Aan het einde van de wedstrijd van gisterenavond werden de spanningen voor een aantal jeugdige Sparta aanhangers teveel. Op internet zijn een aantal filmpjes te zien waarbij het erop lijkt dat zij op de vuist wilden met de supporters van de Graafschap. Door het duw- en trekwerk met de dienstdoende stewards, die dit wilden voorkomen, is één van deze aanhangers van de Tonny van Ede tribune gevallen en heeft daarbij letsel aan zijn been opgelopen.

Hij is vervolgens afgevoerd met een ambulance en naar het ziekenhuis gebracht.

Een zaak die voor iedereen die Sparta een warm hart toedraagt uitermate vervelend is – en voor de ambulance-aanhanger in kwestie is dit natuurlijk ook geen feest. Emoties horen in het stadion, maar het belagen van supporters van de tegenpartij hoort natuurlijk daar niet bij. En denk eens aan de kinderen die op het vak naast de uitsupporters zitten en onze sponsors, die door hun grote financiële bijdrage, het voetbal op Spangen mogelijk maken. Zouden zij zitten te wachten op dergelijke stampij? Nee, toch?

Hoewel een gebroken been natuurlijk al een straf op zich is en als je jong bent je soms niet altijd alles goed overdacht doet zal Sparta zal naar verwachting een signaal af willen geven dat dergelijk gedrag onacceptabel is. Welke consequenties dit zal hebben is nog niet bekend. Eerst wil Sparta de zaken met behulp van onder meer de beschikbare beelden volledig onderzoeken, zodat de feiten helder zijn.

Voor nu kunnen we de Sparta-leiding niet anders dan complimenten geven met de reactie die men naar aanleiding van dit voorval gegeven heeft.


Na afloop van de wedstrijd Sparta Rotterdam – De Graafschap heeft er op de hoofdtribune van het Sparta Stadion een incident plaatsgevonden. Enkele supporters van Sparta wilden verhaal halen bij aanhangers van De Graafschap. Hierbij hebben stewards van Sparta en De Graafschap alsmede de Politie getracht beide groepen uit elkaar te houden. In het duw- en trekwerk dat hierop ontstond raakte één supporter van Sparta uit balans en maakte een val.

De supporter is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar letsel aan het been is geconstateerd. De directie van Sparta Rotterdam heeft de supporter inmiddels in het ziekenhuis bezocht en heeft zijn zorg uitgesproken. Zowel de directie als de betreffende supporter betreuren zowel de sportieve uitslag van de avond als het incident en hebben afgesproken contact met elkaar te houden in de komende periode. Sparta zal het incident in de komende periode uiteraard verder onderzoeken en met de betreffende partijen bespreken.

Sparta Rotterdam wenst de supporter ook vanaf deze plaats een spoedig herstel toe.

Bron: Sparta Rotterdam.nl, NOS

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties