Oude bekende terug in veiligheidsfunctie

0
600

Joop Kooijman is de man die de man die weer van stal is gehaald. Veel lezers zullen denken, wie is Joop Kooijman? Welnu, dat is de stand-in voor de niet vervulde vacature van veiligheidscoördinator (VC) van Sparta. De man die in bij aanvang van de competitie er voor moet zorgen dat het gezang en geschreeuw binnen de perken blijft en ons allen op 1,5 meter afstand van onze medesupporters moet houden. Joop, die al eerder VC was, gaat zijn taak tot het einde van 2020 vervullen.

Vorig seizoen was Thomas van Zomeren nog verantwoordelijk voor de veiligheid op Het Kasteel. Afkomstig van Go Ahead Eagles koos hij voor het wat makkelijkere en meer gezapige Sparta als het gaat om veiligheidszaken. Mogelijk toch te weinig uitdaging , want de jobhoppende Thomas is inmiddels in dienst als coördinator veiligheidszaken bij FC Utrecht.

Nee, clubliefde lijkt niet te bestaan in het moderne voetbal. Of toch wel? Nadat An Kok en Herman Harmsen de functie van veiligheidsmullah voor lange tijd op zich namen was daar Joop Kooijman, net als Herman Harmsen een oud politieman. Hij vulde de functie al een aantal jaren in voordat de frivole Thomas van Zomeren in beeld kwam.

Na het vertrek van van Zomeren plaatste Sparta nog een vacature, maar zonder succes blijkt nu. De baan kent vele eisen en vooral het parttime karakter (18 uur in de week) van de functie geeft de nodige vraagtekens. Tel daarbij de grote verantwoording die je hebt als VC en het laat zich niet raden dat het lastig is om een vacature zoals deze te vervullen.

Omdat het voor elke BVO verplicht is om een VC te hebben, moest Sparta wel met iets komen, ondanks dat de vacature nog niet vervuld was. Uiteindelijk kwam men dus uit bij Joop Kooijman.

Uiteraard wenst de redactie van ITWM Joop veel succes bij de uitvoer van zijn taken en hopen op een goede communicatie tussen supporters en het veiligheidsapparaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties