De KNVB had ook kunnen kiezen voor de altijd positief gestemde arbiter Lindhout. . Maar in al haar wijsheden dacht men dat voor de gevoelige wedstrijd tegen NEC, waar Sparta amper een speler op de been kan krijgen, dan maar vriend Siemen Mulder aan te stellen. U weet wel, de man die graag nog een extra strafschopje toekent.

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn: scheidsrechters die Sparta in het verleden niet echt gunstig gestemd waren krijgen de voorkeur als de club uit Rotterdam het niet eens is met het beleid dat achter de burelen van Zeist wordt bepaald.

Voor deze stelling is natuurlijk geen greintje bewijs te leveren en is dan op zeker speculatief te noemen, maar met een beetje gevoel in je donder zorg je er toch voor dat niet uitgerekend deze arbiter dit voor Sparta belangrijke duel gaat fluiten.

Noem ons calimero’s, complotdenkers of whatever; we hadden liever een normale scheidsrechter gezien dan deze. Maar goed uiteindelijk hebben we er mee te dealen, het is vooralsnog niet anders. De kans is klein dat hij – net zoals bij Roda JC uit – vervangen zal worden door een andere arbiter.

Siemen Mulder zal bijgestaan worden door de assistenten Nas en Weterings. 4e Official is het heerschap Pérez.

Sparta heeft dus volop steun nodig van de eigen aanhang om een goed resultaat te boeken. De KNVB heeft er alles aan gedaan om het zo onaangenaam mogelijk voor de aanhang te maken, maar de wel aanwezige spelers zullen alles op alles zetten om het meest maximale uit deze pot te slepen. Zorg dus voor een vol uitvak. Mooi meegenomen: er zijn geen files en maar weinig Spartanen komen op een zondag in de knoei met hun werk. Meer info over kaartjes: spartakaartje.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties