De RV & AV Sparta schakelde dit weekend in de ‘halve finale’ van de nacompetitie Hellevoetsluis uit. Aanstaande zaterdag 16 juni zal op het terrein van SV Honselersdijk – sportpark De Strijphorst- de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse plaatsvinden tussen Sparta en Honselersdijk.

We zullen volgende week over die wedstrijd nog enige informatie verstrekken, want op deze site plaatsen we niet alle verrichten van de R.V. & A.V, maar de strijd om promotie is natuurlijk wel mooi om te volgen. En een tripje naar sportpark De Strijphorst is natuurlijk altijd leuk. Naar het schijnt. De eerlijkheid gebied te zetten dat de redactie van ITWM dit roemruchte sportpark nog nooit bezocht heeft. Aanstaande zaterdag misschien maar eens proberen.

De website
www.sparta-rvav.nl is overigens de site om regelmatig te bezoeken indien je vaker op de hoogte wil blijven van de Spartaanse amateurtak.


R.V.& A.V. Sparta houdt het te lang spannend.
R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen Hellevoetsluis verdiend met 2-1 gewonnen. De Spartanen kregen kansen genoeg maar verzuimde lange tijd om de trekker over te halen. Uiteindelijk maakte topscorer Jordi de Zwart in de 88e minuut de verlossende treffer die de R.V.&A.V. Sparta in de finale tegen Honselersdijk bracht.

Het was gezellig druk op het warme Sportpark RMC Nieuw Terbregge. Circa 500 supporters waren afgekomen op de wedstrijd tegen Hellevoetsluis. (Voorafgaand aan de wedstrijd was er een mooie minuut stilte voor de overleden Tinus Bosselaar, red. ITWM).

De Spartanen controleerden de wedstrijd in de beginfase. Hellevoetsluis had in deze periode meer balbezit maar slaagde er feitelijk geen moment in om echte kansen te creëren. R.V.&A.V. Sparta stelde hier in het eerste half uur slechts een kopbal van Jordi de Zwart en een geblokt schot van Robin Verhorst tegenover. Robert Verbeek haalde hierna de ongelukkig spelende David Booms na een half uur naar de kant ten faveure van jongeling Wouter van der Werff. Een wissel die goed werkte want de elf Spartanen gingen hierna in een veel hoger tempo spelen. Het bleek al snel dat Hellevoetsluis daar niet tegen bestand was want R.V.&A.V. Sparta schiep zich nu in een kwartier vijf grote kansen.

In de 32e minuut kopte Verhorst een voorzet van Kevin Jumelet rakelings langs het doel. Drie minuten later kwam Robin na een uitstekende loopactie 1 op 1 met de keeper van Hellevoetsluis die maar ter nauwer nood redding kon brengen. Een volgend schot van Robin werd enkele minuten later gered. Na 38 minuten spelen werd het dan toch 1-0 door een van richting veranderde poging van Jordi de Zwart. De keeper die Hellevoetsluis al diverse malen had gered was nu volstrekt kansloos, 1-0. Het was echter nog niet genoeg. Vlak voor rust schoot Nick van Katwijk de bal op de paal buiten bereik van de doelman. Zo werd de ruststand slechts 1-0 waar een 2-0 of een 3-0 meer realistisch was geweest gezien de kansenverhouding.

Na de rust ging R.V.&A.V. Sparta door waar het voor rust gestopt was. In de 48e minuut kwam de bal na een goede actie van Kevin Jumelet bij Robin Verhorst die met de keeper al op de grond voor een leeg doel de paal raakte. Even later had ook Danny Langstraat geen succes met een afstandschot. Een paar minuten hierna kwam Allon Coomans iets te kort om de bal in te tikken en wist de doelman te redden in een 1 tegen 1 met Jordi. Zo kan het dan altijd gebeuren dat je kans op kans krijgt, de tegenstander in woord en daad wanhopig is en het nog steeds maar 1-0 staat.

Met nog een klein half uur op de klok nam de storm van Sparta af en kon Hellevoetsluis zich een beetje herstellen. Hoewel zij er niet in slaagde veel echte kansen uit te spelen was een moment van onoplettendheid genoeg om na 68 minuten spelen de 1-1 op het scorebord te brengen. Daarna gebeurde er enige tijd niets meer dat het vermelden waard is. Althans Hellevoetsluis schoot de bal blind naar voren en Sparta schoot de bal weer terug. Daar was dat ding daarnet ook al. Echt een duidelijk idee of iets van overleg zat er in de slotfase niet meer in bij zowel R.V.&A.V. Sparta als Hellevoetsluis. Iets dat ook wel bleek aan de wijze waarop de bal vaak ingespeeld werd. Een blinde haal naar voren en ren er maar als het paard van Anky van Grunsven achteraan. Dat is eigenlijk best zonde want Hellevoetsluis vroeg er met constant veel ruimte in de rug om om door de snelheid van de jonge tweeling technisch en tactisch afgeslacht te worden.

Met aanvaller Ibo Ozbilek voor de moegestreden linksback Danny Langstraat wisselde R.V.&A.V. Sparta in de 82e minuut aanvallend. Een wissel die effect sorteerde want Ibo was een handenbinder voor de verdediging. Uit een van die momenten kreeg de hard werkende Kevin Jumelet op rechts de bal in bezit. Hij mocht vrij doorlopen, besloot eens te schieten en zag de bal op de paal belanden. De rebound werd nog gestompt door de keeper maar op het volgende schot van Jordi had hij geen antwoord meer, 2-1.

Met nog twee minuten op de klok maakte iedereen zich op voor het eindsignaal maar scheidsrechter Gommers trok nog acht minuten extra blessuretijd bij waardoor het nog lang spannend bleef. Robert Verbeek wisselde nog maar een keer en bracht de verdediger Calvin Lupgens in voor Robin Verhorst. Een bijzondere wissel bleek want Calvin ging in de spits lopen terwijl spits Jordi de Zwart naar achteren verhuisde. De laatste minuten van de blessuretijd werden zo gespeeld in een soort verkapt 5-3-2 systeem met Kevin Jumelet en Calvin Lupgens als aanjagers voorin. Bijna had Calvin in zijn rol als spits zelfs nog gescoord. De keeper van Hellevoetsluis maakte duidelijk zichtbaar hands buiten het strafschopgebied, de scheidsrechter en grensrechter reageerde niet waarna de bal terecht kwam bij Calvin die zijn lob van behoorlijke afstand maar net over het doel van Hellevoetsluis zag verdwijnen.

Na de ruime blessuretijd floot Gommers af en kon het feest op Terbregge dan toch eindelijk een aanvang gaan nemen.

Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta tegen Honselersdijk om promotie naar de 1e klasse. Wij zullen u in de komende dagen via de media ruimschoots berichten over deze wedstrijd. Voorlopig zijn de spelers nu eerst een verdiend feestje aan het vieren en vanaf maandag gaat onze blik volledig op de finale.


Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Hellevoetsluis:
Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Nick van Katwijk, Jelano Tavares, Danny Langstraat (82e Ibo Ozbilek), David Booms (31e Wouter van der Werff), Jim van Oeveren, Robin Verhorst (90e Calvin Lupgens), Job van der Werff, Jordi de Zwart, Allon Coomans

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner