Rahyi gaat zijn zakken vullen in Saoedi-Arabië. Zijn goed recht natuurlijk. En in zekere zin zelfs begrijpelijk. Vorige week gaf Rahyi (heel eerlijk) aan niet voor het sportieve naar het Midden-Oosten te willen.

Met Rahyi verliest Sparta een belangrijke speler. De middenvelder kwam in de zomer van 2018 over van NEC en was in het promotiejaar belangrijk met 13 goals en 14 assists. Vorig seizoen werd Rahyi clubtopscorer met 7 goals, wat een prima score is voor een niet-uitgespeeld seizoen. Rahyi had derhalve een belangrijk aandeel in de handhaving in de Eredivisie. Alhoewel de speler als “lastig” te boek stond bij NEC was hij bij Sparta over het algemeen een toonbeeld van inzet en teamspirit. De manier waarop hij zijn vertrek geforceerd heeft is echter een kleine smet op zijn Sparta-tijd. We kunnen ons ook niet aan de indruk onttrekken dat vooral zaakwaarnemer Youssef El Akchaoui een kwalijke rol in heeft gespeeld. Onbegrijpelijk ook, want in het contract van Rahyi stond een gelimiteerde afkoopsom, dus vanaf dag één van de interesse was duidelijk hoeveel geld er op tafel moest komen. Dan kan Youssef El Akchaoui gaan proberen te onderhandelen, maar we staan niet op de markt. Gelukkig is van Stee onverstoorbaar geweest en de verwachting is dan ook dat de Arabieren uiteindelijk gewoon het gewenste bedrag hebben overgemaakt.

Uiteraard wensen we Rahyi niks dan goeds in Saoedi-Arabië. Laat echter onverlet dat Sparta nu wel een groot probleem heeft. Slechts Rahyi en Harroui brachten enig niveau in het spel van Sparta tegen FC Zwolle. Van Stee kwam eerder al op de proppen met Mike van Duinen. Of deze spits de gewenste versterking is valt te betwijfelen. Iemand die bij een concurrent niet eens onomstreden is zal Sparta niet snel naar een hoger niveau tillen. Aan de andere kant moet je je afvragen of Sparta in de huidige tijden heel diep moet gaan om een speler te halen. Het geld op de bank (houden) zou aan het einde van de Corona-rit weleens de redding van Sparta kunnen zijn. Maar degraderen kost ook weer een bak met centjes. Een dilemma. Van Stee en Laros zijn niet te benijden.

Uiteraard willen we jullie mening weten over wat Sparta nu moet doen na het vertrek van Rayhi. We hebben op de homepage een poll toegevoegd wat Sparta met het budget van de opbrengsten van Rayhi moet doen. Je kan je mening natuurlijk ook achterlaten in de reacties.

Abonneer
Abonneren op
500 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties