Helden moet je eren. Er er je tribunes naar vernoemen. Dat deed Sparta met Denis Neville, Tonny van Ede en Bok de Korver al. Nu krijgt ook Pim Doesburg een tribune naar zich vernoemd. De tribune op sportcomplex Nieuw Terbregge, welteverstaan. Doesburg is recordhouder van het aantal gespeelde wedstrijden voor Sparta.

Het officiële bericht van Sparta Rotterdam luidt zo:

NIEUW TERBREGGE KRIJGT DE PIM DOESBURG-TRIBUNE

Sparta Rotterdam heeft samen met de Stichting Sparta 1888 en de RV&AV Sparta besloten om de tribune op Sportcomplex Nieuw Terbregge te vernoemen naar Pim Doesburg. Dit voornemen is gedeeld met de familie Doesburg en hierop is verheugd gereageerd.

Pim Doesburg kwam via de jeugdopleiding van Sparta in het eerste elftal van de Kasteelclub en maakte zijn debuut in 1962. In totaal speelde hij vijftien seizoenen in de Eredivisie met Sparta, begon als nummer 1 in 16 wedstrijden Europacup en won de KNVB Beker in 1966. Pim Doesburg is recordhouder van aantal gespeelde wedstrijden voor Sparta met het waarschijnlijk nimmer meer te evenaren aantal van 471 Eredivisieduels voor Sparta Rotterdam. In 1988, bij het eeuwfeest van Sparta, werd Pim Doesburg uitgeroepen tot Lid van Verdienste.

Voortgang nieuwbouw

De nieuwbouw van Sportcomplex Nieuw Terbregge is dusdanig op stoom dat het in de lijn der verwachting is dat de A-selectie van Sparta Rotterdam binnen twee weken gaat verhuizen naar het nieuwe complex. Het eerste elftal en Jong Sparta zullen vanaf dat moment de eerste teams zijn die hun intrek gaan nemen. In en rondom het complex en de voetbalvelden zijn er nog volop werkzaamheden de komende maanden waardoor de overige teams volgens afspraak het seizoen afmaken bij onze amateurpartners.

Opening en naamgeving complex

Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond en de Pim Doesburg-tribune is voorzien van nieuwe stoelen zal de officiële opening na de zomerstop plaatsvinden. Bij de onthulling van de Pim Doesburg-tribune zal de familie Doesburg uiteraard aanwezig zijn. De naamgeving van het complex blijft vooralsnog Sportcomplex Nieuw Terbregge zodat de mogelijkheid blijft bestaan om deze naamgeving eventueel te verbinden aan een partner.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties