Bij elke training duikt onze vaste trainingswatcher Semper op. Nu even niet.

De lucht boven ons Kasteel was vanochtend van het zelfde blauw als de jas die Jan Nijman ooit droeg toen hij trainer was van Jong Sparta of zoals dat destijds heette: ‘het B-team van Sparta’.

Ik ging eerst maar een flesje water halen bij de buurtsuper in de wijk. Want vandaag moet je veel drinken. “Dat is dan 70 cent”, zei het meisje achter de toonbank. Mooi. Kon ik pinnen? Ja dat kon. Ik liep richting het hoofdgebouw. Een fotograaf of cameraman was bezig allerlei apparatuur uit zijn auto te halen. “Van wie ben jij?”, vroeg ik.

Hij was van ESPN en kwam voor een interview met de assistent van Henk Fräser Aleksandar Rankovic en met speler Aron Meijers. Henk zelf is er immers niet. Die zit bij Oranje. Hij komt donderdag terug. De journalist/cameraman vroeg wat ik daar van vond. Ik: “Nou het is niet ideaal. Temeer dat we de beste twintig minuten ooit hebben gespeeld. Dat vind ik echt ja. Het waren echt de beste minuten onder onze trainer. Dus die twintig minuten moeten nodig worden uitgebreid gedurende een langere fase van de wedstrijd. Maar Henk Fräser is er niet. Hij komt donderdag pas terug. En dan is het alweer kort dag tot aan zondag 14.30 uur tegen Fortuna Sittard.

Pikken de spelers het op? Weet men wél wat imagineren inhoudt? Wat of dat daarvoor allemaal komt kijken? Ik riep tegen Bryan Smeets dat het hoog tijd is dat hij wakker wordt. Hij liep de laatste tijd te voetballen als een oud wijf. Waar is de Smeets van de beginperiode waarin hij belangrijke balveroveringen had en oog had voor de diepte? Die is er niet meer. Hoe dat kan?

Ja, ik weet het ook niet. Het is allemaal plichtmatig en te vrijblijvend. Smeets zal wel denken wat is dat voor verwarde man daar langs de kant? Maling aan. Spartanen we moeten scherp zijn voor zondag en eindelijk de eerste driepunter binnenslepen. Met of zonder Giannis Masouras die ingedeeld is bij de middenvelders. Hij kan ook als rechtsback uit de voeten.

Rechtermiddenvelder? Dit zou dan wéér ten koste kunnen gaan van Sven Mijnans? Dat valt niet te hopen. We kunnen aan onze talenten die langjarig vast liggen niet telkens nee verkopen. Erin en eruit, zo maak je spelers kapot. Persvoorlichter Paolo den Hartog kwam ook een kijkje nemen. Ik prentte óók hem in dat hij nadrukkelijker aan Henk moest vragen naar zijn gedane uitspraak na afloop in Deventer. “De beste twintig minuten ooit.” Kunnen wij dit voor een langer tijd volhouden aub?

Hoe valt dit te verklaren? Ja, Paolo zou hem ernaar vragen waarvan akte. Aron Meijers kwam een zoekgeraakte bal rapen bij de boarding en ik heette hem welkom. Maar er kwam geen antwoord. Kon hij niet praten? Aron was zijn stem kwijt. Hij klonk als een schorre kip en door dat interview met ESPN kon dus óók een streep. Ja Spartanen, je stem verliezen, het kan.

We zullen volle bak voor de overwinning moeten gaan en ja Tommy Beugelsdijk is weer fit. Hij hield nog een verhaal tegen de vaste watchers over zijn gewonde pols, maar dat kon ik niet verstaan Ik stond te ver weg. Verders nog wat? Die Griek? Is het wat? Mij is hij eigenlijk helemaal niet opgevallen. Wellicht is hij de Griekse strijder die hij beweert dat hij is. We gaan het zien en meebeleven. Vasthouden aan de twintig minuten goed spelen in Deventer en het liefst uitbouwen naar een hele wedstrijd. Je moet wat als Spartaan zijnde. Vanaf nu zijn er géén excuses meer. Thuis moeten we de punten pakken. Te beginnen aanstaande zondag om 14.30 uur.

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties