Sparta heeft vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 1-6 gewonnen van FC Dordrecht. Door doelpunten van Jesse Bal, Agustin Anello en Pelle Clement stond het halverwege al 1-3. Na de rust was Camiel Neghli al snel twee keer trefzeker, waarna Mehmet Yüksel voor het slotakkoord zorgde.

Gistermiddag werkte Sparta de stadsderby af tegen Feyenoord, waaraan het één punt overhield (2-2). Vanmiddag speelde de wissels van die wedstrijd een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, die ook voornamelijk de wissels gebruikte van de 2-0 nederlaag tegen Willem II. Bij Sparta zagen we onder andere Bob Roodenburg zijn officieuze debuut maken, nadat hij afgelopen zaterdag in actie kwam voor Jong Sparta. Ook voor Djevencio van der Kust waren het zijn eerste wedstrijdminuten als Spartaan. Jeremy van Mullem droeg vanmiddag de aanvoerdersband.

Diezelfde Van Mullem kreeg vanuit een hoekschop de eerste mogelijkheid, maar schoot ruim over. Via Agustin Anello was Sparta na tien minuten spelen een stuk dichter bij de 0-1. Hij kreeg de bal mee van Camiel Neghli, maar stuitte op Dordt-doelman Trevor Doornbusch. Drie minuten later werd het eerste doelpunt alsnog genoteerd. Neghli, die twee minuten hiervoor via een vrije trap al bijna voor de openingstreffer zorgde, bediende Pelle Clement. De middenvelder vond de vrije Jesse Bal in het strafschopgebied, die vervolgens de bal naar de verre hoek stuurde: 0-1. Na ruim twintig minuten spelen verdubbelde Anello met een schitterend doelpunt de marge. De vleugelaanvaller ontving de bal na een afgeslagen voorzet op de rand van het strafschopgebied en jaagde hem de kruising in: 0-2. Doornbusch was nog niet bijgekomen van deze heerlijke treffer, of de goalie kon opnieuw vissen. Na een goede combinatie tussen Bal en Clement kon laatstgenoemde alleen op Doornbusch af. Clement bleef rustig en zette de 0-3 op het wedstrijdformulier.

Hierna nam Sparta wat gas terug, al bleef het veel sterker dan Dordrecht. Anello werd na een schitterende actie van Pedro Alemañ nog kansrijk, maar kon niet voor de 0-4 zorgen. De in Miami geboren buitenspeler had twee minuten later wel een assist op zijn naam kunnen krijgen toen hij de bal mee gaf aan Djevencio van der Kust. De linksback vond tot tweemaal toe Doornbusch op zijn weg. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Dordrecht uit het niets de 1-3. Een hard schot van Elso Brito bracht iets van spanning terug in de wedstrijd, al had het nog voor de drinkpauze 1-4 kunnen staan. De kopbal van Bal uit een hoekschop ging echter rakelings naast.

Dat het in de tweede helft niet spannend ging worden was na vijf minuten al duidelijk. Neghli nam zijn ploeg bij de hand door eerst op fraaie wijze vanaf 25 meter raak te schieten: 1-4. Twee minuten later bleef de aanvaller oog in oog met Doornbusch rustig na doorkoppen van Bal en zorgde hij ook voor de 1-5. Vervolgens waren er kansen op meer doelpunten van Sparta. Zo knalde Bob Roodenburg van dichtbij de bal tegen Doornbusch aan en had diezelfde Doornbusch een fraaie redding in huis op de poging van Van Mullem.

Na een uur spelen kwamen er nog twee debutanten in het veld bij Sparta: Dean Zandbergen en Hamza el Dahri gingen op voor hun eerste minuten en ook Delano Vianello kwam binnen de ploeg. Ook na deze wissels was Sparta een paar maatjes te groot voor Dordrecht. Na een heerlijke bal van Van Wageningen had Anello de 1-6 nog op zijn schoen, maar schoot hij recht op Doornbusch af. De goalie hield luttele minuten later ook Neghli van zijn derde doelpunt af. In het vervolg van de tweede helft viel er niet veel meer te beleven. Voormalig jeugdspeler van Sparta Pepijn Doesburg leek Dordrecht nog op aangeven van Joey Gennip terug te brengen tot 2-5, maar werd afgevlagd. De poging van Shiloh T’Zand had wel geteld, maar ware het niet dat Youri Schoonderwaldt redde. In de blessuretijd had invaller Rayvien Rosario nog voor de 1-6 kunnen zorgen. Na een fraaie actie van Mehmet Yüksel kon Doornbusch zijn poging stoppen. Uiteindelijk kwam de 1-6 nog wel op het scorebord. Yüksel pikte zijn doelpuntje met een hard schot mee.

Daardoor eindigde het in Dordrecht in 1-6 en won Sparta simpel van De Schapenkoppen. De komende dagen gaat het vizier gericht worden op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In Friesland wordt zondagmiddag om 16.45 uur afgetrapt.