affiche van xerxes -sparta

As. zaterdag staat een historische stadsderby op de Rotterdamse voetbalagenda. Niet in de eredivisie maar in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Het ambitieuze RV & AV Sparta gaat naar sportcomplex Faas Wilkes in Zevenkamp om het op te nemen tegen het 119-jarige XerxesDZB.

4e club van Rotterdam

XexesDZB was lange tijd toen het nog gewoon Xerxes heette zo’n beetje de 4e club van Rotterdam. Het voetbalde nog een aantal seizoenen op Het Kasteel toen het allemaal gedoe had met de huisvesting van de club. In de jaren ’60 speelde de Zebra’s zelfs nog een aantal jaren verdienstelijk eredivisievoetbal en begin jaren ’80 werd het op amateurniveau kampioen van Nederland.

Strijd om de bovenste plaatsen

Die tijden zijn allang voorbij. Ook de club waar legendes als Faas Wilkes en Nico Jalink voetbalden heeft net zoals onze RV & AV een lange tijd een neerwaartse spiraal gekend. Gelukkig zit ook XerxesDZB weer wat in de lift, maar dat moet zaterdag maar even on hold gezet worden als de RV & AV op bezoek komt.
Sparta staat namelijk 2e in de competitie met 20 punten uit 9 wedstrijden, gevolgd door Xerxes dat uit 10 wedstrijden 19 punten heeft gehaald. Wil Sparta voor de titel gaan om zodoende volgend seizoen in de 4e divisie uit te komen dan is de volle winst wel zo lekker.

Geen restricties voor Sparta supporters

Heb je dus nog tijd over en ben je niet voornemens om Sparta 1 in Amsterdam te gaan steunen en wil je de mannen van Terbregge steunen? Reis dan af naar Sportpark Faas Wilkes aan de Igor Stravinskisingel 5 in Zevenkamp. De aanvang van het duel is 14:30. Er geldt net zoals bij de uitwedstrijd van de BVO naar Amsterdam dat er vrij vervoer geldt. Je mag voor de wedstrijd in Zevenkamp ergens een cafeetje induiken en er zijn geen restricties voor de kaartverkoop. Een kaartje kan je ouderwets bij de kassa kopen.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties