Aanstaande zondag tegen FC Den Bosch zijn Duarte, Harroui, Martis en Alberto weer inzetbaar. Mark Veenhoven en Ragnar Ache zijn momenteel de enige spelers met blessures. Zij zijn zondag niet inzetbaar, de rest van de selectie is fit.


Sparta – FC Den Bosch begint aanstaande
zondag 16 september om 14:30 uur. Het is alweer het derde thuisduel van dit seizoen, de vorige twee duels (tegen Volendam en Eindhoven) werden beiden met 2-0 gewonnen.Ticketinfo

De wedstrijd lijkt vooralsnog door te gaan. Maar zekerheid is er nog niet. De minister stapt naar de rechter om deze week nog met een kort geding politiestakingen komend weekend niet door te laten gaan. Krijgt de minister gelijk, dan gaat Sparta – Den Bosch zeker door. Gaan de stakingen door, ook dan willen Sparta en Den Bosch de wedstrijd laten spelen, maar uitsluitsel is er nog niet. Er is overleg met de ‘lokale driehoek’. Voorlopig is de enige extra maatregel die is ingesteld dat Den Bosch supporters niet meer met eigen vervoer mogen, maar dat voor hen een verplichte buscombi geldt.

Voor alle tribunes zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Hopelijk stroomt het wederom behoorlijk goed vol met rond de 9.000 man / vrouw, net als in de vorige 2 wedstrijden. Het zou zeker moeten kunnen, want de mensen die afhaakten omdat vrijdag voor hun zo slecht uitkwam (denk aan volwassenen met kinderen) die kunnen mooi weer eens gebruik maken van deze zondagswedstrijd. Kaarten zijn te koop via
www.spartakaartje.nl en in de Sparta Fanshop.Manschot fluit; de man van de niet gegeven penalty in Emmen

De KNVB kan de nodige zwartgallige humor niet ontzegd worden. Na zeer discutabele beslissingen tijdens Emmen-uit en thuis, de onterechte penalty die Sparta kreeg tegen Twente en de felle discussies tussen de KNVB en Sparta die vorige week plaatsvonden over het ontbreken van maar liefst 4 spelers vanwege interlandverplichtingen, dacht de KNVB: een beetje olie op het Spartaanse vuur kan geen kwaad. Een redelijk onbesproken scheidsrechter tijdens Sparta – Den Bosch aanstellen is misschien wel een goed idee na alle KNVB-ellende rondom Sparta? Nee, hoor. Voor Sparta – Den Bosch doodleuk Jeroen Manschot aanstellen.

Zelden is een scheidsrechter (al was hij toen dan een VAR) voor Sparta zo cruciaal geweest in negatieve zin als Manschot. Jeroen Manschot was de videoscheidsrechter tijdens Emmen – Sparta. Sparta had daar, zoals bekend, een zuivere penalty kunnen (moeten) krijgen. Manschot -die als videoscheidsrechter ‘gewoon’ over alle beelden beschikte- had tegen zijn collega Lindhout kunnen zeggen: zuivere strafschop, niet over nadenken, deze moet je geven. Maar Manschot zweeg. Manschot had hem ook ‘gewoon’ de juiste beelden kunnen laten zien. Maar Manschot toonde zo’n beetje het enige beeld aan scheidsrechter Lindhout waaruit je zou kunnen gaan twijfelen. Lindhout maakte de verkeerde beslissing en vroeg ook niet om meer informatie. Achteraf mompelde Lindhout voor de camera iets in de geest dat hij niet alle beelden had ‘gekregen’ van Manschot.
“Als ik dit shot had gezien, had ik een strafschop gegeven”, aldus Lindhout. Bij een evaluatie bleek inderdaad dat Manschot niet de juiste ‘shots’ had laten zien. Foutje, bedankt. Sparta dichterbij degradatie? Ach ja, over tot de KNVB orde van de dag.

Hoe was het gelopen als Manschot gewoon zijn werk had gedaan, in plaats van zich laf achter een beeldscherm te verschuilen? Dan had Sparta een penalty gehad. Was deze erin gegaan, dan was het 0-1 geworden. Wie weet hoe het gelopen was met de uitgangspositie van 0-1?

Sparta heeft het uiteindelijk zelf verziekt natuurlijk. Maar Manschot heeft ons wel in een degradatiestrijd bestolen van een mogelijke cruciale penalty. En niet omdat hij een fout maakte in het veld, maar omdat hij loepzuivere beelden niet beschikbaar stelde aan de scheidsrechter. Nog steeds onbegrijpelijk.

Oh ja, Goossens en Van Zuilen vlaggen. Het heerschap Hensgens is zondag de vierde official.


Voorbeschouwen

Vrijdagochtend plaatsen we al een voorbeschouwing op Sparta – FC Den Bosch op deze site.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties