Een oplettende supporter tipte ons over een interview met Sparta’s hoofd opleidingen Dolf Roks in het radioprogramma Langs de Lijn van afgelopen donderdag. In dit interview gaf hij aan dat Sparta afgelopen seizoen 10 jeugdige talenten kwijt is geraakt aan Ajax en de club van de Linker Maasoever.

Roks gaf aan dat e.e.a. te uiteraard te maken heeft met keuzes van de ouders maar ook dat afspraken door de topclubs niet geheel worden nagekomen. “Als je dan al spelers bij ons weghaalt, haal dan de 9 weg, die valt voor ons toch niet te houden, maar blijf af van onze 7’s en 8’en” Verder gaf Roks aan dat de betreffende topclubs de spelertjes al wegroven voordat ze hoeven te betalen.

Nog niet heel lang geleden sprak de ITWM redactie met ouders van Sparta spelers uit de jeugdopleiding die een ander beeld schetsen. Met name werd vorig seizoen de keuze nog wel eens gemaakt om Zeeuwse talenten afkomstig uit de JOVZ meer speelminuten te geven dan andere spelers. Dit zou ouders eerder in de verleiding stellen om daarom juist met clubs als Ajax, PSV en onze buren op Zuid te gaan praten. ITWM heeft daar verder geen uitgebreid onderzoek naar gedaan , maar dergelijke signalen zijn natuurlijk niet prettig om te vernemen.

Al met al is “gentleman agreement” waar vroeger nog wel eens over gesproken werd een wassen neus. Opleiden wordt door Sparta als levensader gezien dus dient de club alle middelen in het werk te stellen de talenten aan zich te binden. Misschien zou Dolf Roks en de scouts ook eens bij de Toekomst en op Varkenoord moeten gaan kijken en daar net zoveel onrust stoken als de scouts van die clubs bij ons doen. De wereld van lief en aardig zijn in het keiharde betaalde voetbal bestaat niet dus waarom bedienen wij ons niet van dezelfde streken die er met ons worden uitgehaald?

Wil je het interview terug horen dan kan dat. Vanaf minuut 20 ongeveer, waarbij het tweede gedeelte (waarin het over het roven gaat) bij minuut 41 begint: https://www.nporadio1.nl/gemist?option=com_nporadio1&view=items&date=2018-08-16

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties