Pixabay
Zit onze vaste trainingswatcher Semper al vanuit Sicilië op het vliegtuig naar Nederland?

De hemel was vandaag van dezelfde kleur als het prachtige jaren-70 designbankstel van Italiaanse makelij dat uitgestald staat in de winkel van Elio. De introductie van Elio volgt verderop in mijn verhaal. Maar eerst: hup Sparta!

Het zijn verwarrende tijden. Zelf sta ik thans op een tweesprong in mijn leven. Optie één is teruggaan naar Nederland volgende maand en de zomer doorbrengen in Nederland. Ik heb onderdak voor drie maanden. Langer kan mijn allerliefste vriendin mij niet om zich heen dulden. Daar kan ik mij alles bij voorstellen en ik geef haar daarin geen ongelijk. Overal waar ik verschijn, neemt immers de onrust toe.

Even kennismaken met Elio, Spartanen. Ik liep langs zijn winkel hier in Trapani, Sicilië en was verbaasd over het aanbod in de winkel. Banken, kleren, stoffen, jaren 30-, 60- en 70-meubels. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft het in huis. Echt, geweldig mooie koopwaar. Elio had eerst een winkel in Florence. Zat overal op de wereld: in Japan en New York. Hij spreekt vijf talen. Alstanblaft! Ik zei hem dat zijn winkel een bloem in het riool was. In het Italiaans: ‘Il tuo negozio é un fiore nella fogna.’

Even tussen ons gezegd en gezwegen. Elio is wel homo en joods, maar verder niks mis mee hoor. Ik ben zelf trouwens ook joods, maar géén homo, haha. Ik had mijn klerenkast opgeruimd en er zaten bruikbare spullen tussen voor de prachtige winkel van hem. Dus toen ik voor hem verscheen met een zak met best wel dure kleren, die mij niet meer pasten leek hij lichtelijk verbaasd. Hij mocht alles hebben. Broeken van Margiela? Overhemden van Carven? ‘Its all yours.’

Ik zag de verwonderde blik in zijn ogen. Hoe kan dat? Iemand die iets van waarde, zomaar gratis weggeeft. Zoiets had hij nooit eerder meegemaakt. Ja Spartanen, het ijs was gebroken. Zeker nadat ik vanochtend een maaltje verse tuinbonen (fagole) voor hem meebracht. Toen kon ik helemaal niet meer stuk. ‘Per mi madre’, (voor mijn moeder) zei hij lachend. Ja… who else? Moeders worden door de mannen alhier op handen gedragen.

Elio wil mij nu introduceren aan leuke mensen. Gay en straight, oud en jong. Elio wist ook al waar ik moest gaan wonen. Aan het strand. Bij de zee. Hij kende wel huizenbezitters die aan mij willen verhuren. ‘Nessun problema.’ (Geen probleem) Nee, dat snap ik ouwe nicht, haha. Wat te doen? Eén jaar extra hier blijven (optie twee) of teruggaan? De taal wil ik beter leren spreken dus daarvoor wil ik wel blijven. Maar voor de rest? ‘La dolce vita’ is hier momenteel ook ver te zoeken. Geen terrassen. Geen restaurantbezoek. Niet leuk, maar ja dat is overal op de wereld. Dus Semper; wat wil je nou? Ja, weet ik veel.

Genoeg geluld. Even Sparta-gerelateerd nu. Hallo hoofdgebouw, lezen jullie mee? Graag een centrale verdediger aantrekken, Henk. En een voetballende middenvelder. Doe maar twee. En ook iets voor de ausenbaan; snelle types als Thijmen Goppel en Mo Rahi. Goppel ligt nog twee jaar vast en Rahi zit ergens in een zandbak. Ja, dat weet ik, maar het gaat mij om het type speler. Wij moeten het hebben van transfervrije spelers. Voorin snelheid, achterin soberheid en op het middenveldc reativiteit gepaard aan gogme. Bij Cambuur lopen de contracten van een paar interessante spelers af. Wordt straks een geduchte concurrent hoor.

Maar ja, wie ben ik? Niemand Semper. Ouwe zeikerd. Je weet het altijd zo mooi te vertellen. Straks ga je nog zeggen dat Troupe of Nieuwkoop aanwinsten zijn. Verantwoording heb je niet. Makkelijk lullen dus. Straks weer schrijven over Sparta, lijkt mij trouwens ook weer hartstikke leuk. Kun je straks weer als vanouds trainingen bezoeken, vroeg de ITWM-redacteur vanuit zijn Zeeuwse duinpannetje mij. Mooi provincie hoor. Daar waaien de corona-aerosolen zo het water in. Nuchtere mensen ook daar. Een epidimietje krijgt ze er niet onder. Die worstelen even en komen altijd boven.

Maar de vraag luidde: kun je straks wel als vanouds trainingen bezoeken? Ik denk dat alles achter slot en grendel plaats zal vinden. Dat men niet meer zo dichtbij kan komen als voorheen. Nou ja. Ik trek gewoon wat deuren open. Of loop door waar anderen stoppen. Angst is een slechte raadgever. Vrolijkheid en rood-witte liefde niet. Hoe dan ook Spartanen. Ik kan nog uren doorgaan, maar dat wordt te lang. Zelfs voor internet.

Die redacteur lokte mij trouwens wel al naar Nederland. Midzomers genieten met de mosselpan op tafel en abdijbier. En meer bier. Natuurlijk. Veel bier. Ook aanlokkelijk. Ik houd u op de hoogte en het wordt ongetwijfeld vervolgd.

O ja dit nog. Zaterdagavond VVV graag helemaal zoek spelen. Hulde aan alle helden zich vrijwillig onderwerpen aan de mores van WSM, Worldwide Sports Management. U weet wel: de firma van Peter Bonthuis, wiens zoon Dimitri daar nu de scepter zwaait. Die werken nauw samen met Fieldlabs. Onze voormalig voorzitter Peter Bonthuis is trouwens legendarisch. Ivan Cvetkov wist hij destijds handig vast te leggen. Voorafgaand aan de allesbeslissende cruciale wedstrijden tegen Helmond Sport. Ivan miste in die wedstrijden opzichtig dotten van kansen. De rest is geschiedenis. Ja, wie niet rijk is moet slim zijn. Peter begreep dit als geen ander. Prima vent verder. Groeten aan Peter.

Ik groet jullie allemaal trouwens vanuit een zonnig maar verder ‘doods’ Trapani/Sicilië en mocht hierin verandering komen, dan houd ik jullie op de hoogte. Veel succes zaterdagavond. Voor nu: ciao lieverds.

Abonneer
Abonneren op
15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties