Smeets jaagt Sparta langs FC Twente

0
98

Een altijd beladen pot. FC Twente-thuis. Door de concurrentie van vorig seizoen en het niet lekker liggen van het voortbestaan van Twente is de wil om te winnen tegen deze club toch iets groter geworden. FC Twente, dat ook voortvarend van start gaat in de Eredivisie, heeft net zo veel punten als Sparta én evenveel doelpunten gemaakt. Vandaag wordt er hopelijk verandering in gebracht.

Sparta heeft enige twijfelgevallen voorafgaand aan deze wedstrijd. Auassar doet zeker weten niet mee, hij ontving een rode kaart tegen Fortuna Sittard en moet één wedstrijd brommen. Op deze plek wordt Dante Rigo neergezet, die zich nu eindelijk kan laten zien. Onzekerheden Bart Vriends en Abdou Harroui staan eveneens in de basis. Verder een aanvalslinie met leider Bart Smeets geassisteerd door Ragnar Ache en Halil Dervisoglu.

In evenwicht

De eerste helft samenvattend: FC Twente de bal, Sparta de kansen. De dreiging van FC Twente was gelijk aanwezig met die pijlsnelle vleugelspelers. Vooral Dirk Abels had het ontzettend lastig met zijn directe tegenstander en af en toe kwam er een goede combinatie uit aan Enschedese zijde. Daarentegen ging er te veel mis om tot grote kansen te komen en bleef het echte bij dreiging. Sparta had een stuk grotere kansen gecreëerd. Uit een uitstekend genomen vrije trap van Rigo kopt Mattheij op het doel van de twijfelende Drommel. Hij kon die kopbal maar net keren. Na 35 minuten gaf Harroui de bal haarfijn voor en kopte Ache uitstekend op doel. Weer was het Drommel die een doelpunt voorkwam. Verder waren er genoeg kansen die vaak gecreëerd werden uit standaardsituaties, maar de doelman van Twente had een goede dag.

Het spel van Sparta was wat aan de trage kant. Opbouwend ging er weinig goed (misschien had VI de analyse van Sparta beter verborgen kunnen houden) en werd er regelmatig een bal verkeerd ingespeeld. Uitblinker bij Sparta was wel Dante Rigo met goede tackles en een uitstekende passing. Hij vulde de plek van Auassar heel goed in.

Snelle goals

Na de rust ging het hard op Het Kasteel, de eerste kans van Sparta was direct raak! Rayhi gaf de bal hoog over de verdediging heen en Halil ging alleen op Drommel af. Hij bleef koel en schoot raak. Wij waren nog niet uitgejuicht of de gelijkmaker stond al op het boord. Aitor gaf voor op de volledig vrijstaande Verdonk en hij schoot in twee instanties raak. Hij had wel mazzel, want deze voorzet werd nog van richting veranderd.

Hierna drong Twente steeds meer aan en waren zij enorm dreigend. De grootste kans was voor Brama. Hij kreeg een vrije schietkans, maar Coremans reageerde zeer alert op zijn doelpoging. Coremans blonk wéér uit voor Sparta en laat Harush zo geen kans krijgen in het eerste elftal. Hij behoedde Sparta hiermee voor een nederlaag en dat deed hij niet voor het eerst dit seizoen.

SUPER SMEETS

Na die kansenregen kreeg invaller Veldwijk de grootste kans van de tweede helft. Na een vlotte combinatie was Veldwijk alleen voor het doel, mede door zijn slechte aanname raakte hij de bal niet goed en ging de bal helaas ruim naast.

In een vermakelijke wedstrijd ging het spel op en neer en zat uit het niets de VAR een keer goed mee. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf twee minuten nadat Halil een smerige elleboog had gekregen van Pleguezuelo een rode kaart en Twente mocht met tien man verder. Sparta profiteerde meteen! Vriends slingerde bal voor en Bryan Smeets nam aan, controleerde de bal en schoot met links keihard in de kruising. Het Kasteel ontplofte en de zege leek voor het grijpen. De VAR gooide nog wel een keer roet in het eten. Invaller Piroe dacht een penalty te versieren, maar deze werd terecht ingetrokken door de VAR. Sparta overleefde de druk die Twente nog gaf en de drie punten bleven op Het Kasteel.

Het was wederom de inzet die het deed voor Sparta. Het duel verdiende een gelijkspel, maar beide ploegen gingen voor de overwinning. Sparta was de gelukkige en dat mocht ook wel. Na de zege uit handen te laten glippen in De Kuip zit het nu is mee. Nu voor Sparta een fijne interlandbreak om hierna weer op bezoek te gaan naar Groningen. Spartanen, geniet van deze overwinning.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties