Sparta aanvoerder Adil Auassar voor de camera's

Sparta heeft bakzeil gehaald bij de tuchtcommissie van de KNVB. De schorsing van Adil Auassar zal niet worden terug gedraaid en daardoor mist de aanvoerder van Sparta de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en het thuisduel van komend weekend tegen SC Heerenveen.

Sparta had een punt om te stellen dat de VAR slechts een deel van het incident van Auassar met Vloet had laten zien aan Serdar Gözübüyük. Ondanks dat men de arbitrale dwaling toegaf bleef men in Zeist bij het standpunt dat Auassar gestraft moest worden vanwege zijn trapbeweging naar de zoon van de voormalig directeur op Spangen.

Enerzijds goed dat Sparta tegenwoordig ook op deze wijze haar recht probeert te halen. Vroeger durfden de bestuurders van Sparta nog geen eens het telefoonnummer van Zeist op te zoeken in het telefoonboek. Anderzijds moet je er wel voor zorgen dat je je zaken uit kiest en je niet wekelijks meldt aan de burelen van de KNVB. Dan verliest zo’n middel ook de kracht. In het geval van Auassar had men zo kort na de beroepszaak van Pinto wellicht iets meer geduld moeten hebben.

Meer teleurstelling: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
139 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties