De competitie ligt in ieder geval toto 1 juni stil. Dat werd gisteren door premier Rutte bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst van het kabinet over de corona-crisis. Vandaag laat de KNVB zich horen.


De KNVB heeft vooralsnog de intentie de competities in het betaald voetbal ook na 30 juni, het officiële einde van het seizoen 2019/2020, af te maken.

De Europese voetbalbond UEFA dringt daar volgens de Nederlandse voetbalbond “sterk op aan”. “De UEFA heeft een strakke aanbeveling gedaan: probeer die competitie af te maken en je hebt tot 3 augustus tijd”, zegt Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, in een reactie op het nieuws.

Die deadline van 3 augustus houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met het hervatten van de competitie.

De KNVB richt zich dus samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie voorlopig op het tweede van zijn drie eerder genoemde scenario’s. Maar ook scenario 3, het niet uitspelen van de competities, sluit Gudde zeker niet uit.

De drie scenario’s waar de KNVB aanvankelijk van uitging:

1. De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (werd dinsdag geschrapt)

2. De competities worden uitgespeeld na 30 juni*

3. De competities worden niet uitgespeeld.

* vooralsnog alleen betaald voetbal

Gudde weigert scenario 2 zelfs als hoofdscenario te betitelen, al lijkt dat meer een semantische discussie. “Het zijn allebei serieuze scenario’s, maar wel in volgorde van tijd.” Oftewel: als scenario 2 niet haalbaar blijkt, wordt doorgeschakeld naar scenario 3.

“De veiligheid van spelers, trainers en supporters staat bovenaan”, aldus Gudde. “Er moet groen licht komen van het RIVM en van de overheid. Het kan zijn dat het moment dat je de stekker eruit moet trekken gaat komen.”

De KNVB kwam met de verklaring na een videoconferentie met de UEFA en de 55 aangesloten bonden. Daarin werd ook besloten dat de Champions League en Europa League tot nader order worden uitgesteld. Ook zijn alle interlands in juni geschrapt.

Bron: NOS.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties