Ook voor Jong Sparta zit het seizoen erop. De rood-witte youngsters speelden een inspiratieloze laatste pot in Lisse. Die wedstrijd ging met 1-0 verloren, maar dat deed er allemaal niet meer toe. Jong Sparta is 11e geworden en was dat ook geworden bij een gelijkspel of winst in Lisse.

Voor Lisse stond er nog wel wat op het spel. Die club kon nog nacompetitie play-offs ontlopen als er gewonnen werd van Jong Sparta en de uitslagen op de overige velden gunstig uitvielen voor Lisse. Maar dat was niet het geval. Lisse moet de komende 2 weken dus nog in de nacompetitie strijden om in de tweede divisie te blijven.

Veerkracht

Voor Jong Sparta was het een seizoen dat vooral in teken stond van veerkracht. De jongelingen begonnen namelijk ontzettend slecht aan het seizoen. Jong Sparta stond lange tijd stijf onderaan op de 18e plek met een groot gat naar plek 17. De eerste 2 maanden van de competitie leek Jong Sparta degradatiekandidaat nummer 1. Maar toen ging Jong Sparta plots winnen van concurrenten en er was zelfs een stunt tegen de tegen de koploper. Jong Sparta toonde de veerkracht, die we bij Sparta 1 dit seizoen helaas nooit structurele vorm hebben zien aannemen. Bij Jong Sparta dus wel. Eerst werd na enkele weken van goede prestaties de achterstand ingehaald op plek 17. Daarna werd de jacht geopend op de ploegen daarboven. In de winterstop stond Jong Sparta op plek 15 en nu eindigt het de competitie dus op een 11e plek. Zonde van het wel zeer slechte begin, maar verder wel mooi de jonge ruggen gerecht.

Doorgebroken

Grootste winst was dit seizoen echter de doorbraak van enkele spelers waar Sparta 1 komend seizoen plezier van aan kan gaan beleven. Denk aan aanvaller Halil Dervisoglu, middenvelders Ayoub Boukhari en Abdou Harroui en centrale verdediger Lorenzo Soares Fonseca. 4 spelers die we zeker terug zullen zien in de de A-selectie van Henk Fräser. En misschien krijgen er nog wel 1, 2 of 3 extra spelers uit Jong Sparta een kans. Zo maakte bijvoorbeeld ook keeper Michael Fabrie een aardige ontwikkeling door. En natuurlijk maakten jonge spelers als Veenhoven, Duarte, Floranus, Chabot, Spierings en Ache dit seizoen al onderdeel uit van de A-selectie. Als Sparta al deze jonge spelers weet te behouden, hebben we volgend seizoen aardig wat talent in de selectie zitten. De vraag is of Henk van Stee in staat is hier enkele goede, ervaren krachten aan toe te voegen, zodat we een team ‘in balans’ krijgen. We gaan het zien. Voor nu wensen we alle spelers van Jong Sparta een heerlijke vakantie toe.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties