Oude foto van Santos. Copyright: Sparta Rotterdam / Carla Vos.

Sparta Rotterdam heeft jeugdspeler Ayoni Santos (18) vastgelegd. De middenvelder van Jong Sparta tekent voor drie jaar. Het is het eerste profcontract voor Santos.

De website van onze club meldt dat Santos in 2012 door Sparta Rotterdam op zeven jarige leeftijd opgepikt bij partnerclub De Betrokken Spartaan. “De Rotterdammer sloot in eerste instantie aan bij de O9 van Sparta en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen. Halverwege afgelopen seizoen maakte Santos de overstap van Sparta O18 naar Jong Sparta, waarna hij in de uitwedstrijd tegen Quick Boys zijn debuut in de Betnation Divisie maakte. Vervolgens ging het hard met Santos, die na de winterstop een vaste waarde werd op het middenveld van Jong Sparta en zelfs al debuteerde in de hoofdmacht van de Kasteelheren. In de oefenwedstrijd tegen AZ deed Santos de gehele tweede helft mee. De allround middenvelder wacht nog op zijn officiële debuut, maar heeft inmiddels wel veertien competitiewedstrijden voor Jong Sparta op zijn naam staan.”

Nijkamp steekt de loftrompet: “De laatste maanden hebben we meerdere talenten van Jong Sparta aan ons weten te binden en Ayoni kon daarin niet ontbreken. Het afgelopen halfjaar heeft hij bewezen een goede schakel te zijn op het middenveld van Jong Sparta. Daarom willen we Ayoni belonen met zijn eerste profcontract en daarnaast vooruitkijken naar de toekomst. Samen met hem gaan we er aan werken om het komende jaar bij Jong Sparta verder te groeien, om op termijn de stap naar het eerste elftal te kunnen zetten.”

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties