Sherel Floranus vertrekt naar Heerenveen. De 19-jarige back zal op korte termijn een medische keuring ondergaan, waar Sparta inmiddels ook toestemming voor heeft gegeven. Dit heeft Henk van Stee bevestigd aan Dennis van Bergen, journalist van het Algemeen Dagblad en VI.

Er zou nog geen volledig akkoord zijn tussen de clubs, maar Heerenveen en Sparta verwachten er deze week nog uit te komen. Het te verwachten transferbedrag is nog niet naar buiten toe uitgelekt.

Floranus is natuurlijk een rechtsback, die bij Sparta meestal als linkback in actie kwam. In Heerenveen zal hij zich verder kunnen ontwikkelen als rechtsback, omdat PSV en Heerenveen een akkoord naderen over Dumfries. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV inmiddels een bod gedaan van ongeveer 5,5 miljoen euro voor Dumfries en dat is erg dichtbij wat Heerenveen in eerste instantie vroeg (rond de 6 miljoen euro).

Money, money, money

Volgens Voetbal International heeft Sparta een doorverkooppercentage bedongen bij de verkoop van Dumfries door Heerenveen, al is niet naar buiten gebracht hoeveel dat percentage is. Sparta kan deze week dus een redelijke financiële slag slaan. Een doorverkooppercentage voor Dumfries en een transferbedrag voor Floranus. Het is te hopen dat met deze financiële impuls ook gewerkt kan worden aan een goede selectie voor volgend seizoen.

Logisch dat Floranus verkocht wordt

Floranus zijn contract bij Sparta loopt af op 30 juni 2019. Logisch dus dat Sparta hem verkoopt. Als eerste divisie club zijn we niet meer in de positie om enkele tonnen te laten liggen en een speler volgend seizoen transfervrij de deur uit te laten lopen, zo realistisch moeten we zijn. Maar voor andere talenten geldt dat niet. Van Stee heeft aangegeven dat ‘heel veel clubs’ belangstelling zouden hebben voor Jeffrey Chabot, Deroy Duarte en Halil Dervisoglu. Maar zij hebben contracten tot en met 2020. Het is te hopen dat Sparta deze 3 niet zomaar laat gaan. Liever helemaal niet laten gaan, maar als het niet anders kan, dan toch zeer stevig onderhandelen en serieuze bedragen gaan innen. Het zijn ten slotte drie jonge spelers die een meerwaarde kunnen hebben in de eerste divisie en spelers van ‘niveau Chabot en Duarte’ komen normaal gesproken niet naar een club, die uitkomt in de eerste divisie.

We gaan het zien. We wensen Floranus veel succes in de eredivisie. Ongetwijfeld zit er weer een doorverkooppercentage in de deal, dus wie weet, worden we in de toekomst er weer financieel wat wijzer van. Voor nu hopen we vooral dat Henk van Stee met de extra centjes een goede selectie bijeen gaat weten te krijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties