Joshua Sanches maakt de overstap naar Jong Sparta. De aanvallende middenvelder komt over van sc Heerenveen en tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

De nu 19-jarige Sanches (op de foto hierboven spelend met de A-jeugd van Heerenveen tegen de leeftijdsgenoten van Sparta) zou op termijn moeten doorstromen naar het eerste elftal. SC Telstar, De Graafschap, Almere City en (Jong) AZ zouden ook interesse hebben getoond (al moet je het met dat soort geruchten -die niet zelden in de wereld worden geslingerd door zaakwaarnemers- altijd maar afvragen hoe concreet dat allemaal is/was).

In ieder geval is er een gesprek geweest met technisch directeur Henk van Stee en hoofd scouting Ger Bruijs, waarna hij besloot voor een transfer naar Sparta te kiezen.
Sanches speelde sinds 2014 in het shirt van Jong sc Heerenveen. Daarvoor kwam hij uit voor AFC.

Abdullahi, Mijnans en Ringeling tekenden al voor (Jong) Sparta

Henk van Stee was ook de afgelopen weken al behoorlijk actief bij het vormgeven van de selectie van Jong Sparta. Zo maakt de 21-jarige aanvaller Abdulsamed Abdullahi deze zomer de overstap van Kozakken Boys naar Jong Sparta en de 18-jarige middenvelder Sven Mijnans gaat van sv Spijkenisse naar Jong Sparta. De 20-jarige Kevin Ringeling tekende onlangs ook een contract voor volgend seizoen bij Sparta. Hij komt dan weer over van Excelsior Maassluis en hij volgde hiermee trainer Jeroen Rijsdijk naar Het Kasteel.

Fonseca, Harroui en Dervisoglu

De aanvoerder van Jong Sparta -Lorenzo Soares Fonseca- tekende eerder deze maand al een 2-jarige contract. De 20-jarige centrale verdediger zal naar verwachting in de voorbereiding een kans krijgen in de A-selectie van Henk Fräser. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Harroui (verlengde afgelopen februari zijn contract tot aan de zomer van 2020) en Dervisoglu (tekende in mei een contract tot en met 30 juni 2021).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties