GVVV - Sparta KNVB beker

Vlak voor de wedstrijd van het jaar mag Sparta eerst een bekerduel spelen tegen GVVV. In Veenendaal wordt Sparta gesteund door meer dan 100 uitsupporters, die het op kunnen brengen om op woensdagavond een Sparta te aanschouwen dat met een krankzinnige opstelling begint. ITWM gaf al aan dat de vermoedelijke opstelling uiterst onzeker zou zijn, maar iedereen had natuurlijk kunnen weten dat Fräser met zeven verdedigers zou spelen. Ja, dames en heren, Fräser heeft zeven verdedigend ingestelde spelers opgesteld tegen de amateurs uit Veenendaal.

De uiterst zekere opstelling: Okoye, Jans, Vriends, Heylen, Pinto, Abels, Masouras, Meijers, Thy, Goudmijn en Engels.

De eerste helft was uiterst matig en er ontstonden amper kansen. Pinto kreeg de grootste kans, maar hij miste het doel met zijn stiftje. De zeven verdedigend ingestelde spelers konden niet voor dreiging voorin zorgen, verrassend. Dè kans om vrijuit te laten zien wat Sparta in haar mars heeft lieten Fräser en zijn mannen in de eerste helft liggen. Goudmijn mocht een hele helft meedoen en deed dit met zo’n defensieve opstelling. Goudmijn viel dan ook niet op en werd in de rust gewisseld. Zijn kans lijkt tot nog toe niet te komen in het elftal.

In de tweede helft mochten Smeets en Mijnans invallen voor de eerdergenoemde Goudmijn en Jans. Een heuse aanvallende wissel. Dit werkte wel en Sparta creëerde meer kansen. Het eerste doelpunt viel binnen het kwartier na rust. Engels wist zich te onderscheiden. Waar hij vorige week nog een grote kans miste in Waalwijk, prikte hij vandaag knap raak bij GVVV. 0-1. Vervolgens creëerde Sparta veel kansen door Thy en Meijers, maar Sparta liet zien weinig rendement te hebben. De keeper van GVVV pakte ook veel, maar dat mag geen excuus zijn.

Vlak voor het laatste fluitsignaal het hoogtepunt van de avond. De ster van Sparta Van Crooij beslist met een geniale vrije trap het duel tegen de toppers van GVVV. Zijn vrije trap werd laag van richting veranderd en de bal rolde tergend langzaam in de goal. GVVV werd in de tweede helft verslagen. Het was niet bepaald vertrouwen tanken richting Feyenoord-thuis. De eerste helft was ontzettend matig en dit was mede te wijten aan de speelwijze. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker, waar de spelers onderling en de supporters het nog aan de stok met elkaar kregen. Het bleef bij verbale gevechten, alleen kregen de supporters geen gele kaart. Enfin, Sparta had geen kind aan GVVV, maar liet ook niet zien dat het vertrouwen wilde tanken. Laten wij het er op houden dat Sparta krachten gespaard heeft voor zondag. Die wedstrijd is vele malen belangrijker.