijdslot en verplicht schoonmaken.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Wat mij betreft ligt het voornamelijk aan het warrige beleid dat gevoerd wordt.

Ze hadden vanaf moment 1 een strakke lijn moeten volgen, ze zijn nu hun geloofwaardigheid kwijt

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Zijn wij gezamenlijk daar niet verantwoordelijk voor. Beetje kort door de bocht om het probleem constant bij de regering neer te leggen.
Als iedereen zich nu eens bewust is van de ernst van het virus en niet alleen aan zichzelf denkt zouden we er denk ik veel beter voor staan.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja dat zou idd mooi zijn, maar dat gaat nou eenmaal niet gebeuren. En dus moet je strakke lijnen neerzetten en hard handhaven.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dus jij gelooft eerder in repressie dan in eigen verantwoording?
Ik weet het niet, ga er maar eens aan staan. Je kan het als regering echt nooit goed doen en iedereen tevreden houden.
Wat wel fijn is, is dat er nu een routekaart is. Ik moet hem nog wel even goed leren lezen, maar mensen hebben blijkbaar behoefte aan perspectief.

Als ik het goed lees moeten we nog behoorlijk lang wachten voordat we weer naar het voetbal mogen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Jaap, je kan niet ontkennen dat bijvoorbeeld de door de regering opgelegde repressieve maatregelen om Corona in Nieuw Zeeland en Finland tegen te gaan daar voor bijna 100% hebben gewerkt. Beide landen hebben trouwens een vrouw as premier! 😉 Waarbij ik mij door die van Finland sowieso graag de les zou laten lezen! 🙂

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

In China werkt het ook. Daar zit een meneer die jou de les leest…

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Ja repressie werkt altijd beter. Daar worden mensen banger van dan van een verhaal over andere die in het ziekenhuis kunnen komen. Dat raakt ze immers niet direct.

Daarbij had de regering maatregelen moeten treffen waar het probleem voornamelijk zit.

Dat is op scholen en in gebedshuizen. Die moeten beide gewoon dicht als je echt wil doorpakken.

Dan maar ff een noodwet maken, waardoor de grondwet regel over gebedshuizen tijdelijk vervalt.

Dan ben je effectief bezig.

Drukken waar het pijn doet dus, maar kennelijk durven ze dat niet.

Ze nemen liever makkelijke maatregelen, zoals de horeca en sportclubs.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

De grondwet kan je niet wijzigen met een noodwet. En dat is maar goed ook.

https://www.eerstekamer.nl/begrip/grondwetsherziening_procedure

Ook ik ben op dit moment tegen volle kerken en moskeeën, waarvan ik denk dat die net zoals kroegen en sportclubs bijdragen aan besmettingen.

Maar de grondwet zomaar veranderen is nog al wat…dat doe je alleen als de democratie hersteld moet worden.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Als het echt zo ernstig is als men wil doen voorkomen, kunnen ze middels een noodverordening zelfs de hele 2e kamer uitschakelen.

Dat alleen de regering de beslissingen neemt. En volgens mij kunnen ze de grondwet ook tijdelijk uitschakelen.

Of ze dat moeten doen is uiteraard vers 2.

Maar zoals ze het nu proberen te doen werkt duidelijk niet.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Volgens mij is een lesje staatsrecht niet overbodig Peter. Noodverordeningen zijn wetten waarmee veiligheidsregio’s zaken naar hun hand kunnen zetten. Zou wat wezen als Aboutaleb de tweede kamer naar huis kan sturen 🙂

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Jaap
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Repressie klinkt heel zwaar, maar als een substantieel deel van de mensen schijt heeft aan de rest van de samenleving en de boel daardoor uit de klauwen dreigt te lopen, is ‘repressie’ wellicht de beste (tijdelijke) oplossing.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Ik zou het fijn vinden dat mensen overtuigd worden i.p.v. dat ze gedwongen worden. Dat is ook veel krachtiger en leidt volgens mij ook tot meer draagvlak dan iets op gaan leggen.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Dat zou ik ook heel fijn vinden, maar mijns inziens ligt het toch vooral aan een asociaal deel van onze medebevolking dat dit nodig is en niet aan de overheid.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Dat is probleem 2. Wij als Nederlanders accepteren niet dat regels regels zijn.

We willen altijd in discussie en polderen, overtuigen.

Daar moeten we vanaf. Als de regel overtreden wordt, volgt er een boete, klaar.

Helder, duidelijk en strak.

Dan zou er wat meer discipline in de samenleving komen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Peter Bonnier
D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Wij accepteren de regels wel als de noodzaak er is. Dat hebben we in de eerste golf gezien.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Het is realistisch om uit te gaan van grote economische schade terwijl onbekend is of het enig nut heeft. Mensen in de horeca staan binnenkort aan de rand van de afgrond daar wordt volgens mij veel te makkelijk aan voorbij gegaan. Ze schieten met een kanon op een virus met het risico dat er veel schade voor derden ontstaat en het virus niet wordt geraakt.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Omdat we hier in ons land het verdommen om je aan de corona regels te houden.

Nico Pijpers
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Juist Nico en die hebben de grootste muil als er iets opslot gaat .
Maar om zich er te aan houden daar zijn ze te groot .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
Nico Pijpers
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ben ik nou zo stom dat ik hier over schrijft terwijl ik er zelf mee zit en morgen getest moet worden
Of zijn de gene nou zo dom die mijn op dit schrijven een duimpje naar beneden geven
En lak aan de Corona hebben
ik weet het niet meer. ?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Uit voorzorg of heb je klachten?
Hoe dan ook: sterkte

Nico Pijpers
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Nee klachten en pijn in me longen
Advies van het ziekenhuis long arts .

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

okee. vervelend.
Hou je taai !!!

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Sterkte Nico!

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Bij het betaald voetbal testen ze twee keer per week en bij het amateurvoetbal tikken ze met een snotneus tegen elkaars kinderarmpje aan onder het genot van een krat pils.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door King P88gba
D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Lobbyen werkt! We blijven ballen Spartanen! Een beetje vreugde in deze lastige tijden. Gelukkig zijn Gudde en co nu wel het gesprek met de politiek aan gegaan. Dat waren ze in maart even vergeten.

D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

In deze 2e golf wordt alles beter:
– er wordt gevoetbald
– mensen gaan de maatregelen opvolgen
– de overheid gaat regeren ipv adviseren

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Inderdaad dan kunnen er zondag een miljoen gaan kijken 😉

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

https://kijkonderzoek.nl/component/kijkcijfers/file,dp-8-453-0-p#

Mooi hè. Zelfs als Feyenoord op hetzelfde tijdstip speelt hebben er een half miljoen mensen minimaal 1 minuut naar Sparta – AZ gekeken. En dan te bedenken dat Feyenoord tegen Sparta de enige wedstrijd is. The King is heel benieuwd!

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Haha het zal je verbazen. Er keken er twee weken gelden 800 duizend naar Ajax. Als er daadwerkelijk zoveel mensen kijken heb ik echt met alles gelijk gehad. Zou wat zijn ?

D
lofer
3 maanden geleden

Beter niet spelen. Doen andere clubs ook niet. Anders hoor ik Fraser al weer : “Tsja….. wij konden niet echt met het sterkste elftal aantreden, dus dit verlies was te verwachten”.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  lofer
3 maanden geleden

Geen gezeik. De regels zijn helder. Als je 13 man hebt moet je gewoon spelen. Het is nu even in ons nadeel maar het is niet anders. Volgende week een andere club. Als je nu weer de stekker eruit trekt is het klaar. Denk niet dat sponsors en Fox nog een keer een oogje dicht knijpen.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Als je nog 13 man over hebt zijn er dus een stuk of 15 besmet met corona. Me dunkt dat je dan met je hele elftal in quarantaine moet. Bovendien is er nog de incubatietijd, waardoor je na een positieve test op vrijdag pas na vier of vijf dagen zeker weet of er geen besmettingen zijn doorgegeven aan andere teamgenoten. Als er zoveel gevallen in één elftal zijn is het volsagen onverantwoord om de paar negatief geteste spelers in de samenleving los te laten.

De situatie rondom Feyenoord – Sparta vergeten? Toen stond er namens Feyenoord één besmette speler in het veld en een paar dagen later hadden wij er ‘toevallig’ ook last van. Ik heb daarom veel bewondering voor de teams in de Giro d’Italia, die gewoon naar huis gaan na enkele besmettingen. Die nemen tenminste hun verantwoordelijkheid om de gezondheid van hun collega’s niet in gevaar te brengen, ook al geven ze daarvoor al hun sportieve ambities op.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
Gerco
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Als je v.leer , Fortes en Smeets mist, zie ik geen probleem
Al gun ik ze natuurlijk geen ziekzijn

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Gerco
3 maanden geleden

Als het Appie of Abdou dan wel Harroui zijn dan hebben we wel een probleem en natuurlijk gun ik niemand Corona.

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Speelde net nog met jong
Maar snap je punt

D
Wolf
Gladiator
3 maanden geleden

Ben benieuwd of er nog meer spelers besmet zijn geraakt, de kans daarop is natuurlijk groot. We zullen het vervolg zaterdag wel horen.

D
ton
3 maanden geleden

Wat ik al voorspelde bij topic Kevin Blom…ik denk dat deze wedstrijd er gewoon uit moet, Sparta moet weigeren te spelen, als Ajax voor de CL een half uurtje eerder mag beginnen ivm max belasting, dan lijkt me het onmogelijk te weigeren om deze wedstrijd uit te stellen. Vrees dat Harraoui er bij zit ivm oranje besmettingen…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Onzin.
Harroui is niet getest door Sparta. Zit momenteel in de kleedkamer op Cyprus waar hij om 18.00 uur in de basis staat bij Jong Oranje.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud is Harroui nou gewisseld of geblesseerd uitgevallen?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
3 maanden geleden

Is na 60 minuten gewisseld.
Speelde trouwens prima maar de trainer wilde gewoon iedereen speeltijd geven.
Ook Floranus kwam als laatste veldspeler op de bank nog even aan wat speeltijd.

D
Nilo de Roock
Spartaantje
3 maanden geleden

Doorgestoken kaart? Ik zou er geen enkel probleem mee hebben. Natuurlijk speculeer ik. – Mooi toch, zoveel mogelijk wedstrijden zonder publiek doorschuiven naar een periode waarin wél publiek wordt toegelaten. De clubs hebben inkomsten nodig om te kunnen voortbestaan. Dat kun je ze niet kwalijk nemen.

D
lofer
Je reactie op  Nilo de Roock
3 maanden geleden

In dit geval zou je daar zuid mee helpen. Bovendien missen ze daar de 12e man nu. Dus als het ff kan spelen en een resultaat meenemen graag.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Nilo de Roock
3 maanden geleden

Volgens mij kun je als Sparta zijnde toch echt veel beter in een geheel lege Kuip tegen Zuid spelen dan in een volle… Bovendien verdienen wij helemaal niks extra’s aan die wedstrijd en als jij nu nog steeds denkt dat er in 2021 nog wel wedstrijden in de Eredivisie met veel publiek gespeeld gaan worden dan ehhhh zou ik het nieuws van de laatste weken toch iets beter hebben gevolgd als ik jou geweest was… 😉 Serieus, je gelooft toch niet echt dat Zuid-Sparta in pakweg maart 2021 ofzo met 50.000 man publiek gespeeld kan/zal gaan worden??

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Nilo de Roock
3 maanden geleden

Je denkt toch zeker niet in complotten. Dit is gewoon serieuze business. Er zijn drie werknemers van Sparta die mogelijk ernstig ziek kunnen worden en jij begint over doorgestoken kaart? Dat lijkt op een groot gebrek aan vertrouwen in de mensen die hun beste beentje voor proberen te zetten.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Jaap
D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Gezien de leeftijd van onze selectie is dit niet best. Verder zal het allemaal wel. Hopen dat die jongens allemaal snel weer beter zijn. Gelukkig leest Gudde hier ook mee want de lobby werkt. Tijdens aankomende lockdown kunnen we lekker voetbal kijken. Nou ja, degene die voetbal zonder publiek leuker vinden dan helemaal geen voetbal. Benieuwd of het door gaat zondag.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Denk dat het binnenkort over en uit is als we zien hoe snel dit nu gaat allemaal. Als zelfs CR7 positief is getest dan houdt het een keertje op. Betaald voetbal en corona is geen goede match als je leest hoeveel spelers er positief testen.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Eens hoor Jaap maar iedere idioot zag dit aankomen. Daarom hadden we in mei, juni, juli en augustus lekker moeten voetballen. Wij zijn het enige land dat aan het trainen was. En als ik schrijf dat we voor lul stonden komen ze met simpele smoesjes. Ik lach me rot.

D
ton
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Komen met mondkapjes van de bank, om vervolgens in een kring op 30cm de onderlinge yell te doen…lekker logisch.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

In de hele sportwereld stijgt het aantal besmettingen enorm. Dat lijkt me ook logisch als het via aërosolen verspreidt wordt.
Sporters transpireren natuurlijk behoorlijk bij inspanning en zeker bij teamsporten is de kans dan vrij groot op besmetting.
Begrijp ook niet waarom jeugdelftallen wel gewoon mogen voetballen.
Jeugdigen zijn de grootste overdragers van het virus naar ik heb begrepen en die gaan na de wedstrijd ook weer gewoon naar huis waar ze hun ouders kunnen besmetten.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik ken ook veel niet sporters die behoorlijk transpireren bij de minste geringste inspanning.
Het aantal besmettingen zal in de sportwereld gelijk zijn aan dat van andere werknemers zoals van supermarkten e.d.
Wat Hans Kraay en Derksen hierover zeiden tijdens VI klopt:
De meeste mensen nemen het ondanks de duizenden doden nog steeds niet serieus.
Krampachtig gedoe van de regering v.w.b voetbal en horeca, maar je kan nergens veilig boodschappen doen, omdat je door mensen zonder manieren weggedrukt wordt bij de schappen.
En als je een masker draagt ( wat ik elke dag ook doe ) wordt je aangekeken alsof je geschuffeld bent.
Maar we kunnen er vergif op innemen, dat de horeca en het voetbal straks weer de zwarte piet krijgt toegespeeld.
Een ordinaire poging de aandacht af te leiden van het eigen falen, en eigen ongeloofwaardigheid ( Grappenhaus ) .
De besmettingen van onze spelers en onze burgervader, komen wel op een heel slecht moment.

D
Gues Who
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Dit is een verschrikkelijke situatie op dit moment ….
Wat er exact staat te gebeuren weet nog niemand ….
Doorgestoken kaart vindt ik een walgelijke uitspraak ….
Voor de komende tijd iedereen veel gezondheid toegewenst ….

D
vakkie20
Gladiator
3 maanden geleden

Ik hoop dat het meevalt voor de betrokken Spartanen.

D
lofer
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Nochthans moet je 10 dagen in carantaine. Fijn als het mee valt, maar spelen as zondag kan niet. [als het spelers zijn]

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Het betreft 3 spelers volgens het AD.

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

AD zegt 3 spelers, Sparta website zegt 3 medewerkers en mijn info zegt dat het 2 spelers en een begeleider/trainer is. Zegt u het maar…

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja, ik kan lezen beste Ruud.
De website van Sparta spreekt van drie werknemers.
En laat nu net ik een bronnetje bij Sparta hebben die ik geregeld spreek en die heeft het over 2 spelers en een begeleider/trainer.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hoofdpijn
3 maanden geleden

Ik krijg een beetje hoofdpijn van dit soort reacties.
Las vanmiddag ook al zoiets van iemand anders wat uiteindelijk verwijderd is.
Ik geef gewoon even de link door en dat jij kan lezen daar heb ik nooit aan getwijfeld hoor.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

En ik zet uiteen wat Sparta, AD en mijn bron vermelden. Paracetamolletje nemen met een koffie erbij! Alles komt goed beste Ruud.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hoofdpijn
3 maanden geleden

” Ja, ik kan lezen beste Ruud”

D
Hoofdpijn
Spangenaar
3 maanden geleden

Het betreft 2 spelers en een begeleider/trainer.

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Tja, we krijgen nog een testronde.
Beter zouden we wel spelen, mits niet teveel vaste krachten kwijt.
Je weet maar nooit wanneer het anders ingehaald wordt.
Zal je zien dat t dan weer met publiek is.

D
Danny T.
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Je hebt sowieso 0 kans…met of zonder publiek

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Dat had ik al eerder gelezen op ITWM
Maar toch bedankt .?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Haha, dat ITWM durft te plaatsen wat RW allang had neer gezet….
Maar ik ben benieuwd hoe zich dit ontwikkelt.
Bij NAC gingen ze zelf in quarantaine. Hoefden ze niet roteren De Graafschap met een verzwakt elftal.
Gudde valt niet te beneden.

Nico Pijpers
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Maar dat van West en meerdere is weg gehaald deze site is echt .
Dikker we houden ons aan de spel regels .??

Beheerder ITWM
Spartaantje
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Berichten die verwijderd zijn hadden niets van doen met Wouter Burger. Als ze in het Off topic geplaatst waren dan hadden ze blijven staan.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Jaap
Nico Pijpers
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Mee eens jaap houd het in de hand ?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Dat stond waarschijnlijk in het verkeerde topic.