Omdat één of andere club uit het dorp op palen aan de Amstel een onbeduidend potje voetbal speelt tegen het Londense Tottenham lijkt alles weer te moeten wijken. Het hele eredivisie programma gaat mogelijk een week verplaatst worden. Altans dat gaat de KNVB voorleggen aan de 18 eredivisieclubs. Dat betekent dat de play-offs dan waarschijnlijk ook mee verhuizen en een week later klaar zijn. Aan supporters en spelers die hun vakanties afgestemd hebben op het competitie-schema wordt minder gedacht. Die dikke middelvinger uit Zeist zijn we inmiddels wel gewend. We zullen zien waar dit toe zal leiden. Wordt vervolgd.


Ajax aan noodplan voor slot eredivisie

De eredivisie en daarmee de titelstrijd tussen Ajax en PSV duurt dit seizoen mogelijk een week langer. Alle achttien eredivisieclubs komen morgen in Zeist bij elkaar om het voorstel te bespreken om het hele competitieschema een week op te schuiven. Dit om Ajax tegemoet te komen rond de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers plaatsten zich daar dinsdagavond voor.

Aanvankelijk ging de KNVB er bij de totstandkoming van het speelschema vanuit dat het geen Nederlandse club zou lukken om de halve finales van de Champions League te halen. De laatste twee speeldagen waren daardoor gepland rond de speeldata van de Champions League. Die laatste speeldagen wil de voetbalbond altijd tegelijkertijd laten spelen vanwege het belang van de duels.

Daar wilde de bond omwille van Ajax al van afwijken door de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax te verplaatsen van de zondag naar vrijdag. Dat alternatief is echter geen optie omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd rond de wedstrijd vanwege evenementen rond Koningsnacht –en dag. Daardoor hoopt de bond het speelschema van de 33ste speelronde een week op te schuiven.

Bron: Eindhovens Dagblad

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties