De grote leegloop krijgt een definitief karakter. Vanochtend wisten wij al te melden dat Fisher en Mühren volgend seizoen niet meer actief zullen zijn op Het Kasteel. Alle huurlingen zullen vertrekken en nagenoeg ook alle spelers wiens contract dit seizoen afliep.


Sparta meldt op haar website het volgende:

De selectie van Sparta Rotterdam zal volgend seizoen bestaan uit veel nieuwe gezichten. De club neemt afscheid van in totaal 15 spelers, een aantal daarvan waren al niet meer werkzaam op Het Kasteel.

Zo waren Craig Goodwin, Jannik Huth, Soufyan Ahannach en Michiel Kramer vanwege diverse redenen al niet meer op het trainingsveld te vinden. Michel Breuer stopt met betaald voetbal en zal volgend seizoen starten met zijn trainersloopbaan in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Robert Mühren, Dabney Dos Santos, Miquel Nelom en Fred Friday waren gehuurd en keren ook niet terug bij Sparta komend seizoen. Daarnaast neemt de club afscheid van Leonard Nienhuis, Sander Fischer, Ryan Sanusi, Paco van Moorsel, Loris Brogno en Nick Proschwitz.


Het bovenstaande betekent dat van het succesvolle elftal dat in 2015-16 kampioen van de eerste divisie werd zo’n beetje alleen Roy Kortsmit, Kenneth Dougall en Thomas Verhaar (voorlopig) nog aan Sparta gebonden zijn.

ITWM vind het jammer dat we met een degradatie afscheid nemen van Sanusi, van Van Moorsel en van Brogno. Destijds drie bepalende spelers in de Jupiler League, die het weliswaar niet hebben bewezen op eredivisieniveau, maar ons een divisie lager ook het nodige voetbalgenot hebben opgeleverd, bekroond met een prachtig kampioenschap. Het gaat jullie goed heren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties