Schouders eronder, tipgevers gevraagd!

Spartanen,

Kop op. We zetten gezamenlijk de schouders eronder en gaan hoe dan ook onze droom van stabiele eredivisieclub waarmaken. De derde degradatie binnen zestien jaar doet pijn. Het voelt aan alsof er iemand dood is gegaan terwijl dat niet het geval is. Iedereen heeft kunnen zien dat er in het afgelopen seizoen te weinig kwaliteit op het veld stond, omdat het aankoopbeleid eerste elftal niet op orde was. Een hele dure les, maar Sparta gaat nu wel voortaan verder met een bestuurslid technische zaken, een technisch manager en een scoutingteam betaald voetbal. Sparta staat er gelukkig organisatorisch en financieel aanzienlijk beter voor dan bij de vorige twee degradaties en heeft de posities van technisch manager, hoofdtrainer en scouts betaald voetbal al heel goed ingevuld met ervaren en deskundige mannen.

Sommige Spartanen zijn van mening dat de jeugdopleiding nu moet worden wegbezuinigd, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Dankzij verkopen, doorverkoopclausules en opleidingsvergoedingen levert de jeugdopleiding veel meer geld op dan dat het kost. Ik zie de jeugdopleiding dan ook nog altijd als dé levensader van Sparta. Een mooi voorbeeld is Floranus. Hij wordt noodgedwongen verkocht omdat zijn contract in 2019 afloopt, maar zijn opvolger (Schippers) staat alweer klaar en is misschien nog wel beter.

We gaan niet in een hoekje zitten treuren over de degradatie en gaan er juist voor zorgen dat we binnen enkele jaren sterker dan ooit terugkeren in de eredivisie. Sponsors kunnen helpen door een nieuw sponsorpakket af te nemen en supporters kunnen helpen door een nieuwe seizoenkaart te kopen. Het is helemaal mooi als supporters zich aanmelden als vrijwilliger bij het stadion of de jeugdopleiding.

Wie weinig tijd heeft kan mij als jeugdscout enorm helpen door als tipgever actief mee te speuren naar talentvolle voetballers en serieuze tips naar mij te mailen (gerardvanrijk@kpnplanet.nl). Het kan gaan om jeugdspelers uit de regio Rotterdam en om oudere spelers in Nederland en onze buurlanden. Het is mijn bedoeling om een uitgebreid netwerk van tipgevers op te zetten.

Graag zie ik bij die tipgevers volgers van specifieke competities. Deze volgers verzamelen informatie over bepaalde competities en kunnen tippen over interessante spelers voor Sparta. Het gaat in Nederland naast regionale jeugdcompetities om eredivisie, eerste divisie, tweede divisie, derde divisie, beloften, hoofdklassen, eerste klassen en lager (KNVB district West II). In het buitenland gaat het met name om allerlei competities in België, Denemarken, Duitsland en Groot Brittannië. Misschien leuk voor Spartanen die daar wonen. Waar een tip uiteindelijk toe leidt, wordt teruggekoppeld aan de tipgever.

Kortom, ruggen rechten en op z’n Rotterdams/Spartaans de beuk erin.

Rood witte groet,

Gerard van Rijk

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties