Robbin Ruiter wordt niet de nieuwe keeper van onze club. Sparta onderhandelde de afgelopen dagen met hem, maar hij kiest vrijwel zeker voor een contract bij PSV.

Bij Sparta zou de 32-jarige Ruiter eerste keeper worden. Bij PSV wordt hij derde keeper achter Jeroen Zoet en Lars Unnerstall te worden. Volgens Henk van Stee vindt Ruiter zijn nieuwe club “sportief en financieel interessanter”. Maar ja, is het zijn van derde keeper sportief interessant? Laten we het gewoon maar wat eerlijker houden: bij PSV kan Ruiter als derde keeper meer verdienen dan bij Sparta als eerste keeper. En zo tegen het einde van zijn loopbaan is met een beetje trainen een behoorlijke som geld verdienen voor Ruiter blijkbaar een prettig vooruitzicht.

PSV wil financieel ook wat verder gaan voor een derde keeper dan normaal omdat Unnerstall waarschijnlijk nog niet genoeg is om in het tweeluik tegen Basel te spelen. In dat duel wil PSV een ervaren tweede keeper hebben, want als PSV dit wint, dan speelt de Eindhovense club zeker minimaal in de groepfase van de Europa League en houdt de club zicht op Champions League-voetbal.


Zoektocht naar een keeper gaat door

Van Stee gaf eerder aan dat verder aan dat hij niet per se een keeper erbij wil. Sparta is erg tevreden over Fabrie en Coremans, zo gaf Van Stee aan. Inmiddels is dus wel duidelijk dat dit -zoals iedereen eigenlijk wel wist- een beetje gelul in de ruimte is. Sparta zocht (en zoekt) een keeper, zo geeft Van Stee nu ook toe. “Robbin voldeed aan het profiel van de keeper die we zochten”, aldus Van Stee in het AD.

De vraag is natuurlijk, wie nu? Van Stee zou volgens het AD onder meer onderzoeken of Verrips terug naar Rotterdam gehaald kan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties