SPARTA NEEMT AFSCHEID VAN HANS DE KONING

Sparta Rotterdam heeft kennisgenomen van het trieste bericht dat oud-speler Hans de Koning op 83-jarige leeftijd overleden is. De Koning speelde zijn hele carrière voor Sparta en maakte zijn debuut in 1954, toen hij in de stadsderby met Xerxes voor de enige goal tekende. In totaal kwam hij een kleine 300 wedstrijden uit voor Sparta en was hij een vaste waarde in het kampioenselftal van 1958/1959.

De Koning was in zijn actieve jaren als Spartaan van groot belang. In het jaar 1962/1963 leek Sparta op weg naar de zevende landstitel in de clubhistorie, maar gooide een zware blessure van de middenvelder roet in het eten. Al tijdens zijn spelersloopbaan werkt hij als fysiotherapeut, een carrière die hij na zijn afscheid bij Sparta verder oppakt. De Koning bleef in de jaren hierna een vaak en graag geziene gast op Het Kasteel. De laatste jaren was hij door gezondheidsredenen helaas niet meer aanwezig bij de thuiswedstrijden.

Sparta Rotterdam wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van het verlies. De Kasteelclub speelt zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ met rouwbanden.

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties