Roken gaat in de ban op Het Kasteel

0
251

Terug van onze vakanties lazen wij zonet de aankondiging dat alle stadions in het betaalde voetbal m.i.v. dit seizoen rookvrij zullen zijn. Dat was natuurlijk al bekend, maar het wordt nu toch echt beleid. Voor de verstokte rokers onder de supporters: zeg maar ‘doei’ tegen je peuk op Spangen. Een nieuwe verandering in tijden dat verandering de enige constante lijkt te zijn.

Roken mocht altijd op de tribunes van Spangen. Generaties groeiden op met commercials dat Caballero de beste sigaret was. Uit de schellen luidsprekers van Pogo hoorde je dergelijke liedjes namelijk voor en na de wedstrijden. Onder de rook van de Van Nelle fabriek was het shaggies roken op de staanplaatsen van lange zijde van de eretribune. Daarboven rookten de notabelen heuse sigaren en stopten zij de pijp met tabak.

Een bekend beeld van de rokende Spartaan is wijlen Frans Heijster. Samen met zijn kooi en een dikke sigaar in de mik werd van hem een ooit schitterende foto gemaakt tussen allerlei kleurlozen Sovjet burgers in Tblisi waar Sparta moest aantreden tegen Spartak Moskou. Wie de link heeft van deze foto: laat ‘m gerust achter in de reacties.

Roken in de bussen naar uitwedstrijden kan je je nu niet meer voorstellen, maar was nog niet heel lang geleden niet meer dan normaal. Zo zal ook deze verandering, zoals elke verandering dat doet, geaccepteerd worden.

We zijn benieuwd naar hoe de supporters van Sparta dit gaan vinden en of je aan deze regels zal gaan houden.

Meer info: rookvrijestadions.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties