sparta podcast

De trainingen zijn koud begonnen en de eerste podcast over Sparta is al een feit. Rijnmond heeft een extra editie van de podcast ‘Sparta naar voren!’ opgenomen. De gasten zijn niet de minsten. Frank Stout, Anton Slotboom en Ruud van Os ontvangen technisch directeur Gerard Nijkamp en kersvers hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk.

De podcast trapt af met de vraag of Jeroen Rijsdijk niet de vijfde, zesde of achttiende keuze is als trainer. Dat is volgens Nijkamp niet zo: Rijsdijk is geen zesde keuze, maar de eerste keuze in de B-categorie. Zoiets. Geef er maar een draai aan.

Opvallend was de reactie van Gerard Nijkamp op de vraag hoe het kwam dat informatie over onderhandelingen met trainers uit is gelekt naar de media. Nijkamp zei dat dat heel vervelend was, vooral omdat het vertrouwelijke informatie betreft. Hij wil dat onderzocht wordt wie de Spartaanse mol is. [spannend muziekje] Trust nobody. [/spannend muziekje]

Rijsdijk kreeg aangewreven dat hij (nog) te weinig media-persoonlijkheid is. Rijsdijk reageerde dat, als hij een ontwikkelpunt over zichzelf moest noemen, het dat was. Aan het einde van het seizoen komt de beste man van een showtrap af om op de tuinstoel naast de dugout plaats te nemen. Let maar op.

Nijkamp liet weten dat Jason Lokilo de club gaat verlaten. “Wij hebben een akkoord met een club uit het buitenland”, aldus onze TD.

Verder werd er gebabbeld over nieuwe spelers, de ambities voor het komende seizoen en de dubbele gevoelens tijdens de huldigingsavond na Twente uit. Genoeg inbreng voor een klein uur Spartaans vermaak.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

31 REACTIES

 1. Eerste helft met de A selectie was gewoon erg matig mogen we eerlijk over zijn. Die nieuwe Spaanse back was erg onwennig en ze voorzetten waren erg matig. Clement was zeker de beste spartaan de eerste helft, Tobias had ze vizier nog niet opscherp staan en hun keeper pakte ook twee aardige kopballen van hem , Warmerdam viel niet op aan de linkerkant eigenlijk, vaak ging het via rechts en daar stokte het helaas. Anello wel snel en behendig maar verder nog weinig om echt te beoordelen.

  Tweede helft met de jeugd was het allemaal wat leuker maar dat kan ook met Bergambacht te maken hebben die het allemaal niet meer kon belopen. Aleman een heerlijke goal en deed het verder erg goed. Yuksel ook een behendige speler maar zal denk ik nooit het eerste halen is leuk voor zulke wedstrijden.

 2. Leuke podcast. Ik vond de podcast dit keer wel een beetje ongemakkelijk om aan te horen. Weinig tegengas en veel open deuren. Vraag en antwoord zijn duidelijk op elkaar afgestemd op voorhand. Dit ligt dus niet aan Nijkamp en Jeroen, maar aan de vragenstellers. Prima eerste vragen, maar je mag best kritisch doorvragen wanneer het eerste antwoord gegeven wordt. Nijkamp heeft er wel een handje van om niet direct het achterste van zijn tong te laten zien, wat ik wel begrijp.

 3. Leuke podcast hoor!
 Lekker ontspannen (nu er nog geen druk op staat). Enig vertrouwen in hoe de club momenteel wordt geleid is zeker op z’n plaats.

  Wel benieuwd hoe er wordt gereageerd als er verderop in de voorbereiding éën of meer sterkhouders vertrekken. Dan kom het erop aan om snel goeie vervangers binnen te halen.

 4. Op zich weer een goede podcast, Rijsdijk kwam goed over en Nijkamp vrij open.

  Jammer dat er 2 luisteraarsvragen die een beetje kritisch waren in een bijzin werden gesteld, en behendig werden ontweken:

  1. Wie was nou die speler die pas aan het einde van het seizoen bekend kon worden gemaakt omdat het te gevoelig was. (Hier had Ruud van Os op moeten reageren want dat gerucht kwam uit zijn koker).
  2. Een makkelijk generiek Jesper Gudde data verhaal reactie op de vraag uit welke koker Rosanas kwam.

  Jesper kwam op 21 October 2021 in dienst bij Sparta. Rosanas heeft sinds die tijd 120 minuten gevoetbald in de derde divisie van Spanje. De beste man kan nooit op data zijn gescout. Kletskoek verhaal dus. Een rookgordijn.

  Wat is nu het echte verhaal hoe Sparta bij Rosanas is uitgekomen? Gemiste kans om een beetje te porren in deze dubieuze transfer. Ik keek reikhalzend uit naar een bevredigende uitleg. We kregen een rookgordijn waar ik bijkans een wappie complot in zie waarbij een zaakwaarnemer nog persoonlijk bij Sparta of Nijkamp in het krijt stond en daarom maar een speler die 2 jaar niet speelt moest aannemen.

  Anton en Ruud, doe je journalistieke taak. Kijk even op transfermarkt.de en Jesper Gudde zijn LinkedIn en je ziet dat het gewoon niet kan kloppen wat Nijkamp hier zegt.

  (Ik hoop dat deze jongen een schot in de roos is lieve mede-Spartanen, maar op dit soort handje klap met belanghebbenden moeten we kritisch zijn. Deze transfer stinkt en is niet in het belang van onze club om te gokken op spelers die 2 jaar niet voetballen.)