Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Sparta heeft op haar website laten weten dat 3 werknemers uit de staf- en spelersgroep positief zijn getest op Corona.

Op de website zijn de volgende mededelingen gedaan:

Vanwege het interlandweekend en de daarbij behorende vrije dagen voor een aantal spelers heeft Sparta Rotterdam gisteren een extra testronde ingepland voor spelers en stafleden. Dit is gedaan om vroegtijdig eventuele positieve gevallen te signaleren. Uit deze testronde is gebleken dat drie werknemers positief hebben getest op het coronavirus.

Sparta Rotterdam heeft hierbij direct gehandeld en de werknemers volgen de richtlijnen die daarbij horen zoals thuisisolatie. Vanwege de privacy maakt Sparta geen namen bekend. Voordat de komende speelronde start is er een nieuwe testronde waarbij alle spelers en stafleden wederom getest zullen worden.

Al eerder testten spelers positief bij Sparta. Ook trainer Henk Fraser werd door het virus geveld.

Wat de positieve testen voor de komende derby tegen Feyenoord betekenen is niet duidelijk. In het gehele betaalde voetbal zijn Corona-uitbraken aan de orde van de dag. Er werden al diverse wedstrijden afgelast in zowel competitie- als in oefenverband. Sparta maakte zelf een keer eerder een wedstrijd mee die niet doorging. De oefenwedstrijd tegen RC Lens ging niet door.

Inmiddels is de pers ook bovenop dit nieuws gesprongen. Het AD wist al met Henk van Stee te spreken. De technische zegt het volgende over de besmettingen: “,Ik hou mijn hart vast voor vrijdag, wanneer onze medewerkers opnieuw getest worden”, “We moeten er rekening mee houden dat het niet bij deze drie medewerkers blijft.”

Abonneer
Abonneren op
208 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties