Soms denk je weleens dat voetballers helemaal knettergek zijn geworden. Bijvoorbeeld als zeer beperkte voetballers vrijwel direct na de degradatie -waar zij een grote verantwoordelijkheid in hadden- alweer in de media flirten met een vertrek. Maar gelukkig lees je af en toe ook een lekker realistisch interview, zoals in dit geval van de kersverse Spartaan Joshua Sanches.


Klik hier voor het prettige interview met Sanches. Het zegt natuurlijk helemaal niets over zijn voetbalkwaliteiten; dat zullen we moeten afwachten. Maar voor nu zijn het ten minste normale teksten. De 19-jarige Sanches (op de foto hierboven spelend met de A-jeugd van Heerenveen tegen de leeftijdsgenoten van Sparta) is een redelijk aanvallend ingestelde middenvelder en tekende deze week een 2-jarig contract getekend bij onze club. In eerste instantie is het de bedoeling dat hij Jong Sparta komt versterken, maar als hij het goed doet, kan hij uiteraard doorstromen naar het eerste.Holst wil weg; Floranus in het geruchtencircuit

Minder prettig waren de teksten van de 23-jarige Frederik Holst, slechts 2 dagen na de degradatie. “Op dit moment wil ik genieten van mijn zomervakantie en daarna heb ik een goed gesprek met mijn zaakwaarnemer. Ik zie mezelf ergens anders spelen dan in de Jupiler League en heb ook een goed gevoel dat dat gaat lukken”, aldus de Deen.

We weten natuurlijk dat het zo werkt, maar een beetje de boel laten bezinken kan natuurlijk geen kwaad. Vlak na een degradatie het hebben over vakantie en laten weten dat je weg wilt. Dit soort gasten lijken geen benul te hebben van wat ze (mede) hebben aangericht.

Maar goed, Holst ligt nog vast tot en met 30 juni 2020. Komt er een club, dan zullen ze toch echt moeten dokken. En welke club wil er geld neerleggen voor hem neerleggen? Holst kwam vorig seizoen toch net ietstekort voor de eredivisie, maar het lijkt ons een degelijke eerste divisie rechtsback, die Sparta daarom niet zomaar gratis de deur uit zal laten lopen. We hebben ook Saksela en Floranus nog als rechtsback – beiden liggen tot en met 30 juni 2019 vast. Floranus vertegenwoordigt van deze 3 backs ongetwijfeld de meeste transferwaarde. Verstandig genoeg heeft Floranus hier na de degradatie verder over gezwegen, maar Jürgen Streppel (vertrekkend trainer bij Heerenveen) gaf bij Fox Sports onlangs aan dat hij binnen Heerenveen Floranus heeft getipt als opvolger van Dumfries. Als Dumfries de transfer van Heerenveen naar PSV maakt voor een bedrag tussen de 4 en 6 miljoen euro -en die kans is groot- dan zou Heerenveen dus weleens bij Sparta kunnen aankloppen voor Floranus. Uit zeer betrouwbare bron weten wij overigens dat Heerenveen geen enkele interesse heeft in Frederik Holst.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties